VAAI-tips for lagringsmatriser og vSphere 5-oppgraderinger

Når det gjelder testing av oppgraderingsprosessen til en ESXi-vert eller vCenter-versjon, kan det være en utfordring å sikre at den fungerer på best mulig nivå. Videre beveger det tradisjonelle lagringsmiljøet seg ikke så raskt som programvaremiljøer når det gjelder oppgraderinger. Dette gjelder spesielt med virtualisering, ettersom en større oppgradering annethvert år virker normalt.

VStorage API-er for Array Integration (VAAI) er et viktig fremskritt innen virtualiseringsteknologier. Med VAAI utsettes en rekke tunge I / O-oppgaver til lagringsarrayen i stedet for at ESXi-serveren skal gjøre alt dette arbeidet og legge tyngde på I / O-kanalene og lagringsstoffet. Med vSphere 4 ble den første bølgen av VAAI-støtte levert, og en rekke lagringsprodukter støttet den. Hvis lagringsressursen støttet VAAI, var det ganske enkelt å oppdage i vSphere Client. Figur A viser en diskressurs som støtter VAAI. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Den gode nyheten er at vSphere 5 støtter NAS-lagringsprotokoller. Tidligere ble det bare støttet lagringsprotokoller for iSCSI og fiberkanal som utnytter VMFS-filsystemet med VMFS. For NFS-ressurser, maskinvareakselerert kloning (noen ganger kalt bulkkopi) og plassreservasjon for forhåndsallokering av virtuell diskplass ved opprettelse. Dette tillater lat-nullet tykk tilførsel fra verten med matrisen klar over vekstmønsteret. Mange av VAAI-funksjonene blir forklart i vSphere 5 Performance Best Practices Guide (side 11 i PDF).

Nå som du vet det grunnleggende om VAAI, er det noen trinn du kan ta for å sikre en optimal overføring til vSphere 5:

  • Forsikre deg om at firmware for lagring er oppdatert: De fleste SAN- og NAS-systemer har oppdateringer som kan være like hyppige som operativsystemer og kanskje må oppdateres.
  • Forsikre deg om at BIOS- og HBA-firmware er oppdatert: Disse komponentene, selv om de ikke vil forby VAAI fra å fungere, er definitivt en del av infrastrukturen som trenger oppmerksomhet. Jeg sier ofte: "Undervurder aldri verdien av en god firmwareoppgradering." Disse komponentene er vanskelige å teste, men dette er en kritisk oppgave for infrastrukturadministrasjon.
  • Hold på med å skaffe ekstra VMFS-3-volumer: Det er verdt å sikre at VMFS-5-miljøene er så rene som mulig og så lite blanding som mulig går på etter oppgraderingen. Videre vil du at alle datastores skal bruke den enhetlige 1 MB-blokkstørrelsen i stedet for å ha noen på 2, 4 eller 8 MB og 1 MB.
  • Forsikre deg om at alle hypervisorer er så oppdaterte som mulig: Hvis det finnes noen VI3-installasjoner, bør de skyves til versjon 5 eller i det minste versjon 4. Hovedårsaken til å holde på en versjon er av maskinvarekompatibilitetsårsaker, så arbeid for å sikre at alle verter kan dra nytte av VAAI.

VAAI tilbyr en rekke ytelsesfunksjoner for vSphere-miljøer, og på grunn av utstyrets livssyklus kan det nå være tiden det kjøpes nye matriser som støtter VAAI. I så fall bør du sørge for at hele linjen med komponenter i vSphere-infrastrukturen er klar til å støtte disse nye funksjonene.

Har du hoppet til VAAI? I så fall, hvilke lagringstips har du startet med de nye funksjonene til VAAI og vSphere 5? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com