Ti år senere: IT og livstimer fra Sydtårnet

Da Twin Trade Towers i World Trade Center ble angrepet for ti år siden, mistet 2.753 mennesker livet, inkludert ansatte i selskaper som var plassert i tårnene, 343 brannmenn, 60 politifolk og åtte private akuttmedisinske teknikere og paramedikere. Ytterligere 184 mennesker ble drept i angrepet på Pentagon. Det overveldende flertallet av skadelidte var sivile, inkludert statsborgere i over 70 land.

TechRepublic ønsket å minnes den dagen på en meningsfull måte. Vi har bedt Bob Eisenhardt, et IT-proff og TechRepublic-medlem som var ansatt i South Tower, om å snakke om sin egen erfaring og hva som trengs for å gjenopprette og gjenoppbygge IT-butikken hans i kjølvannet.

11. september 2001 forandret verden seg. Jeg var en del av IT-teamet for Aon Group (et globalt forsikringsselskap) som ligger i 99 til 105 etasjer i Sydtårnet. TechRepublic har invitert meg til å minne om tiårsdagen med disse personlige notater og minner.

Siden dette er et IT-nettsted, vil jeg snakke om tap av og gjenoppretting av data i umiddelbar kjølvannet av krasjene. Men jeg må understreke at mennesker, som det er med et hvilket som helst katastrofescenario, er den mest dyrebare varen. Aons styreleder, Patrick Ryan, demonstrerte dette da han ledet en minnegudstjeneste i St. Patrick's Cathedral, med Judy Collins som sang "Amazing Grace." For de fleste av oss var dette første gang vi alle sammen kom sammen i et enkeltrom, og vi var stort sett fortsatt i sjokk. Gjenoppretting ville ta lang tid.

Det er viktig at de ansatte vet at de i evakuering ikke skal bekymre seg for datamaskiner, data, hente personlige effekter fra pultene sine eller gå tilbake for å hente bilen. Jeg lærte dette på verst mulig måte: Steve Poulos, systemansvarlig for Aon Risk Services, kom tilbake til 103. etasje for å hente datatapene til risikotjenesten. Ved å gjøre det, gikk han tom for tiden og overlevde ikke.

Bli klar, vær trygg og gå hjem etter behov. Du bør la personalet delta i evakueringsøvelser, lære å bruke trapper og ikke heiser, og å ha "go bags" på hånden (liten, lett å bære beholder for grunnleggende forsyninger som lommelykter, små medisiner, kart, mat og penger). IT-personell kan vurdere å legge periodiske sikkerhetskopidata i posene hvis det passer tett.

En annen ting jeg lærte den dagen for ti år siden, var at enkel sunn fornuft viste seg å være den ultimate ferdigheten. "Down var bra, opp var ikke et alternativ, hastighet var viktig." Tusenvis av mennesker tok avgjørelser uten å vite konsekvensene av sine handlinger; overlevelse betydde ofte bare å følge det grunnleggende. (For å sitere Jean Renos fantastiske råd i remake fra Godzilla i 1998 - "Løping ville være en god idé." Når tiden kom løp jeg!)

De tekniske detaljene

På grunn av vedlikehold i 103 etasje datasenteret 8-9 september, løp datatapene til Aon Consulting rent og ble tatt utenfor stedet mandag morgen. Vi var heldige som fikk sikkerhetskopiene, da tirsdag var en veldig annen dag.

Teknologi hjalp også overlevende enormt i dagene som fulgte tragedien. I fjerne Chicago utviklet Aon raskt et nettbasert oppslagtavle for overlevende for å legge inn kommentarer, noe som også gjorde oss i stand til å telle hodetelling. Med det og Yahoo-finans-tavlen, kunne overlevende og familiemedlemmer koble seg på nytt og ha et rom for å uttrykke sin sorg.

11. september var traumatisk til det ekstreme, og i dag er jeg virkelig overrasket over at Aon-teamet begynte restaurering bokstavelig talt i løpet av timer etter arrangementet. 12. september arrangerte Michael Edghill at våre bånd ble sendt til South Carolina datasenter. Noen av oss gikk raskt på jobb, andre tok seg tid til følelsesmessig bedring, men til slutt kom vi alle tilbake. Vår profesjonelle etikk krevde at vi skulle begynne å jobbe så snart som mulig, og vi hadde det i overflod.

24. september mottok vi på vårt midlertidige midtbykontor over 900 Dell Optiplex stasjonære tårn, store 21-tommers skjermer og 250 bærbare systemer. Distribusjonen av dette utstyret krevde en stor innsats på flere kontorer. Vi satte bilder av GHOST til det ytterste test på en benk som kjører 10 systemer på et klipp. (Det eneste uforutsette problemet var at vi i begynnelsen for lett delte ut gratis tastaturer og mus til alle som trengte det, så vi senere bare gikk tom for dem. Ingen god gjerning går ustraffet) .I dette intense utvinningsmiljøet jobbet du raskt og smart, spiste mange bokser med pizza og fikk livslange venner.

900 pluss-systemene som brukes i ombygging av nettverket. Foto: Bob Eisenhardt

Ikke alle brukte bildesystemer. Jeg ble opprinnelig gitt beskjed om å dekke det utflyttede personalet fra Aon Consulting til vårt Greenwich, CT-område. Her var min primære jobb å holde disse følelsesmessig forbløffe arbeidere produktive mens jeg holdt meg utenfor veien for Larry Manno, sjef for dette stedet, som allerede hadde mer enn nok å gjøre. I heldige tilfeller bar jeg en liten bærbar PC som utførte virkelig heroisk arbeid for mine kolleger. I noen dager var jeg praktisk talt den eneste IT-staben som faktisk hadde en datamaskin! Utskriftsserver, e-postkanal, midlertidig utlåner - dette var en fantastisk liten bærbar PC.

I flere måneder før 9/11 klaget vi alltid for størrelsen på Lotus Notes e-postfiler. Og likevel, etter 11. september, inneholdt disse samme store e-postfilene et vell av lagrede data som var enkle å få tilgang til og ga sin egen ad-hoc backup-protokoll! Jeg vil aldri klage på store e-postfiler igjen.

Vi har også erfart at Dell ikke bygger utstyr for undermåling. Hos Ground Zero fant arbeidere en intakt Dell Latitude CSX bærbar PC som tilhørte Louis Sausa. Den overlevde fallende 101 etasjer midt i en kollapsende bygning. Nå i hendene på World Trade Center-museet har det ikke blitt slått på igjen, så det er fortsatt satt til 10. september 2001. Jeg lurer på om BIOS vet hvilken dag i dag er.

For meg er essensen av dagen nå komprimert til 102 minutter, fra 08.45 til 10:02. I fjor på 11/11, mens jeg besøkte familie i Atlanta, gikk jeg bort til et gjerde ved et fotballspill, rørte bakken klokken 09:59 - i det øyeblikket Sydtårnet kollapset. Jorden holdt restene av mange av vennene mine: Donald Havlish, John Crowe, Laura Snick, Catherine Nardella og Pamela Gaff, blant andre. Jeg pustet dypt og deretter tok en liten hånd min. Min barnebarn, Nicole Skyer, 7 år gammel, kom for å ta meg tilbake til fotballkampen og en annen dag.

Kikk et blikk opp på himmelen hver morgen og husk at du lever for å glede deg over denne dagen, og at du er her for å se det gjennom alt godt og vondt.

Jeg dedikerer dette stykket til Steve Poulos.

Se også:

ZDNet : Hvordan 9/11 endret min IT-konsulentkarriere ZDNet : Dagen da flyene rammet (9/11 Diary) CBSNews : Hullene forblir i flyskolekontroll etter 9/11 CBSNews : Patriotism's new face 10 år etter 9/11

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com