Hvorfor Intels minste spin qubit-brikke kan være et vendepunkt i kvanteberegning

De 5 grunnleggende spørsmålene om kvantecomputere Du hører mye om kvantecomputere, og hvordan de vil være supersnelle og superkraftige. Men hva gjør en datamaskin til å "kvante?" Her er fem ting å vite.

Intel har offisielt begynt å teste sin "Spin Qubit" -brikke for kvanteberegning, den minste brikken i sitt slag, heter det i en pressemelding mandag.

Brikken ble opprettet i Oregon på Intels D1D Fab-anlegg, "ved å bruke de samme silisiumproduksjonsteknikkene" selskapet bruker for å lage tradisjonelle datachips, ifølge utgivelsen. Å bruke en så kjent prosess, og designe brikken for "dramatisk" skalerbarhet, kan bety at Intel posisjonerer seg for fremtidig vekst i kvanteberegningsrommet.

Spin qubit-brikkens qubits er omtrent 50 nanometer på tvers, og man kan se dem bare ved hjelp av et elektronmikroskop. "Om lag 1500 qubits kunne passe over diameteren til et enkelt menneskehår, " bemerket utgivelsen.

h)

Selve hele brikken er mye mindre enn til og med et blyantgummi. Intel nevnte i utgivelsen at det er "den minste kvanteberegningsbrikken" selskapet noen gang har jobbet med.

Qubits er forkortelse for "kvantebiter", som kan erstatte de tradisjonelle transistorer som ofte finnes i datamaskinbrikker. Som bemerket av MIT's Technology Review, lagrer standard datamaskiner informasjon som 1s eller 0s, men qubits kan gå inn i en superposisjonstilstand der de eksisterer i "flere tilstander på 1 og 0 samtidig." Som sådan betyr bruken av superposisjon at kvantemaskiner kan skalere sin kraft eksponentielt med tillegg av noen få qubits.

Kvanteberegningsbrikker krever imidlertid veldig spesielle miljøer. Intels nye spin qubit-brikke trenger for eksempel en temperatur på "omtrent 460 minusgrader - 250 ganger kaldere enn plass" for å fungere effektivt.

Selskaper som Microsoft, Alphabet og IBM jobber også med lignende brikker og kjemper for kvanteoverlegenhet. Når arbeidet fortsetter å avansere, kan det skape alvorlig fremskritt i løpet mot kommersielt levedyktig kvanteberegning.

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Intel har avslørt sin nye spin qubit-brikke for kvanteberegning, den minste brikken den noen gang har produsert for slikt arbeid.
  • Kampen om kvanteoverlegenhet blant Intel, IBM, Alphabet, Microsoft og andre kan føre til kommersielt levedyktig kvanteberegning.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com