11 DevOps-trender som vil ha størst betydning i 2020

Tips for hvordan du kan bli DevOps-ingeniør. I dette introet til TechRepublic hvordan du blir DevOps-ingeniørbedrager, diskuterer Alison DeNisco Rayome hva jobben er i kjernen, hvorfor den etterspørres, gjennomsnittslønnen i USA og mer.

DevOps handler om konstant forbedring, og mange trender modnes i år og blir gjennomgripende. I et felt som beveger seg så raskt som DevOps, er det verdifullt å finne ut hva som kan ligge foran.

DevOps (en kombinasjon av "Utvikling" og "Operasjoner") er en etos som understreker viktigheten av kommunikasjon og samarbeid mellom programvareutviklere og produksjons-IT-fagpersoner mens de automatiserer distribusjonen av programvare- og infrastrukturendringer, som tidligere rapportert av TechRepublic.

Målet er å skape et arbeidsmiljø der bygging, testing og distribusjon av programvare kan skje raskt, pålitelig og ofte. Ved å gjøre dette kan et selskap oppnå sine mål raskere og distribuere nye funksjoner, sikkerhetsoppdateringer og feilrettinger.

TechRepublic henvendte seg til ekspertene for å spørre sine meninger om de 11 beste DevOps-trendene som er verdt å se i 2020:

1. Et fokus på end-to-end livssyklusstyring vil effektivisere DevOps arbeidsflytkompleksitet

Sid Phadkar, senior produktsjef i Akamai, sa: "Med fremveksten av mikroservices og CI / CD-verktøykjeder har det vært vekt på å utvikle og utnytte mange forskjellige verktøy for å takle små oppgaver fordelt på lignende parallelle arbeidsflyter. For eksempel to forskjellige team i en organisasjon har ofte egne CI / CD-rørledninger som består av mange forskjellige verktøy som serverer versjonskontroll, bygger automatisering, overvåker analyser, tidlig testing, kodevurderingsprosesser og mer. Mens organisasjoner har høstet fordelene med catering til tilpassede arbeidsflyter, Dette har også ført til utrolig verktøyspredning i ofte spredte team som kan hindre produktivitet. DevOps-leverandører har ofte i oppgave å sikre kompatibilitet med verktøy fra andre leverandører. I 2020 vil antall verktøy fortsette å øke, men det vil være en bevegelse mot end-to-end livssyklusstyring og enkeltapplikasjoner som effektiviserer verktøy og arbeidsflyter for til slutt å forbedre programvareutviklingen nt hastighet og smidighet. "

DevOps: Et jukseark (TechRepublic)

2. Definisjonen av en moderne applikasjon er i endring

Scott Johnston, administrerende direktør i Docker, sa: "Dagens applikasjoner er mer komplekse enn i går. I 2020 vil moderne apper styrke morgendagens innovasjon, og dette krever et mangfoldig sett med verktøy, språk og rammer for utviklere. Utviklere trenger enda mer fleksibilitet til å adressere denne nye bølgen av moderne apper og utvikle seg med resten av bransjen. "

3. SQL vil gjøre et sterkt comeback

Venkat Venkataramani, co-grunnlegger og administrerende direktør, Rockset, sa: "Vi vil se bedrifter gjøre et stort press mot å standardisere rundt SQL for hele databehandlingsstabelen. Datastyringsløsninger, enten det er strømningsplattformer, operative systemer online eller offline batchanalyse, vil alle konvergere til SQL som et standardgrensesnitt for både utviklere og dataforskere.

"Det er arbeidskrevende å skrive tilpasset kode for å lime sammen en datapipeline, og det er også notorisk vanskelig å lære en haug med domenespesifikke spørrespråk for forskjellige NoSQL-databaser. Det viser seg at morderen-funksjonen som mangler i NoSQL-systemer er SQL, og dette forklarer den fornyede interessen for SQL. I februar 2019 lanserte Rockset Binary Survey for å finne ut hvor utviklere står på de største debattene i samfunnet. Basert på disse resultatene fra over 2600 respondenter til dags dato, lager SQL en sterkt comeback, med overveldende 83 prosent av de spurte som foretrekker SQL som datainnhentingsspråk, "sa Venkataramani.

4. Slipp modellen "flytt raskt og ødelegg ting"

Ramneek Gupta, administrerende direktør og co-sjef for satsing på Citi Ventures, sa: "I 2020 tror jeg vi vil se færre selskaper og gründere som bruker 'move fast and break things'-modellen. Mens denne ideologien aldri har fungert i finansielle tjenester, ser vi at det har fortsatt negative konsekvenser for big tech. Med personvern og regulering som en topp bekymring for forbrukerne, vil flere selskaper pumpe bremsene før de lanserer i nye forretningsplaner. Med atferdsmessige, teknologiske og industrielle skift skjer konstant rundt oss, tror jeg at vi i 2020 vil se flere selskaper som veier deres neste trekk før de hopper inn i en produktlansering, en børsnotering eller en pivot.

5. Organisasjoner vil se etter å validere og optimalisere verdien DevOps-verktøyet deres gir i skala

Phadkar sa: "Mange markedsundersøkere spår en massiv nedgang eller nedgangstid i løpet av de neste 12 til 24 månedene, noe som betyr at organisasjoner overalt skal søke etter måter å redusere kostnader uten å kutte produksjonen for å værme stormen. Cloud-first og digitale transformasjonsinitiativer innen organisasjoner har typisk fått en fri hånd på budsjettbehov de siste årene. Samtidig har løpetiden til DevOps-verktøying gjort at disse verktøyene har utviklet seg og nå er utnyttet i skala og blir dyrere for hver dag. I 2020 vil organisasjoner har et betydelig fokus på kostnadsstrukturer og vil se på å utnytte DevOps-verktøy som gir ekvivalent verdi, men minimerer kostnadene på skala. "

6. Konsolidering rundt en spesifikk implementering av servicenett

Chandler Hoisington, senior vice president for engineering og produkt ved D2iQ, sa: "I 2020 spår jeg at vi vil se konsolidering rundt en spesifikk implementering av netting for samfunnet å samle rundt. Et servicenett sikrer at kommunikasjonen mellom containere er tilgjengelig, pålitelig og sikker samtidig som det gir noen viktige funksjoner som belastningsbalansering, kryptering, etc. Denne plassen er ikke stor nok for fire eller fem store aktører, og det er sannsynligvis enten Linkerd eller Istio som kommer ut på den andre siden med en bedrift klar, full service Disse teknologiene kan løse så mange kundeproblemer og smertepunkter, og det vil være interessant å se hvor mange problemer vi løser på dette laget. "

7. Gapet til utvikleren vil stenge

Johnston sa: "Programvareutvikler har vært en av de hotteste jobbrollene de siste årene, men etterspørselen etter nye teknologier og avanserte ferdigheter gir utfordringer (f.eks. Behovet for å kjenne nye trender som serverløse apper og holde seg oppdatert på open source verktøy). I tillegg oppveier etterspørselen fortsatt tilbudet. Nøkkelen til å lukke dette gapet er en tilpasset utvikleropplevelse, bygd på et fundament av fleksibilitet, beslutningsmakt og utfordring gjennom problemløsing. "

Ansettingssett: Principal Software Engineer (TechRepublic Premium)

8. DevSecOps vil bli ekte

Phadkar sa: "Med det økende antallet brudd på data og økt vekt på personvernforskrifter som PSD2 og GDPR både i USA og globalt, vil DevOps-kunnskapsrike organisasjoner bli tvunget til å prioritere aktsomhet i sikkerhetstiltak overtid til markedet i året som kommer. Etter hvert som nye forskrifter er på plass, vil flere applikasjonsutviklere få mandat til å bygge strenge sikkerhetspolitikker direkte innenfor kode. Det vil være en uptick i DevOps-verktøy som imøtekommer automatisering av mer samsvarsrelaterte oppgaver i infosec-team, og dermed integrerer sikkerhet og samsvar måler inn hverdagens CI-arbeidsflyt. "

9. En raskere adopsjonsfrekvens av ny teknologi

Robert Reeves, medgründer og CTO, Datical, "Adopsjonstakten for ny teknologi vil øke dramatisk, spesielt med åpen kildekode. Bare se på Kubernetes - vi var alle overrasket over hvor raskt det spredte seg. Det samme kommer til å skje med teknologier som Spinnaker, men enda raskere. JPMorgan Chase ga en offentlig erklæring om sitt engasjement for Spinnaker på SpringOne, og vi kommer til å se at flere selskaper gjør det samme. Basert på dette må CIOs aktivt utforske disse nye teknologiene og ta hensyn til til hva deres utviklere er interessert i, da dette vil indikere områdene de trenger å investere i. "

10. En container-første strategi vil bevise seg selv

Johnston sa: "Utviklere har lenge vært talsmenn for containere, men det har skjedd et enormt skifte mot å etablere container-første strategier som er grunnleggende for virksomhetstransformasjon. 2020 vil markere året som disse containersentriske initiativene blir den nye fremgangsmåten og spill i større skala, på tvers av bedrifter og bransjer, ettersom det beviser umiddelbar innvirkning ved å gi en klar vei til skyen, samtidig som du reduserer kostnader og risiko. "

11. Lavkodetrend vil bli overkjørt av løsninger uten kode, slik at innbyggerutviklere og IT-proffe kan fokusere på større problemer

Nikfar Khaleeli, visepresident for produkter i Blue Cedar, sa: "Lavkodeløsninger vil bli mindre attraktive ettersom fulle no-code-løsninger fortsetter å dukke opp og gjøre det mulig for utviklere å fokusere mindre på rote, repeterbare problemer (som Software-as-a- Tjenesteleverandører som gjør det mulig for kunder å gjøre utvidelser på plattformene sine eller automatisert sikkerhetsintegrasjon) og mer på sofistikerte prosjekter som ikke er i stand til å automatiseres. Ettersom ingen-kodeløsninger gir flere innbyggerutviklere mulighet til å automatisere noen av de enklere problemene, vil vi se en ny generasjon av programvareinnovasjon dukker opp når utviklere av høy verdi snevrer inn på de mer komplekse problemene som belaster det bredere teknologi-økosystemet.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli programvareingeniør: Et jukseark (TechRepublic)
  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)
  • Microsofts programmeringsspråk TypeScript stiger raskt, og gjør nesten topp 10 (ZDNet)
  • Hvordan få en utviklerjobb: De beste programmeringsspråk å lære i 2020 (TechRepublic)
  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com