Windows Server 2008 R2 SP 1 Beta inkluderer to bemerkelsesverdige forbedringer

Jeg er ikke sikker på når servicepakker ble trinnvise oppdateringer til produktfunksjonalitet, men det er tilfelle i dagens konkurrerende landskap. Microsoft jobber febrilsk for å holde tritt med krevende IT-miljøer - så mye at nye funksjoner rulles inn i produkter via servicepakker.

Det meget konkurransedyktige virtualiseringsløpet mellom VMware og Microsoft driver denne oppførselen; for eksempel etter utgivelsen av Windows Server 2008, la R2-utgivelsen av Windows Server 2008 enda mer funksjonalitet til Hyper-V for å prøve å holde tritt med konkurransen. Service Pack (SP) 1 Beta for Windows Server 2008 R2 fortsetter denne trenden med to nye funksjoner som er optimalisert for virtualisering: RemoteFX og Dynamic Memory.

  • RemoteFX er en forbedring av Remote Desktop Protocol (RDP) som legger til funksjoner for å gi den best mulige opplevelsen for applikasjoner, som inkluderer full video, Silverlight og 3D-animasjoner. Den er optimalisert for å bli levert som et Aero skrivebordsmiljø på et virtuelt skrivebord. RemoteFX i seg selv er ikke en total visningsprotokoll som RDP, RedHat SPICE eller Citrix HDX. Det vil være en oppdatert RDP-klient for å dra nytte av alle disse funksjonene.
  • Dynamic Memory er en teknikk for styring av vertsminne som senker minnebruken på Hyper-V-verten. Det er ikke overkommitt for minne i tradisjonell forstand, men snarere en måte å spesifisere en oppstartsmengde minne og en maksimal mengde minne for en virtuell maskin. På ingen måte vil den totale minnetildelingen for alle virtuelle gjesteautomater overstige verten, men den kan administrere vertsminnet bedre enn baseutgivelsen av Hyper-V. På en måte kan du tolke dette som en forbedring til hot-add-funksjonalitet for Hyper-V. Jeg hadde nylig æren å delta i episode 17 av VIRTUMANIA-podcasten, der to Microsoft-eksperter forklarte Dynamic Memory.
SP1 Beta-installasjonen er ganske grei, selv om det er et punkt der noen konfigurasjoner gjøres offline, og serveren vil konfigurere servicepakken i tilstanden vist i figur A. Figur A

Den andre driftsmessige vurderingen med en ny servicepakke er å bestemme hvor mye diskplass som skal forbrukes. Jeg har installert SP1 Beta i laboratoriesystemene mine, og i min situasjon konsumeres ytterligere 1, 5 GB på disk for serveren på C: \ -stasjonen av service pack-installasjonen. Selve servicepakken er 536 MB, slik at mengden også kan konsumeres på lokal disk. Dette er viktig hvis du har et stort antall systemer som er tynn utstyrt som en virtuell maskin, da det samlede lagringsbehovet vil øke. Jeg viser egenskapene før og etter C: \ -drevet i figur B. Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Hvis du vil ha mer informasjon om Windows Server 2008 R2 SP1 Beta, kan du lese gjennomgangsguiden og et dokumentoversikt over funksjoner.

Hold deg oppdatert om de siste tipsene og triksene for Windows Server 2003 og Windows Server 2008 med vårt gratis Windows Server-nyhetsbrev, levert hver onsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com