Windows Server 2012 deduplisering: Hvordan og hvor du kan justere

Da Windows Server 2012 ble forhåndsvisning, ble jeg virkelig sjokkert over at deduplisering ville være inkludert i operativsystemet til serveren. Jeg trodde det ville være fornuftig med en filserver først med det første. Dette er fordi det ikke er ment for strukturerte datatyper som Exchange, SQL eller VMer. Videre er det ikke tillatt på C: \ -drevet. Etter å ha tygd litt på det, har jeg funnet en rekke tilfeller for ekstra bruk og synes det er ganske allsidig for ethvert IT-miljø. Windows deduplisering kan brukes til sikkerhetskopiering av filandeler, volumer for applikasjonsdumps (som sikkerhetskopier av logger og loggfiler fra SQL-server) og generelle applikasjonsvolumer for systemer. Dette kan være en kandidat for konfigurasjon av prosesskonstruksjon for virtuell maskinmal / bibliotek.

Hva er bedre, det krever ikke kostnadsinvesteringen som normalt er assosiert med apparater til deduplisering av maskinvare. Og det er Windows. Du vet allerede hvordan du støtter Windows.

Når det er sagt, hvordan justerer du deduplisering av Windows Server 2012? Først må du vite hvordan du installerer det. Jeg skrev et blogginnlegg i fjor fra en av de tidlige forhåndsvisningene, og prosessen er uendret i hvordan du slår den på siden beta-prosessene.

Når deduplisering er aktivert for serveren, er neste trinn å utpeke volumer slik at dedupliseringsmotoren er satt til behandling. Dette gjøres enkelt i PowerShell eller Server Manager-grensesnittet. Utsted PowerShell-kommandoen Enable-DedupVolume for hvert spesifisert volum - vist i figur A nedenfor:

Figur A

En rekke faktorer vil avgjøre hvor effektiv Windows vil være i behandlingen. Den første av dem er antall planlagte oppgaver som Windows vil utføre for å finne plassbesparelser. Disse oppgavene er lokalisert i Windows oppgaveplanlegging i Microsoft | Windows | Deduplikasjonsdel. Disse oppgavene er vist i figur B nedenfor:

Figur B

Klikk for å forstørre.

Innen Server Manager vil volumoversikten for hver disk gi deg en rask visuell indikasjon på besparelser i dedupliseringsplass fra Windows Server 2012 dedupliseringsmotor. Deduplisering med Windows fungerer innenfor et enkelt volum (selv om flere volumer kan ha det aktivert) og plassbesparelser blir levert når de planlagte oppgavene kjøres.

Jeg satte opp et enkelt eksempel der det skal være utmerket effektivitet for en 250 MB fil som eksisterte over 60 ganger på en filserver, og etter at deduplisering er aktivert på volumet er effektiviteten oppført til 0% og ingen plassbesparelser blir rapportert. I naturlige situasjoner vil Windows-deduplisering ta tid å spare. Så sett forventningene dine deretter. Mens du kan kjøre den planlagte oppgaven for bakgrunnsoptimalisering på forespørsel for å få dedupliseringsbesparelser, må du være oppmerksom på at dette tar CPU- og disk-sykluser å kjøre (som alle dedupliseringsteknologier gjør). Du kan starte en optimalisering via PowerShell med start-dedupJob cmdlet som vist nedenfor i figur C:

Figur C

Den andre merknaden er at fordeler med deduplisering kanskje ikke vises med en gang. Årsaken til dette er at det er en standardverdi på 5 for filalderen å ha som kandidater til deduplisering. Dette alternativet er i dedupliseringsinnstillingene og kan konfigureres per volum. I tillegg lar dette området med alternativer deg legge til ekskluderinger slik at visse filtyper ikke blir behandlet for deduplisering. Disse alternativene er vist i figur D nedenfor:

Figur D

I figuren over blir standardverdien på 5 fjernet til 0 i dette eksemplet slik at vi kan se umiddelbare resultater. Det er viktig å merke seg at det er alder på dette volumet, ikke nødvendigvis tidsstempel for filen.

Når deduplikasjonen er fullført, vises resultatene i Server Manager. Ved å bruke eksemplet over med 60 forekomster av den samme filen, og noen andre kandidater, sparte deduplisering mye plass, som vist i figur E nedenfor:

Figur E

Klikk for å forstørre.

Mellom egenskapene til deduplisering for volumet som er satt i Server Manager og vell av PowerShell cmdlets for Windows, er det mange steder og måter å finpusse denne funksjonen i Windows på. I tillegg har denne TechNet-siden en omfattende liste over PowerShell-cmdlets som er spesielt tilgjengelige for deduplisering.

Har du brukt Windows Server 2012 deduplisering? Hva er din opplevelse så langt? Del erfaringer nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com