Overføre filer til vSphere VM-er uten å bruke gjestenettverk

Avhengig av en rekke faktorer, kan det hende at flytting av innhold til en virtuell maskin ikke er i stand til å bruke VMs nettverksgrensesnitt. Dette kan skyldes brannmurbegrensninger som kan tillate utvalgte administrasjonsprotokoller som SSH eller Remote Desktop, men kan likevel ikke tillate filoverføringsprotokoller som FTP, internettilgang, CIFS eller SMB.

Jeg har nylig lest et flott innlegg av medblogger Eric Siebert der han viser en måte å flytte filer til vSphere VM-er uten å bruke IP-grensesnittet. Eriks tips diskuterte oppretting av en .ISO-fil som er kartlagt til VMs inventar, med .ISO-filen som har filene som trengs av operativsystemet for gjester. Eric's innlegg inspirerte meg til å komme med noen få andre måter å overføre filer til gjest VM uten å bruke nettverket av en eller annen grunn nettverket ikke er tilgjengelig.

For vSphere-miljøer har vi ikke den enkleste mekanismen for å gjøre dette: delte mapper. Den delte mappeteknikken er vanlig i Type 2 hypervisor-rom med produkter som VMware Workstation og Oracle VirtualBox. VSphere-miljøer har imidlertid ikke den delte mappemekanismen. Utenfor .ISO-monterings-trikset er det fortsatt noen ekstra alternativer for å flytte filer til VM-er uten å utnytte VM's IP-adresse.

iSCSI LUN-montering

Hvis du har en SAN-kontroller som du er komfortabel med å tilby midlertidige LUN-er, kan det være nyttig å lage volumer og tilordne den til en VM for en periodisk filutveksling. Det er alternativer med denne prosessen, spesielt; iSCSI Initiator i gjestenes VM kan brukes til å få tilgang til LUN som inneholder det formaterte volumet. ISCSI-initiativtakeren i Windows vises nedenfor i figur A. Tilkoblingsknappen vil låse en LUN på den lokale stasjonsinventar for et Windows-system:

Figur A

iSCSI-tilkobling for inaktiv LUN

Dette kan også gjøres på vertsnivå via en raw device mapping (RDM). RDM vil bli presentert direkte til VM fra ESX (i) verten, og gjestenes VM ville skanne bussen på nytt og se de virtuelle diskene i sin beholdning. For å forhindre problemer med husholdning og foreldede data, bør du vurdere å bruke en virtuell SAN-kontroller eller på annen måte utviklingsklasse for lagring for en praksis som denne.

Kartlegg en VMDK-disk

Hvis du har laget en VMDK-disk som har filene som trengs av VM, kan du legge den individuelle VM til inventaret til VM. VM kan legges dynamisk (hot-add) til den kjørende VM, og hvis et filsystem er på VMDK som gjenkjennes av VM, kan den få tilgang til det umiddelbart etter skanning av den virtuelle SCSI-bussen. Det er to advarsler til denne praksisen knyttet til fjerning og rengjøring. Det er ingen hot-remove som kan gjøres gjennom brukergrensesnittet til vSphere Client, noe som betyr at VM må slås av for å få den ekstra VMDK fjernet. For det andre kan dette føre til forsøpling av uoppfunnet VMDK-er på datastores i vSphere-infrastrukturen.

Omdirigering av RDP-stasjon

I tilfelle det er tillatt å bruke visse administrative protokoller som Remote Desktop, kan vi utnytte stasjonsomadresseringsfunksjonen for å tillate filoverføring til VM. Dette er imidlertid bare tillatt for Windows-systemer. Figur B viser hvordan omdirigering av stasjonen er konfigurert på tilkoblingspanelet: Figur B

RDP Drive Redirection Configuration

Hvis du vil deaktivere omdirigering av stasjoner via Group Policy for RDP, kan du sjekke ut dette blogginnlegget mitt tidligere om dette emnet.

Et problem, mange løsninger

Noe av det jeg liker best med virtualisering er at det er flere måter å løse mange problemer på. Anvender du noen spesielle teknikker for å overføre filer til VM uten å bruke egen filoverføring over gjestenes VM-grensesnitt? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com