20 flere online verktøy for webdesign

Dette er del to av de totalt 40 verktøy for nettdesign som jeg har funnet å være mest nyttige. Oppført i alfabetisk rekkefølge nedenfor er de resterende 20 online ressursene for font-, topografi- og typografiverktøy. De første tjue er inneholdt i innlegget "20 online verktøy for webdesign." For å se skjermdumpene i full størrelse for hvert verktøy, se følgesgalleriet her.

Jeg bruker ordet topografi for å referere til "overflatefunksjonene" på et nettsted, noe som betyr det generelle utseendet og sammensetningen av sideelementene, inkludert både type, grafikk, bilder, teksturer og det totale utseendet og følelsen av et webdesign. Mens de fleste av disse verktøyene er typografiske, inneholder listen også verktøy som hjelper til med konvertering, innstilling, CSS, bannere, bilder og farger.

Redaktørens merknad : For å unngå forvirring som ordet topografi ser ut til å ha skapt ved presentasjonen av disse verktøyene, har jeg fjernet det fra titlene. Imidlertid respekterer jeg den profesjonelle nettdesigners bruk av sin egen terminologi for å beskrive verktøyene han bruker.) # 21 Google Font Previewer og API

Denne guiden forklarer hvordan du bruker Google Font Previewer API for å legge til webfonter på sidene dine. Du trenger ikke gjøre noen programmering; alt du trenger å gjøre er å legge til en spesiell stilarklink til HTML-dokumentet ditt, og deretter henvise til skriften i en CSS-stil.

# 22 HTML-Ipsum

Denne siden av Chris Coyier presenterer denne nyttige funksjonen i Ipsum-tekst allerede i HTML-koder. Bare klikk på titlene for å kopiere tekst til utklippstavlen. Html-Ipsum gir deg den latinske teksten allerede i HTML-koder, som uordnet liste, ordnet liste eller en definisjonsliste, bare for å nevne noen eksempler. Ta en titt på CSS-triksene hans, en annen flott ressurs.

# 23 Identifont

Identifont lar deg identifisere et skrifttype fra en prøve ved å svare på en serie spørsmål om nøkkelegenskaper. Identifont er den største uavhengige katalogen med skrifttyper på Internett. Den inneholder en rekke funksjoner som hjelper deg med å finne skrifter eller finne informasjon om skrifter:

  • Finn skrifter etter utseende
  • Finn skrifter etter navn
  • Finn skrifter etter likhet
  • Finn bilde- og symbolfonter
  • Finn designere og utgivere

Identifont-nettstedet er basert på Common Lisp Hypermedia Server, en webserver designet for avanserte applikasjoner innen AI og forskning, og utviklet ved Massachusetts Institute of Technology Artificial Intelligence Laboratory.

# 24 Lino Type Font Finder

Hvis du har et begrenset sett med bokstaver, for eksempel i en logo eller overskrift, skriver du dem inn i fontfinneren, og du vil bli stilt spørsmål som kan besvares fra bokstavene du spesifiserte.

# 25 Lorem Ipsum

"Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit ..."

"Det er ingen som elsker smerte selv, som søker etter det og vil ha det, ganske enkelt fordi det er smerte ..."

Avsnittene, ord, byte eller lister med Lorem Ipsum er tilgjengelige, inkludert hånlige bannere i flere farger og en rekke bannerstørrelser.

# 26 Microsoft Clear Type Tuner

Bruk denne online tuneren til å justere Windows XP ClearType-innstillingene for bedre lesbarhet. Vær oppmerksom på at online-mottakeren for øyeblikket ikke fungerer med Windows Vista. # 27 Microsoft Typography

En valgt liste over Microsoft-produkter og-skrifter oppført av familie har også en liste over kjernefonter for nettet, og en tydelig skrifttypesamling.

# 28 PXtoEM

PXtoEM er en kalkulator som gjør konverteringer av piksler, ems, poeng og prosenter. Konverter enkelt piksler til em til prosent til poeng med dette online verktøyet.

# 29 STC FontBrowser

Dette flash-programmet lar deg raskt forhåndsvise skriftene som er aktive på systemet ditt.

# 30 Texster

Selv om det ser ut til å være på russisk, er dette verktøyet en veldig nyttig fontvelger med alternativer for å endre størrelse, linjehøyde, bokstavavstand, ordavstand og tekstinnrykk i em, px, pt eller%. Alternativer for farge og bakgrunnsfarge også. Bare ta tak i CSS når du har konfigurert det du trenger.

# 31 TTFTitles WordPress Plugin

Denne WordPress-pluginen lar deg bruke bilder til å erstatte titlene på innleggene dine, og dermed omgå problemet med å gjette hvilke skrifter sluttbrukerne kan ha installert.

# 32 Type diagram

Typechart lar deg bla gjennom, forhåndsvise og sammenligne webtypografi mens du henter frem CSS:

  • Bla gjennom typografiske stiler.
  • Last ned CSS.
  • Sammenlign Windows-rendering (ClearType) med Apple skriftfortegnelse. Hver stil tilsvarer en "stil-ID" som lar deg kommentere prototyper og hente CSS mens du koder.
# 33 Type Navigator

TypeNavigator er verdens første interaktive visuelle font-søkesystem. Velg fra skjemaene til venstre som best beskriver skriften du leter etter, og velg deretter andre attributter ved å velge alternativknappene som definerer egenskapene, og klikk deretter på "Søk".

# 34 Type Tester

Typetester er en online applikasjon for sammenligning av skrifter for skjermen. Når de nye skriftene er samlet i operativsystemer, vil listen over vanlige skrifter bli oppdatert. Typetesters kodestruktur er XHTML, utformet med den fineste CSS og drevet av JavaScript for å manipulere DOM-strukturer. Typetester vil ikke fungere uten JavaScript aktivert. Typetester er bygget av User Interface Studio.

# 35 typeface.js

I stedet for å lage bilder eller bruke flash bare for å vise nettstedets grafiske tekst i skriften du ønsker, kan du bruke typeface.js og skrive i vanlig HTML og CSS, akkurat som om de besøkende hadde skriften installert lokalt. Her er hva som skal til for at det kjøres: last inn typeface.js-biblioteket og noen typeface.js-skrifter, og fortsett deretter som normalt.

# 36 Typophile Forum

Et av de beste typografirelaterte forumene, der du kan finne veldig nyttig informasjon, stille spørsmålene dine og finne erfarne mennesker i samme rike.

# 37 Typotheque Hi-Res FontTester

Dette er et nyttig verktøy; det er imidlertid begrenset til bare skrifttyper som er tilgjengelige å kjøpe fra nettstedet. Du kan opprette en PDF-fil fra sluttresultatene.

# 38 Hva skrifttypen (Mine skrifter)

WhatTheFont lar deg skanne inn eller oppgi URL til en font, og den vil fortelle deg hva den er. Har du sett en font som er i bruk og vil vite hva den er? Send inn et bilde til WhatTheFont for å finne den nærmeste kampen i databasen. Eller la kledningsdrakte fontentusiaster gi hånd i WhatTheFont Forum.

# 39 Wordle

Wordle er en morsom online applikasjon for å generere "word clouds" fra tekst eller URL med RSS-feed som du oppgir. Skyene gir større prominens for ord som vises oftere i kildeteksten. Du kan finpusse skyene med forskjellige skrifttyper, oppsett og fargevalg. Bildene du lager med Wordle, er dine å bruke slik du vil. Du kan skrive dem ut, eller lagre dem i Wordle-galleriet for å dele med vennene dine.

# 40 Dine skrifter

YourFonts.com er en online fontgenerator som lar deg lage dine egne OpenType-skrifter i løpet av et par minutter. Gjør din egen håndskrift som font!

Har du andre verktøy du vil legge til i denne listen?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com