Forstå Intels nye serverprosesseringsnummereringsplan

Intel har nok en gang bestemt seg for å endre nummereringsplanen for de nye Xeon-baserte prosessorene. Hvis du er kjent med Intels Core i3, i5, i7 prosessorlinjer, vil du innse at selskapet bruker lignende nummerering for Xeon-serverprosessorene.

Figur A er et eksempel på nummerering av Xeon-prosessor. Under bildet forklarer jeg de forskjellige elementene i nummereringsskjemaet. Figur A

Merkevare: For serverprosessorer vil dette være Intel Xeon-prosessor og bare identifisere det samlede merket - Xeon. Produkt linje:
 • Intel Xeon-prosessor E3. Enkelt prosessorsystemer.
 • Intel Xeon-prosessor E5. En plassholder for en kommende produktlinje.
 • Intel Xeon-prosessor E7. Multi-prosessorsystemer.
Wayness, maksimale CPUer i en node: Hvor mange stikkontakter støttes i systemer som rommer denne prosessoren? I dette tilfellet støttes en enkelt socket. Socket type: Feltet for socket identifiserer funksjonene til prosessor socket type, for eksempel minnehastigheter og andre elementer som er bundet til socket. Jo høyere dette tallet (jeg antar at det varierer fra 1 til 9), jo flere funksjoner ligger i kontakten. Prosessor SKU: Dette er prosessorens delenummer. I min begrensede gjennomgang av Intels nåværende delenummer og prosessor SKU-feltet ser det ut som at Intel stort sett er konsistente i delnummer med hensyn til klokkehastigheter - i hvert fall innenfor hver produktlinje. Her er en titt på hva jeg har satt sammen for den nåværende E7-serien. E3-linjen har forskjellige verdier. Fordi det ikke er offisiell veiledning fra Intel om at dette feltet vil være konsistent, kan du ta denne informasjonen for hva det er verdt.
 • 03. 1733 MHz frekvens / 2400 MHz buss.
 • 07. 1867 MHz frekvens / 2400 MHz buss.
 • 20. 2000 MHz frekvens / 2900 MHz buss.
 • 30. 2133 MHz frekvens / 3200 MHz buss.
 • 37. 2667 MHz frekvens / 3200 MHz buss.
 • 50. 2000 MHz frekvens / 3200 MHz buss.
 • 60. 2267 MHz frekvens / 3200 MHz buss.
 • 67. 2133 MHz frekvens / 3200 MHz buss.
 • 70. 2400 MHz frekvens / 3200 MHz buss.
Strømbruk: I figur A så du at eksemplet har en L i strømbruksområdet; dette betegner at den aktuelle delen er en prosessor med lite strøm. Når det ikke er noen L her, er det ikke en lav effektprosessor. Versjon: Når nye versjoner av en prosess blir utgitt, vil du se dette feltet befolket med v2, v3, og så videre. For en første prosessors utgivelse er dette feltet tomt. det er ingen v1-betegnelse.

Min ta

Jeg savner virkelig de gode gamle dagene da prosessorens nummereringsskjema inkluderte hastigheten som en del av modellnummeret. Men når megahertz og gigahertz begynte å få mindre mening, begynte dette opplegget å være mindre fornuftig, ettersom noen prosessorer med lavere klokkehastigheter bedre enn sine tilsynelatende raskere brødre.

Jeg skulle ønske Intel ville vurdere å inkludere kjernetallet et sted i den nye nummereringsplanen, spesielt ettersom prosessorkjernetellingene fortsetter å øke. Gitt at det bare er et begrenset antall hastigheter som prosessorer faktisk fungerer, virker det som om produktet SKU kunne ha vært litt mer meningsfylt.

Når det er sagt, som for Intels nye plan, er det håp, hvis de stemmer overens med alle feltene. Det er ikke perfekt, men det hjelper, selv om jeg mistenker at de fleste administratorer vil fortsette å faktisk undersøke prosessorspesifikasjoner før de gjør betydelige kjøp.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com