10 strategier å følge når du lanserer apper til bedriften

Av Patrick Welch

De fleste IT-ledere har god forståelse for hvordan apper implementeres og brukes i selskapet deres. Imidlertid sliter mange med måter å muliggjøre fullt ut av produktivitetsfordeler, spesielt når det gjelder å håndtere enorme tilstrømninger av apper. Nedenfor er de ti må-ha-strategiene for sjekklisten din før du lanserer apper til bedriften.

1. App-sikkerhet

Appsikkerhet omfatter tiltakene som er tatt før lansering og gjennom hele programmets livssyklus for å stramme sikkerheten og forhindre hikke i retningslinjene til en app. Feil i utforming, utvikling, distribusjon, oppgradering eller vedlikehold av applikasjonen kommer som et resultat av feil sikkerhetspolitikk.

2. Kryptering

Videre må selskaper velge apper med avansert kryptering, akkurat som vi ser med PC-er. IT trenger full kontroll over hvordan og hvor ansatte bruker appen for å sikre bedriftens nettverkssikkerhet.

3. Overholdelse

Overholdelse av større forskriftsinitiativer er nødvendig for å sikre at informasjon som deles via appen er sikker.

4. Enhetskompatibilitet

Med et bredt spekter av enheter - inkludert forskjellige operativsystemer og formfaktorer - som kommer inn i bedriftsnettverk, er applikasjoner kompatible på flere databehandlingsplattformer ideelle. Dens betydning dreier seg om nettet til BYOD og selskapseide enheter. For eksempel, hvis en ansatt får utstedt en bedriftseid smarttelefon, men ønsker å bruke et personlig nettbrett i et annet operativsystem i tillegg, må alle mobilapper gi mulighet for kompatibilitet og funksjonalitet på tvers av enheter. I dag er de fleste bedriftsapper tilgjengelige på tvers av operativsystemer, og kompatibilitet er korrelert med ansattes produktivitet.

5. Forbrukerlignende opplevelse

Forbruket av IT er her - i går! Investering i apper med en forbrukerlignende brukeropplevelse gir en rekke fordeler, inkludert en enklere overgang, mindre tid og investeringer brukt på trening og naturlig oppmuntring til høyere adopsjonsfrekvens.

6. Test-stasjon

For IT snakker en testkjøring volum til suksessraten for nye apper. Distribuer potensielle apper til en valgt gruppe medarbeidere og følg dem gjennom å utarbeide eventuelle hindringer før hele personalet er involvert.

7. Integrering

En apps evne til å integrere seg med verktøy ansatte trenger gjennom hele livssyklusen til forretningsinnholdet sitt er avgjørende, noe som kan omfatte evner ikke bare til å levere dette innholdet, men til å manipulere det og dele det.

8. Sosiale evner

I tillegg er sosiale nettverk som Twitter og Facebook stadig mer fremtredende profesjonelle verktøy (tenk HR eller markedsføring). Når det gjelder valg av app, har noen solide evner innebygd for integrasjon. Å eliminere behovet for å utrettelig veksle mellom forretningsapper gir en gunstig produktivitetsavkastning.

9. Evne til å jobbe offline

Å jobbe offline er en evne som nylig får vekst og oppmerksomhet. Mobilitet lover sanntids tilgang til innhold mens du er på farten, og appene må gjenspeile det. Fly, tog eller bil - koble fra er en typisk del av arbeidsflyten, og offline tilgang til apper er avgjørende for å muliggjøre konstant arbeidsflyt.

10. Måling og sporing

Ved å implementere en sjekkliste for hver mobilapp, kan selskaper spare tid, penger og hodepine. Når apper først er på bedriftsnettverket, slutter imidlertid ikke jobben. Disse appene må måles og spores kontinuerlig for å være sikre på at de leverer løpende fordeler for bedriften. Når prosesser og initiativ endres, må teknologi også utvikle seg, og en effektiv bedriftsmobil-appstrategi er nøkkelen til å ligge foran kurven.

Patrick Welch er President & COO hos bigtincan, en leverandør av mobil innholdshåndteringsteknologi for smarttelefoner og nettbrett

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com