Hvorfor det hodeløse CMS kan endre måten bedrifter administrerer innhold for alltid

Bilde: iStockphoto / nd3000

Etter hvert som datamaskiner har blitt mer bærbare og dypt integrert i hverdagen, har forestillingen om å lage ett design for stasjonære og bærbare datamaskiner blitt utdatert. Smarttelefoner, nettbrett, smartklokker, smarte TV-er og set-top-bokser, personlige assistenthøyttalere som Amazon Echo og Google Home, og forsterket og virtual reality er alle plattformer som krever betraktning for levering av innhold. Innholdskapere krever fremdeles et grensesnitt for å administrere arbeidet sitt, men innholdet må være lettere tilpasningsdyktig til sluttbrukerens foretrukne modus for forbruk.

Løsningen på dette problemet er et hodeløst CMS - et innholdsstyringssystem (CMS) som beholder et visuelt brukergrensesnitt for å lage, oppdatere og slette innhold, men bare gir et API for informasjon som skal vises, for eksempel en nettstedsgenerator, en app for smarttelefoner eller nettbrett, eller en Alexa-ferdighet.

Bli webutvikler fra Scratch (TechRepublic Academy)

Hva er en hodeløs CMS, og hvorfor skal jeg bruke den?

Et hodeløst CMS abstraherer visningen av informasjon fra håndteringen av informasjon. Tradisjonelle CMS-løsninger som Drupal eller Joomla, eller bloggprogramvaren Wordpress, har et fullstendig administrasjonsgrensesnitt for innholdsskapere for å administrere arbeidet sitt, og et offentlig front-end-system for det arbeidet som skal vises. Denne fronten kan utvides og modifiseres med tilpassede temaer, men eksisterer generelt innenfor informasjonsparadigmet som presenteres på en webside.

Et hodeløst CMS beholder administrasjonsgrensesnittet for innholdsskapere, men gir utviklere et API for å få tilgang til informasjon. Denne informasjonen kan vises i et bredere utvalg av innstillinger, for eksempel apper for smarte enheter. Hodeløse CMS-distribusjoner skaleres lettere, ettersom oppgaver som visuelle temaer vanligvis blir lastet ned til enheter på klientsiden, når det gjelder smarttelefonapper, mens binære klatter som bilder kan lastes ned til skylagringstjenester.

Hvilke gode hodeløse CMS-alternativer er tilgjengelige?

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

På open source arena er det mest brukte alternativet Jekyll, som også er systemet som driver GitHub Pages, hosting-tjenesten for utviklere og prosjektene deres. Jekyll har et bredt utvalg av plugins og temaer tilgjengelig for bruk på deres hjemmeside. En annen del av Jekyll-økosystemet er Prose, en visuell redaktør for Jekyll-nettsteder.

For kommersielle produkter tilbyr SiteLeaf en Jekyll-frontend med tilleggsfunksjoner, for eksempel publisering til AWS S3, Rackspace, eller via FTP, samt import fra Ghost, WordPress, Drupal og mer.

Innholdsfull er kanskje den mest omfattende løsningen som er tilgjengelig, med et omfattende redigerings- og administrasjonsgrensesnitt med støtte for innstillinger for granulert sted, og API-støtte for JavaScript, Node.js, Ruby, PHP, .NET, Python, Swift, Obj-C, Java, Android og CURL. I tillegg til Jekyll, støtter Contentful også Middleman, Metalsmith, Spike, Roots og AWS Lambda.

Begrensninger i tradisjonelle CMS-løsninger

Å bruke en klassisk CMS-plattform for å vise informasjon utenfor webplattformene er noe tungvint med tanke på deres monolitiske design. Tradisjonelle CMS-plattformer er generelt begrenset på måtene de kan vise informasjon - generelt er dette i utgangspunktet php-samtaler som returnerer informasjon. Å forsøke å bruke dette for en smarttelefonapp er spesielt utfordrende, ettersom det å sette inn disse spørsmålene krever enten en innpakning som lar appen sjekke for innholdsserver-siden, eller ganske enkelt å bruke en webvisning for hele appen, og begrense tilgangen til native UI-elementer for sluttbrukerens enhet.

Drupal 8 har en RESTful Web Services-modul som gir et delvis frittliggende grensesnitt for utviklere for å bygge alternative moduser for visning av informasjon. Når det er sagt, utvidelser for eksisterende CMS-løsninger beholder de indirekte og driftsmessige manglene som finnes i en vaniljeinstallasjon.

Hva er synet ditt?

Bruker du en hodeløs CMS for prosjektet eller organisasjonen din? Planlegger du å migrere til en i fremtiden? Del innholdsstyringsstrategiene dine i kommentarene.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com