Bruk vSphere-baneegenskaper for å forhindre drastiske feil med lagringsressurser

Jeg hater å ha diskusjoner med teammedlemmer om hvilke lagringsressurser som er. Du vet at du må være positiv når et LUN skal utvides, slettes, omformateres eller på annen måte samhandles med lagringskontrolleren, eller det kan være svært alvorlige konsekvenser.

Den gode nyheten her er at vSphere Client lar oss veldig enkelt se hvilken LUN som er når vi forener oss med lagringskontrolleren. Selv om det ikke er intuitivt, er magien å bruke Path Policy-egenskapen for å konkret identifisere VMFS-datastore til LUN. Dette blir spesielt nyttig hvis du "gjør alt riktig" i lagringspraksis, for eksempel å gjøre hvert LUN i samme størrelse. Jeg har sett noen vSphere-miljøer der dette problemet unngås ved å bruke flere størrelser for LUN-er, for eksempel 1100 GB, 1104 GB og 1108 GB, slik at de enkelt kan si hvilken LUN som tilsvarer hvilken datastore.

På hjemmelaboratoriet mitt har jeg tre iSCSI LUNs levert av en Drobo-lagringsenhet. Derfra viser figur A informasjonen i lagringsområdet til konfigurasjonsfanen til en av vertene:

Figur A

Click image to enlarge
Vi kan enkelt koble datastore til LUN på lagringsprosessoren (i dette tilfellet en Drobo) ved å klikke på egenskapene til datastore (fremhevet ovenfor med grønt). Fra egenskapene til datastore kan vi også se egenskapene til flerveien for volumet. Det er her det faktiske LUN-nummeret ligger, som lagringsprosessoren bruker for å referere til banen til iSCSI-målet. Dette er vist i figur B nedenfor:

Figur B

Click image to enlarge
Jeg kan deretter korrelere LUN-IDen som jeg får fra flerveien til dataene som er rapportert fra lagringssystemet. Hvert lagringssystem vil vise denne informasjonen på en annen måte, men når det gjelder iSCSI-lagringsnettverk, identifiseres iSCSI-målet i banen på ESXi-verten i vSphere Client. Den andre enden av denne konfigurasjonen vises i Drobo Dashboard (Storage management tool) for samme LUN i figur C :

Figur C

Click image to enlarge

Det er flere måter å administrere lagring på, og hvert lagringssystem kan vises på en annen måte og ha forskjellige styringsteknikker. Egenskaper for flerveisretningslinjer er sannsynligvis den mest konsistente måten å koble disse dataene til i vSphere Client (kommandolinjealternativer finnes også). Hvilke triks bruker du for å bestemme hvilken LUN som er? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com