Trådgruppe oppretter ny, sikrere trådløs standard for Internet of Things-enheter

I følge Gartner forventes 26 milliarder Internet of Things (IoT) -enheter innen 2020 å være i drift og koblet til Internett. De fleste enhetene vil være tilkoblet via et trådløst personalområde-nettverk (WPAN). Eksperter er bekymret for at dagens WPAN-teknologier, som ZigBee og 6LoWPAN, ikke er opp til oppgaven. De kan ha rett. Forskere oppdaget en sårbarhet i LIFX smarte lyspære som kan utnyttes for å avsløre det tilknyttede Wi-Fi-nettverkets sikkerhetspassord.

Nåværende WPAN-standard kommer på kort

Nettverksstandarden som spesifiserer hvordan gjeldende WPAN-teknologier som ZigBee skal håndtere Wi-Fi-nettverk (lag for fysisk tilgang og media-tilgang) er IEEE 802.15.4. Foruten passordets sårbarhet kommer 802.15.4 til kort på følgende områder:

 • Mangel på interoperabilitet
 • Uforenlig med IPv6
 • Kan ikke opprette nettnett
 • Høye strømbehov begrenser batteriets levetid
 • Mangel på sikkerhetsprotokoller

Utviklere har jury-rigget rettelser på toppen av 802.15.4-standarden for å håndtere noen av problemene nevnt ovenfor. Ingen av de nåværende WPAN-ene adresserer imidlertid alle manglene.

Gjengegruppe

En gruppe selskaper tilknyttet IoT innså at nå var bedre enn senere å ordne opp og fikse nettverksproblemene. Delegater fra ARM, Big Ass Fans, Freescale Semiconductor, Nest Labs, Samsung Electronics, Silicon Laboratories og Yale Security slo seg sammen og laget Thread. En ny WPAN-teknologi som fjerner eksisterende bekymringer. Gruppens oppdrag: "Tråden ble designet med ett mål for øye: Lag den aller beste måten å koble til og kontrollere produkter i hjemmet."

Chris Ducketts innlegg hos ZDnet tilbyr et høyt nivå av tråden. Denne artikkelen kommer til å dykke dypere i hva Thread Group vil tilby når den blir tilgjengelig for medlemmene i slutten av 2014.

Hvordan tråd fungerer

Jeg kontaktet Chris Boross, president for Thread Group og teknisk produktmarkedsføringssjef i Nest. Boross gikk meg gjennom Trådens forviklinger. "Som ZigBee og de andre WPAN-tilbudene, vil Thread bygge på 802.15.4-standarden, " forklarte Boross. "Gruppen mente dette var viktig, siden det ikke vil være behov for maskinvareendring, eksisterende enheter trenger bare en programvareoppdatering."

Kreditt: Bilde takket være Thread Group

Han fortsatte med å beskrive funksjonene innebygd i tråden:

 • En åpen protokoll som bærer IPv6 innfødt
 • Et robust nettnett uten et eneste feil punkt
 • Standard 802.15.4 radiomaskinvare
 • En forenklet installasjonsprosess ved bruk av smarttelefoner, nettbrett eller datamaskiner
 • Muligheten til å koble 250 pluss enheter til et enkelt nettverk som støtter flere humle
 • Sikkerhet ved nettverks- og applikasjonslag ved bruk av AES-nøkkelkryptering
 • Produktinstallasjonskoder brukes for å sikre at bare autoriserte enheter kan bli med i nettverket

Når det gjelder batterilevetid, sa Boross at gruppen designet tråd med lite strømforbruk i tankene. De batterisparende funksjonene integrert i tråden er:

 • Støtte for søvnige noder forbedrer batteriets levetid
 • Short messaging sparer båndbredde og kraft
 • Strømlinjeformet rutingsprotokoll reduserer nettverkskostnader og latenstid
 • Inkluder tilgjengelige, lite strøm-trådløse system-on-chips

Trådaktiverte enheter kan fungere alene eller som et nettverk

Ettersom nyere tråd-kompatible IoT-enheter vil trenge å fungere med nåværende nettverk, spurte jeg Boross hvordan de to systemene ville fungere sammen. Han forklarte først at enheter som bruker tråd, har to måter å koble seg på. Hvis det ikke er eksisterende nettverk eller internettilgang, kan enheter knytte seg til hverandre, for eksempel i et lyssystem med flere lyspærer og brytere.

Hvis det er ønskelig internettilgang, er det eneste oppsettet som kreves å knytte en eller flere Wi-Fi-kompatible enheter på trådnettet til det lokale Wi-Fi-nettverket. Boross sa at det er gruppens håp at alle tråd-enheter vil ha både 802.15.4 og Wi-Fi-funksjoner. Redundansen sikrer at trådnettet alltid vil ha tilgang til det lokale nettverket og internett.

Når kan vi forvente å se 802.15.4 IoT-enheter?

Jeg spurte Boross hva slags tilbakemelding gruppen har fått fra IoT-enhetsprodusenter. Han sa at rentenivået var høyt, med store (men ikke navngitte) selskaper allerede om bord. Trådgruppen har til hensikt å godta medlemskapssøknader senere i 2014. Teknisk dokumentasjon vil også være tilgjengelig på det tidspunktet. Konsortiet jobber også med et sertifiseringsprogram som skal startes i løpet av første halvår av 2015.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com