Hva er det som beveger seg til skyen? Stort sett oppstarter og ikke-kritiske apper

Det vil ikke overraske noen å høre at etablerte selskaper ikke flytter sine viktigste apper og data til skyen - i det minste ikke ennå - men vi har fått bekreftelse på det fra noen av de ledende skyleverandørene og noen av mest progressive skyadoptører, som alle samlet denne uken på Structure Conference i San Francisco for å snakke om skyens tilstand.

Onsdag, på et panel kalt The Future of Cloud Computing, ble en gruppe av disse skylederne satt på stedet for å gi kommentarer om avdukingen av Future of Cloud Computing Survey i 2011, en felles innsats mellom North Bridge, GigaOM Pro og 451 Gruppe.

De tre beste punktene jeg kom bort fra undersøkelsen og paneldeltakerne var:

  1. Cloud computing er fremdeles i den første omgangen
  2. De fleste selskaper flytter ikke sine kritiske systemer til skyen
  3. De mest entusiastiske skyadoptimørene er små bedrifter og startups

Fra venstre til høyre: Michael Skok, General Partner North Bridge Venture Partners, Lew Moorman, President, Rackspace Cloud, Dries Buytaert, CTO & grunnlegger, Acquia (og leder av Drupal), John Dillon, administrerende direktør, Engine Yard, Marten Mickos, CEO, Eukalyptus. Fotokreditt: Jason Hiner

Selve undersøkelsen hadde over 400 respondenter, hovedsakelig administrerende direktører, ledere på C-nivå og styremedlemmer. Av de spurte var 32% i store eller mellomstore bedrifter og 68% var i små bedrifter (mindre enn 100 ansatte).

Her er hva jeg vurderte de fem mest interessante lysbildene og datapunktene:

1. Smidighet, skalerbarhet og pris er toppdrivere

2. Sikkerhet, etterlevelse, innlåsing er hemmere

3. Cloud TCO er sterk

4. Prosentandel av databehandling i skyen

5. Effekt av sky på ansettelser

Quotes

Her er noen av de beste sitatene fra paneldeltakerne:

  • Lew Moorman, president for Rackspace Cloud, sa at han ser mange startups og "new wave-selskaper" som bygger hele virksomheten på skyen
  • John Dillon, administrerende direktør i Engine Yard, sa at bedrifter er svært interessert i skyen, men fortsatt eksperimenterer med sekundære apper. "De slipper ikke SAP eller Oracle og legger det i skyen, " sa han.
  • Dries Buytaert, CTO for Acquia (og leder av Drupal), sa at han har store bedrifter og myndigheter som nettskunder, men la til: "Det er ikke deres store backend-systemer."
  • Marten Mickos, administrerende direktør i Eucalyptus, ga et eksempel på skyens hurtighet og smidighet. Han rapporterte om et telekom som distribuerte infrastrukturen som trengs for en SMS-tjeneste i løpet av minutter ved hjelp av en nettbasert portal. Prosessen pleide å ta uker og mye koordinering.
  • Alle paneldeltakerne tok for seg kundenes frykt for innlåsning av leverandører og ønsket om en skystandard - OpenStack, Red Hat og VMware skyver alle plattformen sin som standard - men paneldeltakerne var ikke optimistiske for at en felles plattform vil dukke opp når som helst snart. Michael Skok, generalpartner av North Bridge Venture Partners, la til, "Open source og APIer betyr ikke standarder."
  • Panelet tok også opp det faktum at mye av skyen blir håndtert av forretningsenhetslederne uten IT-deltakelse. Dillion sa: "De fleste av dem hater IT-avdelingen fordi de ikke kan få gjort noe." Skok la til at holdningen han ser mye er "IT-avdelingen kan ikke gjøre det, så vi vil gjøre en slutt."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com