Hvorfor Docker kunne oppgradere VMwares forretningsmodell og hva det betyr for datasenteret ditt

Video: Hvordan velge mellom VMware og en container for ditt neste prosjekt Beholdere og virtualisering er to løsninger for lignende problemer. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer forskjellene mellom de to og hvordan du velger riktig løsning for prosjektet ditt.

Se for deg en virksomhet der du i hovedsak nyter en nærmonopolstilling og sitter på en offentlig markedsverdi på nesten 50 milliarder dollar på 8 milliarder dollar i årlige inntekter. Høres kjempebra ut, ikke sant? Det som er mindre kjempeflott er når en åpen kildekode, forstyrrende teknologi følger med, uten en levedyktig forretningsmodell og relativt ingen inntekter, og plutselig står hele franchisen over en langvarig bortgang.

Velkommen til VMwares verden.

The Docker Death Star

I årevis har VMware insistert på at Docker-spawned container-revolusjonen var en motvind, ikke motvind. Les mellom linjene i en fersk undersøkelse av mer enn 135 partnere for kanal / systemintegrator av Diamanti, en Goldman Sachs container-infrastrukturoppstart, og sannheten virker mindre flatterende. VMware, som ser 80% av omsetningen komme gjennom kanalen, er i ferd med å se kanalen implodere. De samme partnerne som gjorde at VMware ble fet med inntekter, ser nå bedre muligheter med containere.

Dette er dobbelt viktig fordi kanalpartnere, som analytikerforskning, har en tendens til å være en hengende indikator på teknologitrender. Hvis det er tilfelle med containere, har VMware enda mer å bekymre seg for enn antatt. Det som overrasket meg i denne rapporten var at nesten halvparten av de spurte allerede jobber med Docker-containere og nesten en tredjedel bruker Kubernetes for orkestrering:

Bilde: Diamanti

Mer enn halvparten tror containere vil være konkurransedyktige med eksisterende virtualiseringsteknologier eller en "fullstendig erstatning", ifølge rapporten. Når det gjelder når, identifiserer omtrent 63% containermuligheten som "nå" eller i løpet av de neste 12 månedene. Dette er en velsignelse for containerselgere. For VMware? To tredjedeler sa at VMware har mest å tape på den akselererende adopsjonen av containere.

Dreper meg mykt

Visst, det er også sant at de fleste arbeidsmengder i dag fremdeles kjører bak bedriftens brannmurer, mest sannsynlig på VMware-teknologi. VMware revolusjonerte datasenteret i en tid da bedrifter var desperate etter å inneholde størrelsen på fotavtrykket til deres enorme datasentre. Den gamle spøken var hvor mye det ville koste å slippe et nytt rack inn i datasenteret? Svaret var noe som: "10 millioner dollar fordi vi trenger å utvide til et nytt bygg - vi er tom for plass."

I lys av det ble VMware enormt vellykket ved å drive mye større effektivitet over maskinvareservere i datasenteret. Så VMware har friksjon som går for det. Den har heller ikke sittet stille på containere.

SE Spesiell rapport: Riding the DevOps revolusjon (gratis PDF) (TechRepublic)

VMware forstår kundene sine godt og har kommet med en serie kunngjøringer for å omfavne forskjellige skytilnærminger og til og med gjøre det bra med Kubernetes. Selskapet har inngått samarbeid med AWS og Google, og har til og med sluttet seg til Cloud Native Computing Foundation. Den er villig til å samarbeide med nesten enhver partner som kan hjelpe den med å holde et grep om den enorme installerte basen av vSphere-kunder.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Dette endrer ikke en kjernesvakhet i VMwares historie: VMer er avhengige av hypervisorer. Ikke bare tilbyr containere en direkte erstatning for VM-er, de kan også komme med betydelige ytelser og andre fordeler, som å ikke betale VMware-skatten.

"VM-er ble designet for å gjenskape fysiske servere, og det kommer med mye overhead, " sa Jeff Chou, administrerende direktør i Diamanti, til TechRepublic. "Beholdere lar kundene kjøre flere applikasjoner på samme operativsystem med mye mindre overhead enn programvareoverlegget til en hypervisor."

Chou hevdet også at containere på bare metall er der markedet går. "Bare metal lover muligheten til å kjøre en størrelsesorden flere containere enn på VM-er, " sa Chou.

Alt dette betyr at VMware, desperat etter å leke fint med containere, kan slite med å lage containere til noe mindre enn en nesten "fullt operativ" Death Star for sin eksisterende virksomhet. IT kjøper fortsatt servere, og vil derfor fortsette å betale VMware for å administrere dem.

Utviklere er imidlertid forelsket i containere. Disse utviklerne kjører kanskje Death Star, og VMware har foreløpig ikke vist at det effektivt kan imøtekomme dem.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com