Hva har Linux å gjøre med containere? Alt

Video: 3 store ting hvert selskap trenger å vite om containere Containerløsninger er det nye normale for virksomheten. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer hvordan du kommer i gang i skyen, og hvorfor store selskaper trenger containere.


Hva er containere, nøyaktig? Tenk på det som en liten programvare, som lett kan flyttes mellom relativt forskjellige miljøer, for eksempel fra utvikling til produksjon eller fra datasenter til sky. Målet med containere er å redusere avhengigheten av spesifikke relaterte applikasjoner eller biblioteker og å lette overgangen på tvers av forskjellige topologier eller miljøpolitikker.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

En beholder kan være liten (bokstavelig talt bare megabyte i størrelse), men den er grundig utstyrt med alt den trenger for å fungere ordentlig og 100% uavhengig. Sammenlign den med en livbåt med alle tenkelige forsyninger som trengs for å holde seg flytende.

Mikroservices kan også brukes på containere for å dele opp en applikasjon i underkomponenter som en front-end applikasjon og back-end database, som også kan lette administrasjonen ved å forenkle containerelementene. Denne tilnærmingen lar deg endre forskjellige underkomponenter etter behov uten å påvirke andre elementer.

Det er viktig å merke seg at et enkelt operativsystem kan kjøre flere containere (flere containere enn virtuelle maskiner, generelt), som hver har tilgang til operativsystemkjernen i en skrivebeskyttet modus. Beholdere trenger ikke å starte opp per se, men det kan treffe bakken som kjører nesten umiddelbart når den startes, men likevel også frigjøre ressurser på vertssystemet når de er suspendert eller stoppet for å tillate andre containere fortrinn til vertsressursene.

Stoler på Linux

Allsidigheten og fleksibiliteten i Linux-økosystemet og kjerneelementene knyttet til dette er integrert i distribusjonen (og avansementet) av containere, som revolusjonerer applikasjons- og serviceutvikling.

Ja, Windows-containere for Windows Server 2016 og Windows 10 finnes i tillegg, så vel som Hyper-V-containere, som er Windows-containere som kjører i en Hyper-V-virtuell maskin for ytterligere isolering. Imidlertid bor bredden i ekte valg og funksjonalitet innenfor Linux-riket.

For eksempel er Docker en teknologiplattform rettet mot å lette bruk av containere. ZDNet opplyser at "I dag er Docker, og open source-faren hans nå kalt Moby, større enn noen gang. I følge Docker er over 3, 5 millioner applikasjoner blitt plassert i containere ved bruk av Docker-teknologi og over 37 milliarder containeriserte applikasjoner er lastet ned."

Det er klart at containere er her for å bli.

"Etter hvert som containerutviklingsmodellen har blitt mer og mer mainstream, har containervalg også utvidet seg. Imidlertid er ikke all containerteknologi skapt like, og den største skillende faktoren er Linux, " sier Scott McCarty, hovedproduktleder for containere på Red Hat .

Akkurat som Linux-operativsystemet har drevet innovasjon som fører til åpen kildekode-teknologier som Mozilla Firefox, Apache HTTP-server og BIND, er Linux grunnlaget for en hvilken som helst containerplattform - et faktum som noen ganger går tapt midt i all den brusen som omgir hele container økosystem.

Derfor, må McCarty sa, evaluering av alle containere eller Kubernetes-systemer må også være en evaluering av Linux-distribusjonen som den er bygd på.

Avhengig av fellesskap

En av de viktigste differensiererne er prosjektets samfunn. "Ethvert åpen kildekode-prosjekt - inkludert Linux - er avhengig av et samfunn som ikke bare er dedikert til innovasjon, men til konstant og konsekvent innovasjon basert på å adressere samfunnsdefinerte problemer, " sa McCarty.

Det er flere slike prosjekter som er dedikert til å utnytte Linux-kjernen. Disse prosjektene, som syntetiserer en rekke forskjellige open source-teknologier, har født open source-distribusjoner som Fedora og CentOS og tjener som et fundament der videreutvikling kan finne sted.

Et operativsystem består av to deler: Kjernen og brukerområdet. Linux-containere bryter ting ytterligere ned, slik at de to delene kan administreres separat via en containervert (som inneholder OS-kjernen og lite brukerplass) og beholderbildet (inkludert OS-bibliotekene, tolker og konfigurasjonsfiler, samt utviklerens applikasjonskode.)

"Så, " sa McCarty. "Når du evaluerer forskjellige containerbilder, evaluerer du i stor grad forskjellige former for Linux."

Enkelt sagt: Hva har Linux å gjøre med containere?

"Vel, alt, " sa McCarty.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com