Tips for en enkel oppgradering fra Windows Server 2012 til Windows Server 2012 R2


Hvis du er som meg, kan du foretrekke å være den nyeste og beste i noen IT-situasjoner. Det som virkelig får meg er de sporadiske situasjonene der jeg vil distribuere noe nytt, men må vente noen uker eller lenger på full støtte. Med senere versjoner av Windows Server har du kanskje lagt merke til at det er en oppgraderingsfunksjon som følger med operativsystemet til serveren. Jeg kjørte nylig oppgraderingen på et produksjonsapplikasjon (jeg gjorde en fullstendig sikkerhetskopi av bildet først!) Og fant Windows Server 2012 R2 oppgraderingsprosessen ganske enkel.

Noe av det gode med Windows Server er at du nå kan montere .ISO-filer i operativsystemet. Dette bestemte systemet var en virtuell maskin, og det har vært fine mekanismer for å montere .ISO-filer på en stund. Men nå er det ganske enkelt å høyreklikke inne i gjestesystemet. Oppgraderingen starter fra installasjonsprosessen på .ISO og kjører setup.exe-filen, så du vil forsikre deg om at stasjonsbokstaven ikke endres. Å montere bildet som en fysisk optisk stasjon eller fra virtualiseringsplattformen er gode ekstra trinn.

Det er noen få alternativer å vurdere. Det ene er å se etter oppdateringer til installasjonsprogrammet. Med tanke på at Windows Server 2012 R2-koden ble ferdigstilt i august 2013 med utgaven til markedet (RTM) -utgaven, er det sikkert noen små tweaks som kanskje må rettes. Så jeg synes det er lurt å sjekke for oppdateringer. Det første alternativet du får på oppsettet er å se etter disse oppdateringene, så om du vil gjøre en oppgradering eller en ny installasjon. Hvis du skal gjøre en ny installasjon, anbefales det å bruke et nytt systembilde med mindre du har et datavolum du planlegger å dele ut direkte til det nylig installerte systemet. Figur A viser muligheten til å gjøre oppgraderingen på en eksisterende Windows Server.

Figur A


Det anbefales at du utfører oppgraderingen direkte koblet til konsollen, enten KVM eller en virtuell maskinkonsoll. Systemet starter på nytt flere ganger, og det vil hjelpe deg å sikre at prosessen går som forventet. Oppstartsmenyen tilbyr et engangs alternativ for å rulle tilbake oppdateringen. Med hell vil du ikke trenge det, men det er der i tilfelle noe ikke går som forventet. Når oppgraderingsprosessen starter, vil du se en fremdriftslinje og noen få omstarter, som vist i figur B.

Figur B


Det er mange scenarier å vurdere. Sørg for å sjekke TechNet-innlegg 303416. Denne KB-artikkelen skisserer mange hensyn til oppgraderingen, inkludert hva som er og ikke er en støttet oppgraderingssti. For eksempel kan du ikke endre utgaver under oppgraderingen, for eksempel fra Standard til Datacenter. Videre kan du ikke komme fra et eldre operativsystem som bare var x86-kompatibelt med dagens tilbud, som kun er x64. Det viktigste er at du trenger å bruke samme type produkt når det gjelder lisenskonfigurasjon for oppgraderingen. Hvis du for eksempel lastet ned en prøveversjon av Windows Server 2012 (evaluering av 180 dager), kan du ikke bruke bedriftens lisensiering. ISOer og nøkler for å gjøre oppgraderingen riktig. Det kan fungere, men stol på meg: Det er ikke riktig.

Når oppgraderingsprosessen er fullført, sjekk den nyoppgraderte Windows Server 2012 R2 Server for å forsikre deg om at alt fungerer som forventet. For det første må du se om nettverkskonfigurasjonen endret seg. Ble det tildelt et nytt grensesnitt, og ble DNS-informasjonen fjernet? Gjorde gruppepolicy og domenemedlemskap vellykket? En grundig kasse før du kaller oppgraderingen en suksess, ville være en klok ting å gjøre!

Andre tips?

Har du tatt steget med Windows Server 2012 R2 og brukt oppgraderingsfunksjonen? Del tipsene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com