Hvorfor fungerer produkter (eller ikke fungerer) bra med hverandre?

Denne uken deltok jeg på Storage Networking Industry Association (SNIA) Storage Developers Conference (SDC) i Santa Clara, CA. Av interesse for full avsløring, ble mitt deltagelse som blogger på konferansen dekket av SNIA. Jeg deltok på konferansen gjennom Foskett Services, som koordinerte bloggerdelen av konferansen med SNIA, og under konferansen gjennomførte gruppen daglige økter (som en del av Tech Field Day) hvor vi alle diskuterte hva vi hadde sett og hørte det var av spesiell interesse.

SMB3

Microsoft har brukt mye tid og krefter på å lage Server Message Block (SMB) 3, en massiv oppdatering til eldre versjoner av SMB. SMB 3 er en seriøs virksomhetsverdig lagringsprotokoll og en rekke leverandører-lagringsleverandører, operativsystemleverandører, testutstyr og programvareleverandører - ønsker å sikre at produktene deres kan samarbeide med SMB 3. Videre vil ikke alle leverandører støtte hver SMB 3 funksjon.

Målet for Microsoft er å sørge for at partnerne deres støtter SMB 3, og for de som gjør det, at deres SMB 3-støtte fungerer bra og er en sømløs opplevelse for kundene. Tross alt vil ikke Microsoft ha en rekke støttesamtaler fordi en leverandør gjorde en dårlig jobb med å skrive kode for å støtte SMB 3.

Har du noen gang lurt på hvordan alle disse leverandørene sørger for at produktene deres fungerer sammen? Jada, ikke alt samvirker så mye vi ønsker noen ganger, men det er ofte en hyggelig overraskelse når to produkter fra to forskjellige leverandører kobles sammen og fungerer akkurat som vi forventer.

Tro det eller ei, du har ofte et dypt leverandørsamarbeid for å takke for dette faktum.

SNIA SDC Plugfest

Hos SDC sponset Microsoft et SMB 3 Plugfest. I en stor ballsal på konferansehotellet tar leverandørene med seg utstyret til rommet og kjører intensive interoperabilitetstester og samler informasjon om hva som må fikses for å gi best mulig støtte. Det jeg elsket med turen min gjennom Plugfest-rommet var åpenheten i holdningene i rommet. På bildet nedenfor kan du se listen over leverandører som er representert i Plugfest.

Figur A

Offentielt er mange av disse leverandørene ikke kjent for sine hyggelige ord mot hverandre, men privat jobber deres ingeniører for å sikre at de gir god støtte til SMB 3. Mye av arbeidet i Plugfest-rommet faller inn under NDAs og alle ingeniørene i rommet ser på strenge NDA-er, som i dette tilfellet er en god ting. Med strenge NDA-er på plass, står ingeniører fritt til å diskutere med hverandre hva som kan være katastrofale PR-spørsmål. Hva om for eksempel det ble oppdaget at leverandør A har en alvorlig feil i koden som kan føre til datatap? Det kan være mye fôr for en konkurrent, men i Plugfest-ånd vil den informasjonen aldri se dagens lys, bortsett fra mellom de aktuelle leverandørene. Dette gjør det mulig å introdusere mye ærlighet i diskusjonen og for at feil kan identifiseres, diskuteres og fikses med ekstremt talentfulle ingeniører som alle snakker samtalen.

Jeg ble overrasket over det store utvalget som jeg så, inkludert noe av det merket med Post It-lapper som instruerte alle som var interessert i å ganske enkelt koble seg til utstyret og spille: "dvs. 'Vil du koble til meg? Bla gjennom til \\ 10.1.1.1 ".

En fryktet (på en god måte) partner

Jeg var glad for å snakke med en representant fra et selskap som heter Codenomicon, som var til stede på Plugfest. Codenomics kjører et produkt gjennom en serie av strenge tester og støtter hundrevis av kommunikasjonsprotokoller, noe som gjør det til et komplett testmiljø. Faktisk er det så fullstendig at minst en større mobilleverandør nekter å godta en ny enhet fra sine partnere, med mindre den enheten har gått gjennom Codenomics og problemene er løst.

Da jeg snakket med selskapet, begynte jeg å forstå hvorfor kundene deres elsker å hate dem. Kodenomikk er fullført . Det er i stand til å finne alle slags problemer som utviklere aldri har drømt om. Faktisk ble jeg regaled med en historie om en åpen kildekode-applikasjon, som, når den gikk gjennom Codenomics, hadde en stor, stor bug oppdaget at ingen hadde lagt merke til i mer enn ti år, og denne open source-appen er ikke en av de små folkens.

Jeg ble også fortalt at mange ingeniører er stolte av å ta produktene sine til Codenomics og forventer å vare minst 15 til 20 minutter før noe uhyggelig blir oppdaget, og at fem minutter senere, mange av de samme menneskene går bort deprimerte at de bare varte 1/3 forventet tid.

Codenomics fungerer sin magi ved å jobbe rundt kantene. Der spesifikasjonen sier "For at XYZ-funksjonen skal fungere, må du sende 'abcd'", sender Codenomics i stedet 'acbd' for å se hva som skjer. De bruker fuzziness for å se hvor langt et produkt kan skyves før det svikter. Denne typen testing er kritisk for både sikkerhet og interoperabilitet.

Sammendrag

Alt dette samarbeidet, selv når det støttes av selskaper som kjøper tjenester fra andre leverandører som Codenomics, er virkelig flott å se i aksjon. Det viser at SNIA-oppdraget for samarbeid i bransjen både er oppnåelig og oppnådd. Som forbrukere er vi alle bedre også for det.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com