20 online topografiske verktøy for webdesign

Trenger du hjelp med elementer av stil, ordavstand, valg av font, vertikal bevegelse, blokker og avsnitt, linjehøyde, konvertering av px til em, og oppmerksomhet på ytterligere detaljer i kroppens kopi? Dette er en gjennomgang av noen av de beste topografiske verktøyene som er tilgjengelige online i dag for webdesignere. I alfabetisk rekkefølge er førti online ressurser for font- og topografiverktøy. De første tjue er inneholdt i dette innlegget, og det siste settet på tjue blir lagt ut neste uke. For det første settet med 20 kan du også se ledsagergalleriet som inkluderer skjermbilder av miniatyrbilder i full størrelse nedenfor.

# 1 abcTajpu 1.6.5 Firefox-plugin

Når du skriver inn Firefox eller Thunderbird, kan du enkelt skrive inn aksenterte ord, internasjonale tegn eller symboler, bare ved å høyreklikke for en hurtigmeny. Du kan også definere dine egne hurtigtaster for ofte brukte tegn eller symboler.

# 2 Baseline Rhythm Calculator

Baseline Rhythm Calculator genererer CSS fra en basis skriftstørrelse og linjehøyde i px som er lagt inn av brukeren. Skriv inn grunnstørrelsen på basen og linjehøyden, trykk på "beregne" -knappen, og hele siden endres i henhold til inndataene dine. Når du er fornøyd, ta tak i den automatisk genererte CSS-koden.

# 3 Bedre CSS-fontstabler

Dette er gode skrifttabler for CSS-stilarkene dine, som du kan laste ned alt-i-ett i et 22-siders PDF (13.1MB) dokument.

# 4 BitFontMaker

Dette er en online bitmap font editor for både Windows og Mac som lar deg lage bitmappede skrifter mens du er på farten. Rediger baseline-skriften, gi den et navn og copyright, og klikk deretter på "Create Font" -knappen, og * .ttf-filen blir opprettet.

# 5 Kul tekst

Cool Text er en GRATIS grafikkgenerator for websider og hvor som helst ellers trenger du en imponerende logo uten mye designarbeid. Bare velg hva slags bilde du ønsker. Fyll deretter ut et skjema, så får du et eget tilpasset bilde når du er på farten.

# 6 Kopier vanlig tekst

Har du noen gang kopiert noe til eller fra Firefox, IE eller Office-dokumenter og blitt irritert over at tekstformateringen (fet, skriftstørrelse osv.) Fulgte med? Skulle du ikke ønske at du bare kunne kopiere selve teksten uten å måtte kopiere den, lime den inn i notisblokken og deretter kopiere den igjen? Denne utvidelsen gir deg et alternativ til å kopiere tekst uten formateringen. Du kan til og med stille den til å trimme ekstra plass i og rundt den kopierte teksten!

# 7 CSS Type Set, Letter Press for Digital Age

CSS Type Set lar deg visuelt og interaktivt style tekst, og det genererer CSS. Lag ditt CSS-stilark på nettet uten å kjenne til koding. CSS Type Set er et praktisk typografiverktøy som lar designere og utviklere interaktivt teste og lære å style webinnholdet.

# 8 CSS Typer sett matrise og kodegenerator

Web-typography Tool: CSS-Typeset Matrix and code generator er en matrisetabell som presenterer skriftstørrelser med både symmetriske og asymmetriske marginer for forskjellige basefontstørrelser - i piksel- og em-enheter. Den genererer også kildekoden på farten, og er opprettet av Jan Quickels.

# 9 CSSTXT: Oppretter en stil

CSS TXT er en stilgenerator for tekst, og avanserte egenskaper inkluderer skyvefelt for styling, som genererer en CSS-fil.

# 10 CSSType - Web Safe Typography on Screen for Pixel Perfectionists

CSSType lar deg forhåndsvise og endre tekst med denne online applikasjonen. Det gjør det mulig å endre tekst, font, farge, størrelse, bakgrunn, ord-avstand, polstring, linjehøyde, tekstinnrykk, bokstavavstand og tekstjustering. Endelig kan du få og generere CSS-utdata for bruk.

# 11 Em-baserte oppsett - vertikal rytmekalkulator

Dette verktøyet konverterer pikselverdier til em-verdier avhengig av skriftstørrelse på teksten. Du kan også angi marginer og polstringer automatisk, avhengig av linjehøyden du har definert. Når den er installert på PCen, kjører den på Adobe AIR-kjøretid, og begge kan finnes på nettstedet.

# 12 EM-kalkulator

Em Calculator er et lite JavaScript-verktøy som hjelper deg med å lage skalerbar og tilgjengelig CSS-design. Den konverterer størrelse i piksler til relative em-enheter, som er basert på en tekststørrelse.

# 13 Ansiktsløfting av bilder (eller FLIR, uttalt flyer)

Facelift Image Replacement (eller FLIR, uttalt fleer) er et skifte for bildebytte som dynamisk genererer bilderepresentasjoner av tekst på hjemmesiden din i skrifter som ellers ikke er synlige for besøkende. Det genererte bildet blir automatisk satt inn på din webside via JavaScript og er synlig for alle moderne nettlesere. Gratis nedlasting er tilgjengelig fra nettstedet.

# 14 Vende typisk

Flipping Typical lar deg legge inn tekst og deretter forhåndsvise den i mange forskjellige skrifter samtidig. Vende typisk er en måte å utforske de populære skrifttypene du har på datamaskinen. Hvis du vil se en annen font som ikke er der - bare klikk på fontnavnet i den svarte linjen øverst på skjermen, skriv inn navnet på en font, den blir hovedfonten og blir husket. Du kan også endre eksempelteksten fra "vende typisk" til hva du måtte ønske, slik jeg har gjort med teksten "Webtopografi."

# 15 Font Burner

Font Burner er et verktøy for forbedring av nettsteder som gjør det enkelt for deg å legge til nye skrifter på nettstedet ditt. Arkiveringen av skrifter fungerer universelt i alle nettlesere og på alle datamaskiner. Ved å legge til en enkel blokk med kode på websidene dine, kan du prøve ut hvilken som helst av hundrevis av font på Font Burner.

# 16 Font Finder

Font Finder er et annet Firefox-plugin som lar en bruker analysere fontinformasjonen til ethvert element på siden.

# 17 Font Picker

Dette enkle verktøyet viser deg alle skriftene som er installert på datamaskinen din, og hjelper deg å velge hvilken som er best egnet for et bestemt prosjekt.

# 18 Font Tester

Font Tester er et gratis online sammenligningsverktøy. Det lar deg enkelt forhåndsvise og sammenligne forskjellige skrifter side om side med forskjellige CSS-fontstiler brukt på dem. Det er veldig nyttig for webutviklere som leter etter akkurat den riktige font / stil / farge å bruke på sidene sine. For å bruke det du trenger å gjøre er å bare legge inn teksten du vil forhåndsvise, endre de forskjellige CSS-egenskapene til du finner en stil du liker, og deretter klikke på "Få CSS-kode" -knappen for å generere all nødvendig CSS-kode for å gjengi disse stilene på hjemmesiden din.

# 19 Fontifier

Fontifier lar deg bruke din egen håndskrift for teksten du skriver på datamaskinen din. Det gjør en skannet prøve av håndskriften din til en håndskriftfonttype som du kan bruke i tekstbehandleren eller grafikkprogrammet.

# 20 Fontstruktur

FontStruct lar deg raskt og enkelt lage skrifter konstruert av geometriske former, som er ordnet i et rutemønster, som fliser eller murstein. FontStruct er et gratis font-building verktøy av FontShop. Når du er ferdig med å bygge, genererer FontStruct TrueType-skrifter av høy kvalitet, klare til bruk i alle Mac- eller Windows-applikasjoner.

Det siste settet med tjue font- og topografiverktøy blir presentert i neste innlegg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com