Vil automatiserte databaser drepe DBA-posisjonen?

3 trender som vil forme fremtiden til databasemarkedet Redis Labs administrerende direktør, Ofer Bengal, snakket med TechRepublic om økningen av åpen kildekode i databasemarkedet, veksten av ikke-relasjonelle databaser og levering av database som en tjeneste.

Databaseadministratorer (DBAer) har rett i å bekymre seg for automatisering.

For et tiår siden tok økningen av cloud computing maskinvareadministrasjon bort fra DBA-er, og etterlot mange bekymret for fremtiden til DBA-er i en tid med virtualiserte servere.

Datasenter må leses

 • 8 datasenterprognoser for 2020
 • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
 • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
 • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Nå i 2019 er det et annet databaseautomatiseringsverktøy som bekymrer DBA: Oracle's Autonomous Database. I motsetning til tradisjonelle databaser, tar Oracle Autonomous Database seg av de mest verdifulle oppgaver, og til og med noen av de mer kompliserte, helt på egen hånd, og tar enda en rekke ansvarsområder bort fra DBA-er.

Ved første øyekast er det fornuftig at DBAer er bekymret for autonome databaser: Hva ville deres rolle være i en verden der databaser administrerer seg selv? Det er mer enn det, og DBAs trenger ikke være bekymret for tapet av sine stillinger.

Det betyr ikke at DBAer skal hvile på laurbærene i det nåværende ferdighetssettet. Tiden for automatisering vi går inn i vil gjøre DBA-rollen veldig annerledes. Oracle sa det best i rådene de gir for DBA-er (PDF) i en autonom æra: Det er på tide å svinge vekk fra databehandling og bli en dataarkitekt.

Hva databaseautomatisering vil gjøre

Oracle er det første databaseselskapet som gir ut et automatisert produkt, men det vil helt sikkert ikke være det siste. Siden Oracle tilnærming til databaseautomatisering er den eneste modellen vi må gå på, er det slik jeg kommer til å nærme meg den generelle ideen om databaseautomatisering.

Oracle's Autonomous Database "eliminerer kompleksitet, menneskelig feil og manuell styring, noe som bidrar til å sikre høyere pålitelighet, sikkerhet og mer driftseffektivitet til lavest mulig pris, " sier selskapet.

Målet bak Oracle Autonomous Database er å eliminere mye av den manuelle arbeidskraften som DBAer måtte gjøre tidligere, noe som igjen eliminerer ganske mye av det daglige ansvaret, som ikke har endret seg mye det siste tiåret. .

Oracle deler databaseautomatisering inn i tre områder:

 • Selvkjøring, noe som betyr at databasen selv håndterer oppdatering, oppgraderinger og innstilling mens databasen kjører, og uten behov for menneskelig inngripen.
 • Selvsikrende databaser ivaretar alle sine egne sikkerhetsbehov. De krypterer data automatisk, håndterer sikkerhetsoppdateringer uten behov for nedetid og beskytter mot eksterne og interne angrep.
 • Selvreparasjon betyr at databasen automatisk "vil oppdage og anvende korrigerende handlinger for å sikre direkte tilgang til dine data." Den bruker også Oracle Real Application Cluster (RAC) og Oracle Active Data Guard for flere regioner for å øke oppetid og jevn reparasjoner.

Disse og andre endringer, hevder Oracle, kan kutte en virksomhets AWS-regning til halvparten hvis selskapet migrerer til en Oracle Autonomous Database.

DBAer gjør oppmerksom: Ingen steder i Oracle's beskrivelse av sin autonome database nevner den at menneskelige administratorer blir foreldet.

Som TechRepublic søsterside ZDNet påpekte da Oracle Autonomous Database ble avslørt i detalj i oktober 2018, "vil den autonome databasen ikke modellere dataene dine eller opprette skjemaet. Selv om bruk av maskinlæring på et sett med data kan generere et skjelettskjema, på et tidspunkt er det noen som trenger å skrive noen SQL-setninger for å låse inn modellen. Mens maskinlæring kan oppdage frakoblinger i ytelse og kostnader, vil det ikke se om sluttbrukere får svarene de virkelig trenger. "

Hva DBAer bør gjøre for å forberede seg på den automatiserte fremtiden til databaser

Liker det eller ikke, endrer rollen som DBA, og kvalifiserte DBAer som ønsker å opprettholde eller fremme sine stillinger, vil trenge å jobbe med noen nye ferdigheter.

Oracle har en hel webside dedikert til hvordan autonom database vil påvirke DBA-er, og den inneholder mange gode råd.

For det første må DBA-er slutte å tenke som vedlikeholdsarbeidere og ingeniører som holder ting i drift, og mer som dataforskere. Penny Avril, Oracle's VP for databaseprosjektadministrasjon går til og med så langt som å be DBAs om å droppe "B" og tenke på seg selv mer som "DAs", eller databehandlere.

"En datadministrator holder ikke bare data i en database, men forstår viktigheten av disse dataene for viktige forretningsinteressenter og for å drive virksomheten videre."

Å lære mer om hvordan gjøre forvaltede data om til handlinger som er handlinger er avgjørende for fremtidige DBA-er som jobber i et automatisert miljø: Denne databasen kommer til å håndtere alt dagligdags arbeid på egen hånd, så vær forberedt på å ha mer fritid til å eksperimentere, utforske og utforske analysere.

I ZDNet-artikkelen som det tidligere er referert til, nevner forfatter Tony Baer at DBA-er vil ha en ekstra utfordring sammen med å lære nye ferdigheter: Å vise ledere som er ivrige etter å kutte kostnader som de fremdeles er viktige.

Hvis du er bekymret for at din stilling blir eliminert til fordel for en automatisert database, må du ikke bekymre deg. Begynn i stedet å lese opp Orakles informasjon for DBA-er, og vær klar til å svare på spørsmål med hvordan automatisering vil påvirke og transformere jobben din.

Automatiserte databaser vil ikke eliminere behovet for administratorer - det vil gjøre DBA-er enda mer verdifulle ved å gi dem mer tid til analytisk arbeid som kan gjøre forretningsanalyser enda mer effektive. Det siste en organisasjon bør gjøre er å bli kvitt menneskene som vet hvordan disse dataene fungerer.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hyperkonvertert infrastruktur: Et jukseark (TechRepublic)
 • Executive's guide til programvaredefinert datasenter (TechRepublic nedlasting)
 • Katastrofegjenoppretting og kontinuitetsplan (Tech Pro Research)
 • Datasenteret er dødt: Her er det som kommer etterpå (ZDNet)
 • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
 • DevOps: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: gorodenkoff, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com