Hvorfor later Apple som om det ikke er noe som heter den neste Steve Jobs?

Apples administrerende direktør, Steve Jobs, er like mye en del av merkevaren som hvit plast og små bokstaver i. Men for sitt eget beste må Apple begynne å planlegge for livet uten sin talismaniske leder, sier silicon.coms Jo Best.

Kan du forestille deg Apple uten Steve Jobs? Hvis en rapport i The Wall Street Journal stemmer, kan Apple-styret ha begynt å gjøre nettopp det. I følge papiret har de snakket med konsernrekrutterere og sjefen for et "høyt profilert teknologiselskap".

"Samtalene var ikke eksplisitt rettet mot å rekruttere en ny administrerende direktør, og var mer en uformell utforskning av selskapets opsjoner, " sa Wall Street Journal og siterte "folk som er kjent med saken".

Å unngå planlegging for en etterfølger til administrerende direktør Steve Jobs kan være langt verre for Apple enn å møte opp i saken i det offentligeBilde: James Martin / CNET

Er dette snakk om den neste Steve Jobs virkelig sant? Ikke ifølge mannen selv, som fortalte papiret at rapportene om slike samtaler er "hogwash".

Et annet selskap som er synonymt med administrerende direktør, og som spørsmål om suksess fortsetter å henge, er analysefirmaet SAS. Dr. Jim Goodnight var en av grunnleggerne av programvareleverandøren og har fortsatt vært administrerende direktør siden den gang, og gjort selskapet til en $ 2 milliarder dollar i året. Han får nesten jobber til å se ut som en deltidsur.

De fleste administrerende direktører i børsnoterte selskaper har en løpetid på tre år eller så, ifølge Goodnight, og derfor har de ikke tid til å planlegge etterfølgelsen. Goodnight har hatt 30 år på seg for å planlegge jobben sin, Jobb 15 eller så, men likevel foretrekker begge å stille.

Goodnight's SAS er selvfølgelig ikke et børsnotert selskap. Det er privateid, og slik at han kan planlegge, eller ikke planlegge, som han vil, og dele den informasjonen, eller ikke, slik han foretrekker. Han har ingen aksjonærer til å berolige og i alle fall, hvis analytikere stemmer, vet selskapet hvordan det vil se ut etter at Goodnight endelig sier farvel. Det samme kan ikke sies om Apple.

Da jeg intervjuet Goodnight for noen år siden om spørsmålet om arvingen hans, sa han til meg: "Det er en grunn til at folk ikke snakker om suksess - hvis du sier det, kan to eller tre av de beste menneskene dine bestemme seg for å forlate fordi de er ikke kommer til å gjøre det til administrerende direktør. "

Denne faktoren kan være sant og kan godt være en del av Apples tenkning. For å avverge en bemanningskrise kan imidlertid disse selskapene utfalle en langt større krise.

Hvert selskap bør ha en påfølgende plan. Hvem vet når Jobs kan bestemme seg for å trekke seg eller ta stilling et annet sted? Gitt, det er heller ikke et sannsynlig scenario på kort sikt, men å ha en suksessplan for administrerende direktør er like mye fornuftig som å ha en plan for utvinning av katastrofer for IT-infrastrukturen. Du håper du ikke trenger å bruke det, men å lage en betyr at du ikke blir fanget på humpen hvis det verste skjer.

Spørsmål om suksess henger også over administrerende direktør for analysefirmaet SAS, dr Jim GoodnightPhoto: SAS

Dessverre for Apple blir Jobs sett på som så avgjørende for selskapet i andres aksjonærers øyne at til og med omtale av hans avgang garantert vil legge en krimp i iPad-produsentens aksjekurs.

Likevel kan det være enda verre å ignorere eller nekte planer for en etterfølger av Steve Jobs på denne måten for selskapets aksjer - ingen administrerende direktør blir i et selskap for alltid. Kan selskapet virkelig være så kortsiktig å ikke ha en sikkerhetskopi i bakhodet for å sikre at Apples fremragende ytelse fortsetter utover den nåværende administrerende direktørs funksjonstid?

Og hvorfor er ikke aksjonærene oppe på våpen på grunn av denne gale hodet, og krever å vite at Apple-styret har sine egne forretningskontinuitetsplaner et sted i Cupertino-hvelvene?

Genialiteten til Jobs har skrevet Apple i en ubehagelig situasjon. Selskapet har hatt fremgang fordi han er en av et slag. Hvis han var en annen ansiktsløs teknisk utøver, ville ikke Apple være i den posisjonen det er nå. Det ville verken ha kommet tilbake fra de mørke dagene i nedgangen i midten av 1990-tallet, og det ville heller ikke være i en slik kvartal over valget - eller faktisk tilværelsen - av den neste administrerende direktør. Sportsjakke og kinesisk iført, klisjé-spedalte silicon Valley-droner er 10 kroner. Det er ikke administrerende direktører med teknisk og markedsføringskyndig jobber.

Heldigvis dukket selskapet opp for nyheter om nyheter om Jobs suksess samtidig som Apples sterke siste kvartalsresultat, som avslørte rekordsalg av iPads og iPhones, og sikret at aksjekursen holdt seg mer enn sunn.

Jobber gjorde Apple til den virksomheten den er i dag, ikke noe spørsmål, men ethvert selskap må være mer enn summen av delene.

Å finne en erstatning for ham vil ikke være lett, men det må gjøres. Det er på tide at Apple begynte å tenke annerledes.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com