ToughTech Duo QR RAID lagringssystem gjennomgang

CRU-DataPort spurte om jeg vil se på ToughTech Duo QR-høyytelses RAID-lagringssystemet ( figur A ), og jeg godtok tilbudet deres. Jeg har jobbet med gjennomgangsenhetene på Windows-skrivebordet og på min bærbare Mac-maskin, og enhetene er så dyktige utøvere at jeg skulle ønske jeg kunne beholde dem på slutten av gjennomgangen. Figur A

ToughTech Duo QR

spesifikasjoner

 • 6, 3 "bred x 3, 5" dyp x 1, 4 "høy. Den er veldig liten og bærbar.
 • ToughTech Duo QR inneholder to x 2, 5 "750 GB 7200 o / min-stasjoner som er brukertilgjengelige og utskiftbare. Enda bedre, å fjerne og skifte ut stasjonene ugyldiggjør ikke garantien. I tillegg krever utskifting av stasjoner ingen verktøy ( figur B ).
 • Enheten kan operere i en modus der hver disk er separat (2 x 750 GB disker), eller den kan kjøre i RAID 0 (enkelt 1, 5 TB volum) eller RAID 1 (enkelt 750 GB volum). RAID 1 er standard. RAID-nivået er konfigurerbart fra enhetens LCD-skjerm.
 • Et LCD-display som viser enhetens nåværende status og lar noen konfigurasjonsalternativer finne sted.
 • Tilkoblingsalternativer: eSATA, USB 2.0, FireWire 400/800 ( figur C ).
 • Enheten har to års garanti.
Figur B

ToughTech Duo QRs stasjoner er flyttbare uten verktøy.
Figur C

Tilkoblingsalternativer er eSATA, USB 2.0 og FireWire 400/800.

For den komplette listen over tekniske spesifikasjoner, sjekk ToughTech Duo QRs produktside.

Unike egenskaper

 • Aluminiumshus: Huset er av aluminium, noe som gjør at enheten føles mer robust og betydelig. For personer som har tenkt å bruke enheten på en mobil måte eller som trenger å transportere den mellom steder for fjernlagring av lagring, ser ToughTech Duo QR ut til å være robust nok til at du ikke trenger å konstant bekymre deg for å ødelegge den.
 • Stille: Det er ingen vifte i ToughTech Duo QR, så det gir ingen lyd. Varmen blir spredt i kraft av enhetens passive termiske design. I testene mine arbeidet enhetene sine magi lydløst av datamaskinene mine og ble aldri veldig varme.

tilkobling

På Windows-maskinen min koblet jeg ToughTech Duo QR til datamaskinen min med eSATA og fikk strøm med den medfølgende likestrømforsyningen. (CRU-DataPort inkluderer en rekke strømtilkoblinger, slik at enheten kan drives i USA, Europa og Australia. Alle kablene du trenger er inkludert.) Figur D gir deg en titt på alt som kommer i boksen. Figur D

Hva som kommer i ToughTech Duo QR-boksen

På min bærbare Mac-maskin valgte jeg FireWire-tilkoblingen, som hadde den fordelen at jeg ikke trengte å bruke den eksterne strømforsyningen. ToughTech Duo QR ble drevet ganske enkelt ved å bruke FireWire-porten; for mobile proffer på farten er dette en stor fordel. (Tips: Du kan kjede ToughTech Duo QR-enheter ved å bruke de to FireWire-portene på hver Duo.)

Resultatstatistikk

Denne ytelsesstatistikken er ikke vitenskapelig - de er ment å gi deg en ide om hvordan ToughTech Duo QR presterer.

Du kan endre RAID-nivået fra enheten. Jeg endret stasjonsmodus fra standard for RAID 1 til RAID 0. Uten data på disken tok det et par sekunder mens systemet startet på nytt.

Derfra bestemte jeg meg for å bruke det Mac-baserte Xbench-verktøyet for å se på hvordan enheten fungerer. I figurene E, F og G vil du se tre ytelses benchmarks. Figur E er en titt på den interne systemstasjonen på MacBook Pro. Det er en solid state drive, så tallene vil se ganske bra ut. Figur F viser ToughTech Duo QR som kjører i RAID 1-modus, mens figur G viser ToughTech Duo QR som kjører i RAID 0-modus. Figur H viser en Seagate GoFlex USB 3.0 FreeAgent 2 TB ekstern harddisk som jeg hadde på hånden. Du ser at den sekvensielle ytelsen til ToughTech Duo QR er omtrent det dobbelte av Seagate-stasjonen, men den tilfeldige ytelsen er omtrent den samme. Figur E

Resultatstatistikker for min Mac-SSD
Figur F

Resultatstatistikker for ToughTech Duo QR under RAID 1
Figur G

Resultatstatistikker for ToughTech Duo QR under RAID 0
Figur H

En sammenligning av ytelsesstatistikk for Seagate GoFlex USB 3.0 FreeAgent 2 TB ekstern harddisk og ToughTech Duo QR.

Ulempene

 • Prisen. Jeg undersøkte priser for testenhetene mine, og den beste prisen jeg kunne finne var rundt $ 600. Med 750 GB i RAID 1-modus er prisbeløpet på $ 600 ganske bratt når du sammenligner det med Western Digital - My Book World Edition II 2TB Ekstern nettverk Dual-Drive Hard Drive, som er tilgjengelig fra Best Buy for $ 200 og har to 1 GB stasjoner. My Book er mye større og mindre bærbar enn ToughTech Duo QR, og jeg er ikke sikker på hvor raskt stasjonene er i My Book. I tillegg bruker ToughTech Duo QR 2, 5 "disker, som er dyrere enn 3, 5" disker som brukes i Min bok.
 • Begrensede utvidelsesalternativer for diskstørrelse. 2, 5 "disker kommer ennå ikke i kapasitet 3, 5" enhetene gjør. Hvis du ser på ToughTech Duo QR fordi du trenger en enhet som er liten, burde ikke dette være mye av problemet.
 • Opptreden. Med tilfeldige lesinger og skriver, fungerer ikke ToughTech Duo QR mye bedre enn andre stasjoner som koster mye mindre. For sekvensiell ytelse klarer imidlertid ToughTech Duo QR seg mye bedre enn en enkelt ekstern stasjon.

Sammendrag

Hvis du kan gjøre spranget til en høyere kostnad, RAID-bærende enhet av høyere kvalitet, eller du trenger en enhet som er mindre og mer bærbar enn tradisjonell ekstern lagring (og du trenger RAID-lagring) og ikke krever ekstern strøm (med FireWire), ToughTech Duo QR er et utmerket tillegg til den mobile profesjonelle skrivebordet. I tillegg har det applikasjoner for IT i form av off-site backup.

Jeg tror CRU-DataPort kan ha en vanskelig tid med å selge denne enheten fordi mange selskaper leter etter lagringsalternativer med lavere kostnader. Det er viktig å huske at med denne enheten får du det du betaler for: en robust enhet som er godt bygget og inkluderer alt du trenger (strømkontakter og kabler) for å komme i gang.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com