Hvorfor cloud computing vil drepe programmering - og gjøre oss alle utviklere

En uventet konsekvens av skyen kan være døden av programmering - og det kan bety en dag, vi vil alle være kodere, skriver silicon.com-redaktør Steve Ranger.

Vi har blitt lovet alle mulige fordeler fra cloud computing: raskere utvikling, billigere applikasjoner - og til og med en lavkonjunkturvennlig bytte fra capex til opex for IT-prosjekter.

Alt dette er fantastiske nyheter for CIO, men kan det være at skyen er annet enn gode nyheter for den ydmyke teknologien?

Sikkert de IT-arbeidere som bruker tiden sin på å ta seg av stygge, hjemmelaget foretaksapplikasjoner, vil finne jobbene sine automatiserte når virksomheten i stedet går over til skyapplikasjoner. Men etter hvert som cloud computing modnes i løpet av de neste årene, kan virkningen på teknikere bli enda større? Kunne skyen virkelig drepe programmeringen helt?

I denne nye cloud computing-verdenen, så argumentet går, vil ethvert element som trengs for å bygge en applikasjon allerede eksistere på nettet et sted, så alt som trengs er at noen kobler opp denne serien med ferdige moduler og APIer i orden å lage en ny applikasjon.

Skyen kan gjøre at vi alle utviklere kan lage våre egne applikasjoner fra den lego-lignende koden vi finner på nettet. Foto: Shutterstock

I dette scenariet er det ikke nødvendig med koding, eller i det minste ikke på det nivået det gjøres i dag - vi trenger arkitekter, men kan klare oss uten byggherrer.

"Folk innser ikke fundamentalt hvor cloud computing kommer til å avvikle, " sa Don Ferguson, CTO ved CA Technologies på selskapets kundekonferanse tidligere denne uken.

"Vi kommer ikke til å skrive programmer lenger, vi skal finne noe og konfigurere det. Ikke mer programmering - det er slik IT kommer til å bli."

Hvis dette skjer, trenger vi ikke programmerere fordi vi på en måte alle er utviklere og som kan lage våre egne applikasjoner fra den lego-lignende koden vi finner på internett.

På samme måte har nettet endret seg fra å være en leseopplevelse til å være noe vi også kan skrive, redigere og bidra til, takket være fremveksten av det som en gang ble kalt web 2.0, så vi vil slutte å være passive forbrukere av apper og begynne å være sluttbruker-programmerere - eller, som Ferguson uttrykker det: "Datteren min vil kanskje ikke være programmerer, men hun vil kunne gjøre det."

Frøene til dette fenomenet er allerede sådd. Selv i dag handler ofte å konfigurere et programvare-som-en-tjenesteapplikasjon om å konfigurere alternativene, i stedet for å faktisk gjøre noen hardcore-koding.

Og på samme måte som den fremadstormende BYO-enhetskulturen gjør sluttbrukere til eksperter på maskinvare, så skyen vil snart gjøre oss alle til motvillige applikasjonsutviklere.

Det er en annen utilsiktet konsekvens av skyen - at hvis vi alle er programledere nå, så er ideen om et selskap som har et brukergrensesnitt for kundene sine til å få tilgang til sine tjenester ikke lenger en meningsfull idé.

Hvis jeg for eksempel tar dataene fra flyselskapet mitt og får dem automatisk lagt inn i en personlig app som skal koordinere informasjon om flyreisen min, innstillingene mine, detaljer om alle møtene og transportplanene mine, og deretter kaste inn en et par middagsforslag, det er lite sannsynlig at jeg vil bry meg om hvordan flyselskapets nettsted eller app så ut i utgangspunktet - jeg vil bare ha en strøm med data jeg kan bruke som jeg velger, ikke et grensesnitt som får meg til å samhandle med en tjeneste i en måte jeg ikke velger.

Jeg er ikke helt sikker på at alle elementene er på plass for å la ikke-tekniske brukere bygge sine egne apper fra programvarekvivalenten til Lego ganske ennå, og jeg er ikke helt sikker på at mange arbeidere er villige til å prøve, heller. Imidlertid er det fullt mulig at det i løpet av få år kan bli normen.

Så hva betyr dette for IT-ferdigheter i Storbritannia? Vi har brukt mye tid på å beklage det synkende antallet programmeringsjobber på inngangsnivå som er tilgjengelige her, i stor grad fordi det gjør det vanskeligere for nye deltakere å komme seg opp i karrierestigen når den første ringen mangler. Men hvis rollen som programmerer forsvinner, må vi kanskje revurdere karriereutviklingen i IT-bransjen.

Og en enda mer bekymringsfull tanke - hvis vi alle skal være utviklere, gjør det oss da til alle morgendagens administrasjonssjefer?

Steve Ranger er redaktør for silicon.com og har skrevet om teknologiens innvirkning på mennesker, kultur og næringsliv i over et tiår. Du kan finne ham twitre @steveranger.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com