VMware Tools er nå tilgjengelig for nestede ESXi med Fling-prosjektet

En av de beste delene av VMware vSphere er at du kan eksperimentere med vSphere-funksjoner uten å dedikere mye dedikert maskinvare. Spesifikt kan vSphere virtualiseres i seg selv. Dette betyr at du kan kjøre ESXi (hypervisor for vSphere) som en virtuell maskin selv. Dette er et flott verktøy for å teste nye funksjoner, tillatelser, konfigurasjonsarrangementer, oppgraderinger til de nyeste versjonene og mer.

En av de største irritantene med denne prosessen er at VM som kjørte ESXi ikke kjørte VMware Tools. VMware Tools er opplysningssettet for gjester når det gjelder drivere og samhandling med verten. Med det siste VMware Fling-prosjektet kan vi nå installere VMware Tools på VM-er som kjører ESXi.

I forbindelse med dette er vi også i god form på moderne VMware-hypervisorer ved at det er en definert gjestestyringssystemtype VMware ESXi 5.x. Dette er et flott skritt fremover fra alle de tidligere trinnene som trengs for å ta et x64 Red Hat Linux-operativsystem og forenkle det med kryptiske alternativer for å være en ESXi-vert. I figur A kan du se at denne gjest VM er konfigurert som et ESXi-operativsystem, og VM har ikke en rapport om VMware Tools som kjører.

Figur A

VMware Fling som installerer verktøy på den virtualiserte ESXi-verten, eksisterer som en VIB. En VIB er effektivt en programvareinstallasjonsmodul for ESXi; noen er produsert av VMware; noen er laget av maskinvare- og programvareleverandører for spesifikke løsninger. For VMware Tools kan du kjøre følgende kommando for å installere VIB for verktøy på VM (Korte URLer fungerer også):

 esxcli software vib install -v http://download3.vmware.com/software/vmw-tools/esxi_tools_for_guests/esx-tools-for-esxi-9.7.0-0.0.00000.i386.vib -f 

Når VIB er installert, vil gjest VM som kjører ESXi laste VIB under VIB prosessen. En av mine gode venner i virtualiseringssamfunnet, Vladan Seget har også skrevet en bloggpost om hvordan man lager en .ISO ut av denne prosessen for enkle installasjoner der nettverket kanskje ikke er koblet til Internett. Les innlegget hans her. I figur B nedenfor kan du se VIB som lastes inn på slutten av startprosessen:

Figur B

På det tidspunktet kan ESXi-verten kjøre verktøy og fungere som en veloppdragende VM med alle andre som kan være i bruk. Det er viktig å merke seg at det å drive ESXi som VM på denne måten ikke er en løsning i produksjonsklasse; den er laget spesielt for testmiljøer.

Dette er en flott måte å forberede deg på en vSphere-oppgradering riktig, spesielt hvis du ikke har oppgradert fra vSphere 5 ennå; endringen fra 5, 0 til 5, 1 er betydelig. VMware-administratorer trenger riktige måter å teste disse kritiske oppgraderingene med sikkerhet, og dette er en flott måte å hjelpe i forbindelse med vCenter Server og muligens et virtuelt laboratorium for å isolere alt.

Har du hoppet på VMware Tools-slyngen for nestede ESXi ennå? Hvordan har det gått for deg? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com