VMware vSphere 5.1 webklient er nyttige nye funksjoner

Hvis du brukte webklienten til VMware vSphere-miljøet ditt, vet du at det ikke har vært (og jeg velger ordene mine nøye) lik den "fete" klienten (eller VI-klienten) vi er kjent med å bruke. Store skritt er gjort med webklienten i VMware vSphere versjon 5.1.

I vSphere 5.1 kan du gjøre stort sett alt du kan med den fete klienten og mer. Mange av de nye funksjonene som er lagt til i vSphere 5.1 er bare konfigurerbare ved hjelp av webklienten (les den siste bloggen min på den virtuelle distribuerte bryteren).

Nye funksjoner med vSphere 5.1-webklienten

Work In Progress, som bare er tilgjengelig på nettklienten, lar deg starte en oppgave, for eksempel lage en ny virtuell maskin, og deretter pause den for å jobbe med noe annet. I de eldre versjonene av vSphere, måtte du avbryte den nåværende oppgaven for å gjøre det, hvis du startet en oppgave og deretter måtte sjekke noe annet på vSphere-klienten; da du fant informasjonen du trenger, måtte du starte den opprinnelige oppgaven fullstendig. Denne oppgaven vil forbli tilgjengelig selv om du lukker nettleseren og åpner den på nytt. Se video-demonstrasjonen min om funksjonen Work In Progress. Single Sign On (SSO) gjør det mulig for administratorer å logge seg på én gang, og deretter vil andre installerte VMware-løsninger bli autentisert ved bruk av den SSO. Denne funksjonen kan bruke Active Directory-passord som i tidligere versjoner, men den vil ikke fungere med komponenter i eldre versjoner. SSO lar deg også administrere flere vCentere uten å måtte bruke koblet modus. vSphere Replication er nå tilgjengelig uten å måtte kjøpe Site Recovery Manager (SRM). vSphere Replication lar deg gjenskape VM-ene dine over Internett eller en WAN-kobling til et annet nettsted. Dette er egentlig ikke en erstatning for SRM, da du mangler prosessene som følger med utvinning; den kan imidlertid brukes til å kopiere VM-er til andre nettsteder i ditt miljø. Inventory Tagging lar deg høyreklikke på et objekt, velge Tildel tag og deretter gi det et navn, beskrivelse og kategori. Det er litt som å merke bilder av vennene dine på Facebook. Dette kan være nyttig på mange måter, for eksempel å la deg lage notater om visse objekter og la deg gjøre et søk basert på disse notatene. Det er en tagg-fane på hjemmesiden til webklienten ( figur A ). Figur A

Kategorien kategorier på vSphere 5.1-webklienten (Klikk på bildet for å forstørre.)

Andre funksjoner som følger med webklienten inkluderer forebyggende søk (tenk på Google som forhåndsutfylker søkene dine basert på bokstavene du skriver) og lagrer søk, navigasjon med varelister og mer.

Når skal du bruke den forrige versjonen av vSphere webklient

Du må fortsatt bruke den forrige versjonen av vSphere webklient på flere ting:

  • De fleste VMware-plugin-moduler støttes av webklienten; Det er imidlertid ingen garantier for at tredjeparts plugins vil fungere.
  • Hvis du bruker vCenter Server Maps, må du bruke den gamle klienten.
  • Andre avanserte funksjoner, for eksempel VXLAN-nettverk og oppblåsing av tynne disker, er fremdeles ikke tilgjengelig på webklienten.

Gjør deg kjent med nettklienten

Det ser ut som webklienten er her for å bli, og ordet er at det til slutt vil være den eneste tilgjengelige klienten. Jeg anbefaler å bli kjent med nettklienten nå fordi det er en læringskurve.

Nettklienten har virkelig vokst på meg - den er veldig responsiv og tilbyr massevis av flotte nye funksjoner. La meg få vite hva du synes om det ved å legge inn kommentarene dine i diskusjonen.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com