Hvorfor ITs smale syn på serverløs databehandling holder det tilbake

Bilde: iStock / Vladimir_Timofeev

Etter over et års tid for å fordøye ideen om serverløs databehandling, har jeg begynt å lure på hvorfor konseptet bare sammenlignes med funksjoner som en tjeneste (FaaS) og ikke plattform som en tjeneste (PaaS) også. Det er på tide å utvide definisjonen av serverløs databehandling.

På dette punktet i forholdet mellom IT-infrastruktur og applikasjonsutvikling, kjenner vi dansen godt. En utvikler åpner en ny prosjektforespørsel. Infrastruktur stiller fire spørsmål:

 1. Hvor mye RAM er nødvendig?
 2. Hvor mange CPUer kreves?
 3. Hvor mye lagringsplass trenger avsetning?
 4. Hvor mange IOPS kreves?

Sannheten er at utviklere ikke burde trenge å forstå infrastrukturkrav til den dybden. Utvikleren må forstå forretningsproblemet de løser og kodingsverktøyene som trengs for å løse problemet. Ønsket om å fikse det ødelagte forholdet mellom utviklere og infrastruktur fremhever appellen til serverløs.

Funksjoner som en tjeneste

Til dags dato tilsvarer konseptet med serverløs hendelsesstyrt databehandling. De typiske brukstilfellene involverer de nye FaaS-løsningene som AWS Lambda, Google Cloud Functions eller Microsoft Azure Functions. De tradisjonelle løsningene er avhengige av hendelser for å utløse kodeutførelse. Et typisk eksempel er en arbeidsflyt for videokoding.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

I brukskoden for videokoding utløser opplasting av en bildefil til S3 en Lambda-funksjon som koder videoen. Utviklerens eneste bekymring er å skrive kodingsfunksjonen. Den underliggende infrastrukturen håndterer plassering av funksjonen innen infrastruktur og styring av skalering for kapasitet. Utvikleren fokuserer på kode og skyleverandøren bekymrer seg for servere.

Ikke alle funksjoner eller tjenester i en applikasjon er hendelsesdrevet. Utvikleres talsmenn for disse plattformene anbefaler ikke å bygge en hel kompleks applikasjon på FaaS som Google Cloud Functions. Cloud-leverandører anbefaler en kombinasjon av tradisjonelle applikasjonsplattformer sammen med FaaS-løsninger. Kombinasjonen av FaaS og tradisjonelle serverabstraksjoner gir oss imidlertid hele sirkelen til det opprinnelige problemet - utviklere som trenger å forstå infrastruktur. Hvordan oppnår du en serverløs arkitektur for en applikasjon hvis utviklere må definere attributtene til en server?

Forbered deg på serverløs databehandling (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

PaaS er serverløs

Det virker åpenbart for meg at løsningen er PaaS. Løsninger som Microsoft Azure App Service og Pivotal Cloud Foundry gir eksempler på sofistikerte serverløse modeller. Når det gjelder Pivotal Cloud Foundry, skriver en utvikler en hel applikasjon som til og med kan ringe FaaS via noen API-gateway på deres bærbare datamaskin. Når applikasjonen er klar for produksjon, utsteder utvikleren en CF Push-kommando og applikasjonen distribuerer til produksjon. Utvikleren kjenner ikke til detaljene i den underliggende infrastrukturen. Den underliggende PaaS-infrastrukturstyringen håndterer skalering.

Uansett om det heter PaaS, FaaS eller serverløs, krever forholdet mellom infrastruktur og utvikling noe abstraksjon. Jeg er en fast troende, basert på dagens teknologi, at det riktige abstraksjonsnivået er PaaS-laget.

Del tankene dine: Er PaaS en form for serverløs beregning, eller noe annet? Fortell oss i kommentarene.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også:

 • AWS Lambda: Den smarte personens guide (TechRepublic)
 • Hvorfor VMwares NSX må utvikle seg for å følge med i en serverløs fremtid (TechRepublic)
 • Hvorfor OpenStack er feil sky for Red Hat å bygge sin fremtid på (TechRepublic)
 • Sky-til-klient, direkte: serverløs databehandling reduserer midten (ZDNet)
 • Hvor AWS er ​​på vei: Hver funksjon som en administrert skytjeneste (ZDNet)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com