vSphere Management Assistant tips om installasjon og konfigurasjon

VSphere Management Assistant (vMA) er et Linux-basert virtuelt apparat som er designet for å konsolidere administrative oppgaver. VMA tilbyr disse funksjonene:

  • vSphere kommandolinjegrensesnitt. Jeg har nylig foretrukket at vSphere CLI er installert i Windows for å utføre noen grunnleggende administrative oppgaver. Oftest bruker jeg vihostupdate.pl på vSphere CLI for å oppdatere ESXi-verter siden det GUI-baserte verktøyet ble avskrevet fra gratis hypervisor-tilbudet. Dette er ikke til å forveksle med PowerCLI, vSphere PowerShell-implementeringen.
  • Skriftinteraksjon uten gjentatt autentisering: vMA kan kjøre skript eller agenter som ellers samhandler med vCenter og ESX (i) servere uten gjentatt autentisering.
  • vCenter og ESX (i) loggsamling : vMA kan samle logger fra hver av disse servertypene for analyse. Dette er gjennom en komponent på vMA kalt vi-logger.
  • Active Directory-integrasjon: vMA kan bli med i et Active Directory-domene for å tillate et konsistent sett med tillatelser som kan brukes for interaksjon med vCenter- eller ESX (i) -serverne.

Som et virtuelt apparat krever vMA bare 5 GB harddiskplass og 512 MB RAM. Sørg for å sjekke vMA-guiden på VMware-nettstedet for full dokumentasjon av dette virtuelle apparatet.

Installere vMA

Det første trinnet er å laste ned vMA fra VMware-nettstedet. (Denne lenken i denne bloggen er for versjonen 4.1 av vMA; husk å bruke riktig utgave hvis eldre vCenter-servere er i bruk.) Nedlastingen er omtrent 439 MB som en .ZIP-fil, så den må laste ned og utvinnes lokalt.

Når filen er lastet ned og hentet ut, er det fire filer for det virtuelle apparatet, alle med samme navn: vMA-4.1.0.0-268837. Det er fire filendelser: .cert, .mf, .ovf og .vmdk som definerer det virtuelle apparatet. I dette eksemplet er 268837 byggnummeret til vMA.

Hvis du vil importere det virtuelle apparatet, velger du Distribuer OVF-malen fra filmenyen i vSphere Client ( figur A ). Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.
Pek veiviseren på de ekstraherte filene fra nedlastingen, og følg veiviseren-ledeteksten ( figur B ). Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Veiviseren vil deretter be om et navn på vMA. Virtuelle apparater distribuert gjennom en OVF-mal (Open Virtualization Format) blir oppregnet som alle andre virtuelle maskiner i vSphere. For mer informasjon om OVF, les ressursen Open Virtualization Format på VMwares nettsted.

Når navnet på vMA er tilordnet, bør du tenke på navnet på den virtuelle maskinen. I virtualiseringspraksisen min er det en god idé å sikre at administrasjonsapparater beholder den samme nomenklaturstrategien som vanlige virtuelle maskiner.

Veiviseren vil deretter spørre om tynn tildeling skal brukes for vMA ( figur C ). Apparatet er bare på 5 GB, så det er lett å få plass til det på disken i de fleste situasjoner. Figur C

Klikk på bildet for å forstørre det.

Konfigurere vMA

Når vMA er installert i vSphere Client, er den klar til å bli slått på og en nettverkskonfigurasjonsveiviser vil starte; det er her et DNS-navn kan konfigureres (IP-adresseinnstillinger og DNS-klientkonfigurasjon er spesifisert). Figur D viser dette for en vMA som er slått på for første gang. Figur D

Klikk på bildet for å forstørre det.
Neste trinn er å angi et passord for den innebygde brukeren: vi-admin. Dette er ikke nødvendigvis kontoen som brukes til å samhandle med vCenter, men det vil være kontoen som brukes til å betjene vMA. Når passordet er satt, er vMA klar til å godta tilkoblinger. Figur E viser passordet som blir lagt inn på vMA, og det er klart for tilkoblinger. Figur E

Klikk på bildet for å forstørre det.

VMware KB TV tilbyr trinnvise instruksjoner om hvordan du distribuerer vMA fra OVF.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com