Hvorfor hybrid IT-kontrollplanet er bestemt for den offentlige skyen

De tre viktigste grunnene til at selskapene driver hybridsky På VMworld-konferansen 2017 forklarte 451 forskningsanalytiker Carl Brooks at utvidbarhet, skalerbarhet og tilgang til nye tjenester driver selskaper til hybridskyen.

Det blir mer og mer tydelig at den offentlige skyen ikke vil drepe det private datasenteret snart. Tidligere CIO og konsulent Tim Crawford pekte på de fulladede kostnadene for private datasentre kontra offentlig sky som en av de viktigste årsakene til at det meste av IT-foretak ikke har gått ut på offentlig sky.

Ifølge Crawford er offentlig sky fire ganger prisen for et privat datasenter. Imidlertid vokser offentlig sky på et ubestridelig klipp. Balansen peker mot en verden der hybrid IT dominerer driftsmodellen for de fleste enterprise IT-virksomheter. Som et resultat har jeg sett at en produkttrend dukker opp der IT flytter datasenterets kontrollplan til en SaaS-modell. Her er tre eksempler på strategier som illustrerer denne hybridmodellen ytterligere.

1. Skyport Systems

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Det kanskje mest kjente eksemplet er en liten oppstart fra Silicon Valley, Skyport Systems. På tjenesten ser Skyport ut som en hvilken som helst annen HCI-leverandør. Å grave litt dypere, det er åpenbart at Skyport anser seg ikke bare som en sikker HCI-leverandør, men en sikker IT-plattform. Representanter fra Skyport spår at de fleste bedrifter vil lage netto nye applikasjoner i den offentlige skyen. For de gjenværende applikasjonene krever operasjonsteam imidlertid en måte å koble modne datasenter-applikasjoner sikkert til skyen.

Skyport ser ut til å tilby et skykontrollfly for deres lokale HCI-løsning. Med administrasjonsprogramvaren levert som SaaS, fokuserer IT-team på å administrere applikasjoner i stedet for infrastruktur. Konseptet er ikke veldig forskjellig fra Microsofts Azure Stack.

2. HPE New Hybrid IT Stack

HPE har hatt sin andel av start og stopp i både offentlig og hybrid sky. På en gang rangerte HPE som nr. 1 bidragsyter til OpenStack, men det meste av OpenStack-teamet er overført til en annen samfunns bidragsyter. HPE har imidlertid ikke mistet ønsket om å trenge gjennom det hybride IT-rommet. På HPE Discover 2017 i Las Vegas, avslørte HPE sin nye Hybrid IT Stack som bevis på dette.

New Hybrid IT Stack, som vil være tilgjengelig som skytilbud, fornyer konseptet multi-cloud orchestration. I likhet med mange IT-leverandører, mener HPE at kunder ønsker et enkelt punkt for å betjene sine offentlige og private skyer. En av de kritiske lærdommene fra HPEs OpenStack-erfaring gjenstår - å drive en sky er vanskelig.

HPE er ikke den eneste store leverandøren med en lignende visjon. NetApp og Dell EMC har også kunngjort lignende tilnærminger. Det vil være interessant å se hvordan hver leverandør skiller eller utfører på visjonen.

3. Plattform9

Jeg har skrevet om plattform9 tidligere. Selskapet har annonsert en modell for å installere agenter på eksisterende infrastruktur. Platform9 legger deretter over en privat sky på toppen av den infrastrukturen.

Selskapet reklamerer nå for muligheten til å bygge en OpenStack eller Kubernetes-drevet sky over både offentlig og privat infrastruktur. Og det ser ytterligere konkurranse fra selskaper som Nirmata, som fokuserer på utvikleropplevelsen ved å levere som en komplett PaaS som utnytter Kubernetes på enhver kombinasjon av offentlig og privat infrastruktur.

De store leverandørene og oppstartene ser ut til å være enige om at skyen er hard nok til at kundene vil ønske å outsource management som et SaaS-tilbud. Vi er inne i de aller første dagene med hybrid IT, og mange av disse selskapene er i både utdannings- og læringsmodus. De prøver å utdanne bransjen samtidig mens de bestemmer hva bransjen vil ha innen hybrid IT. Denne læringen og utdanningen vil fortsette å finne sted når leverandører lærer hvordan de kan tjene penger på skyen kontrollplan.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com