Hvorfor serverløs databehandling er en av de største truslene mot containere

Hva er serverløs arkitektur, og hvorfor betyr det noe for bedriften din? Forrester Researchs hovedanalytiker Jeffrey Hammond snakket med TechRepublic om de grunnleggende prinsippene for serverløs databehandling, og hvordan selskaper bruker det i neste generasjons infrastruktur.

Selv da KubeCon Europe begynte å begynne med over 4000 fremmøtte, var Brian Leroux, grunnlegger av Begin og tidligere PhoneGap-utvikler, i ro og mak koding hjemme i San Francisco, glad for ikke å være plaget med containere i det hele tatt.

"Ting jeg ikke vil gjøre i dag, " skrev han på Twitter, "Tjener en forekomst, gyter flere tilfeller, vi undersøker å undersøke en forekomst, eller rull opp oppgraderinger til en flåte av forekomster. "

Hans hemmelighet? Serverløst.

I dag er furoren over Kubernetes (og containere, generelt) høylydt, og med rette: Containere markerer en påviselig bedre måte å bygge applikasjoner på, med Kubernetes den løpende lederen for å gjøre det enkelt å administrere disse containerne i skala. Og likevel, som Cloud Native Computing Foundation (CNCF) -data antyder, er Kubernetes, til tross for å gjøre containere lettere, fremdeles for vanskelig for noen, med mange bedrifter som hopper rett til serverløs for å få alle fordelene med containere uten å måtte tenke på containere.

Ikke tilbud, ikke rull oppgraderinger, hva gjør du?

Hva gjør Leroux med all sin nyvunne frihet? Han detaljerte disse handlingene i en senere tweet:

  • Betal bare for anvendte tjenester
  • Fokuser bare på forretningslogikk
  • Vet umiddelbart hvor problemer er på grunn av isolasjon per funksjon
  • Distribuer oppgraderinger sømløst på sekunder

Redmonks James-guvernør trodde at han oppdaget et trolling av KubeCon-deltakere i Leroux sitt innlegg, men Leroux påpekte "bare fakta!", Da han twitret. Disse fakta er at selv om serverløs har sin egen læringskurve og problemer, frigjør den utviklere fra å måtte tenke på infrastruktur og i stedet fokusere på forretningslogikk.

For en bedriftsverden som er gjennomsyret av virtuelle maskiner, har containere vært en åpenbaring, i stor grad fordi de, selv om de er forskjellige, fremdeles bruker kjente metaforer. Beholdere distribuerer på få minutter i stedet for timer, og tar langt mindre tid å starte opp - blant annet - men de lar utviklere jobbe med servere.

Serverløs bryter servermetaforen. Som Leroux fortalte meg i et intervju fra 2017, "Så snart du tar det metaforiske spranget, får du en enorm grad av isolasjon og i den isolasjonen får du mer holdbarhet. Det er mye som å bygge statiske nettsteder (effektivt laste opp en fil)."

Igjen, for utviklere som har måttet bo i VM-land, er containerskiftet evolusjonært, ikke revolusjonerende. Det er en god ting, generelt. Men når bedrifter prøver å omfatte mikroservices, begynner containertilnærmingen å vise sine begrensninger. I Kubernetes kan du tross alt absolutt komponere en mikroservicearkitektur, men du må ta vare på rørleggerarbeidet selv. AWS Lambda og andre serverløse tilnærminger tar seg av alt dette for deg.

Nei, virkelig, dette er enkelt!

Dette er selvfølgelig anathem for noen, gitt at Kubernetes bare nylig dukket opp som container elskling. Likevel er Kubernetes på ingen måte enkel, og servermetaforen er fortsatt en av sine største styrker (knytter utviklere til VM-fortiden) og største svakheter (noe som gjør det vanskeligere for utviklere å komme til fremtiden). For mange bedrifter i dag er imidlertid koblingen til fortiden en stor sak, og viser seg i hvor mange selskaper som også distribuerer containere på stedet, slik en CNCF-undersøkelse har avslørt:

Bilde: Foundation Native Computing Foundation

Åpenbart er Kubernetes en måte at bedrifter velger å oppgradere utviklingen uten å skifte paradigmer for drastisk. Likevel er det ikke lett. Når du blir spurt om viktige utfordringer, toppet listen, kompleksitet, nettverk, sikkerhet, overvåking og lagring:

Bilde: Foundation Native Computing Foundation

Noen av disse ser ut til å bli bedre etter hvert som Kubernetes modnes. Men det er ikke tydelig at de vil forbedre seg raskere enn den tiden det tar serverløst å gå mainstream.

Vil Kubernetes-festen ta slutt?

Dette er ikke til å antyde at serverløs vil bolle over Kubernetes publikum. Enterprise tech, selv når det beveger seg raskt (og vedtakelsen av serverløs har blitt lynrask, med 41% av utviklerne som undersøkes av CNCF, noe som indikerer at de allerede bruker serverløst, med ytterligere 28% som planlegger å gjøre det i løpet av de neste 18 månedene), gjør ikke ikke gå så fort. Selskaper som Red Hat vil tjene mye penger i mange år fremover og hjelpe bedrifter med å skifte til containere.

Og likevel ... AWS Lambda vokste 300% det siste året, ifølge AWS-sjef Andy Jassy, ​​med "laggards" som drev vedtakelsen, ifølge guvernør. Som han skrev:

Beholdere kan hjelpe med kostnadsreduksjon av IT, men den viktigste driveren for adopsjon er hastighet og effektiv styring av infrastruktur. Problemet med containerinfrastrukturer er at denne effektive styringen også krever høykompetente utviklere og operatører. Talent er en knapp ressurs. Selv om du har råd til folket, vil de kanskje foretrekke å jobbe for kjøligere selskaper.

Den drivkraften for utviklerproduktivitet presser noen selskaper til å unngå "distraksjon" av containere og i stedet fokusere helt på å skrive forretningslogikk. Som sådan vil vi sannsynligvis se bedrifter omfavne både Kubernetes og serverløse, ettersom forskjellige områder av selskapet beveger seg i forskjellige takt, med forskjellige nivåer av arv som skal gaffeltruck inn i fremtiden.

Men hvis du er en slags spill, er de smarte pengene alltid på det som gjør utviklerne mest produktive. Det er serverløst, og ja, det er en risiko for containerutviklingen, som Rishidot-analytikeren Krishnan Subramanian har utlyst.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com