Hvorfor trasker Oracle stadig med MySQL, sitt eget produkt?

Bilde: wellesenterprises, Getty Images

I de fleste tilfeller har Oracle vært en rimelig god forvalter for MySQL, åpen kildekodedatabase som den hentet da Oracle kjøpte Sun Microsystems for mange år siden. Oracle har bidratt med betydelige ingeniørressurser til MySQL for å sikre "forbedret ytelse i områder som lenge ble ansett som umulige å adressere, " som tidligere MySQL-produktdirektør Zack Urlocker en gang uttrykte det.

Mer nylig har Oracle CTO og styreleder Larry Ellison ikke gjort noen hemmelighet om sin forakt for MySQL, og forteller analytikere at "du må være villig til å gi opp tonn pålitelighet, tonn sikkerhet, tonn ytelse for å bruke MySQL i stedet for Oracle fordi ... vi har en enorm teknologisk fordel. " Dette ville være et rettferdig spill å kalle ut mot en konkurrent, men dette er Ellison som snakker om et produkt som først og fremst er utviklet av Oracle.

Fanget i korsbålet

Ikke at Ellison hadde som mål å redusere bransjens nest mest populære database - han prøvde å undergrave tilliten til Amazon Web Services, som tilbyr MySQL som en database-tjeneste, enten som RDS eller som Aurora. Ellison, kjent for å strekke sannheten for å passe til hans konkurrerende holdning, får tro at "Amazon Aurora er bare MySQL open source, og Amazon Redshift er også bare et lånt open source system." Begge påstandene er tvilsomme, som Gartner-analytiker Nick Heudecker påpeker.

Det er sant at AWS-kunder kan kjøpe en Aurora-tjeneste som har MySQL smarts bakt inn, men det er mye mer enn dette.

Det er også mye mer med MySQL enn "et veldig gammelt system ." (En nysgjerrig kritikk som kommer fra Oracle, som tråkker til og med eldre databaseteknologi.) Og det er rett og slett ikke sant (i noen meningsfull forstand) at "Oracle's autonome database har den største teknologiledelsen Oracle har noensinne hatt." (Denne samme fargen høres ut som Oracle's tidligere latterlinje at "AWS er ​​20 år bak Oracle, " til tross for at AWS genererte 80 ganger mer IaaS-inntekter enn Oracle og 10 ganger mer PaaS-inntekter enn Oracle.) Nye lisensinntekter har vært i terminalnedgang hos Oracle i mange år. MySQL, derimot, og den kysser kusinen PostgreSQL, fortsetter å være populært, enten det er kjøpt som en tjeneste gjennom skyselskaper som AWS eller kjører på stedet.

Oracle's Hotel California

Det som er sant er at Oracle gjør det utrolig vanskelig å forlate. Ellison spilte opp vanskeligheten med å migrere en database og spesifikt hvordan "ingen men Amazon skal gå gjennom den tvangsmarsjen for å gå videre til Amazon-databaser hvis Amazon ikke en gang kan komme dit uten så mye innsats"., Oracle's database, til noe annet. "Men når det gjelder teknologi, er det ingen måte som noen kan flytte - en normal person vil flytte - fra en Oracle-database til en Amazon-database. Det er bare utrolig dyrt og komplisert."

Denne typen lydbitt kan spille bra for pengesultne finansanalytikere, men hvis du er en utvikler eller en CIO som leser Ellisons kommentarer, hva slags signal sender den?

Den sier, som en Twitter-kommentator sa det, "Ellison har rett i at det ville være dyrt og komplisert å flytte bort fra Oracle. Slik er det designet. Det er som å invitere veggedyr inn i huset ditt." Oracle ... veggedyr ... faktisk.

Noe som bare er en grunn til at mange utviklere ikke starter med Oracle i det hele tatt. Jeg vil faktisk risikere en gjetning om at praktisk talt ingen utviklere velger Oracle. Hvordan kunne de det? Ikke bare er Oracle-teknologi tungvint og kompleks, den er også kostbar. En utvikler kan starte med MySQL for $ 0, 00, eller med MySQL (eller RDS eller Aurora) som kjører på AWS for $ 0, 01. Rent fra en bekvemmelighetsfaktor vil Oracle tape hver eneste gang.

Det eneste Oracle har å gjøre for det er treghet. Som Gartner-analytiker Merv Adrian erklærte: "Den største styrken innen arv DBMS er treghet." Ikke teknologioverlegenhet. Ikke kostnadsfordel. Ikke noe annet enn vane og år med forkalket plandesign, fysisk dataplassering, etc.

Men det er bare en vollgrav rundt gamle applikasjoner. Når selskaper bygger fremtiden, bygger de ikke den på Oracle, selv om de til tider kan bygge den på open source-databasen som Oracle ser ut til å forakte, MySQL. Gitt Ellisons latterlige avsmak mot sitt eget produkt, er det vanskelig å se Oracle forbli mye av en tillitsmann for MySQL over tid.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com