Ta en titt på den nye IBM Power Linux 7R4-ytelsen

IBM har kunngjort en ny PowerLinux-server som heter 7R4. 7R4 er i utgangspunktet Linux-versjonen av Power 750-serveren og er et steg opp fra de eksisterende 7R1- og 7R2-serverne. 7R4 har 4 stikkontakter og 32 CPU-kjerner. 7R4 forventes å være tilgjengelig fra 23. august 2013.

7R4 er fra samme Power Systems-arkitektur som IBM Watson-systemet, som selv kjører Linux. Den er designet for å være meget skalerbar, og er i stand til å behandle store mengder strukturerte og ustrukturerte data. Den kan kjøre 4 tråder per kjerne; dette er i motsetning til Intel, som for tiden kjører 2 tråder per kjerne.

Foto: IBM

7R4 støtter bruk av EnterpriseDB Postgres som databaseprogramvare. Det er innebygde enheter som gjør det mulig for Postgres å kjøre mange eksisterende Oracle-applikasjoner med liten endring. IBMs flaggskipdatabaseprodukt DB2 støttes på 7R4, som man kan forvente. I følge IBM kan rundt 98% av Oracle-baserte applikasjoner også kjøre på DB2.

Det er et par konkurrenter for nisjen som 7R4 forventes å okkupere. En av disse er Oracle. Den tilsvarende Oracle-serveren er sannsynligvis en SPARC-basedserver. Med 7R4 prøver IBM å gjøre noen inngrep og potensielt få kunder til å migrere bort fra å bruke Oracle-databaseprogramvare. Den andre konkurrenten er HP. HP har en rekke servere av lignende type i Proliantclass.

Linux-distribusjonen som brukes er RHEL eller SUSE. På dette stadiet er dette to støttede distribusjoner. Minste versjonen av RHEL brukt er 6.4, mens for SUSE er det Linux Enterprise Server 11 SP2.

Selv om serveren kan kobles til et SAN, kan det hende at noen applikasjoner ser fordelen med å kjøre rent på interne stasjoner. Imidlertid har serveren bare 6 interne brettluker. Dette antyder at tilkobling til et SAN vil være nyttig for å jobbe gjennom store datasett som kan overskride den interne kapasiteten til den interne stasjonsbrønnen. Tilkobling til et SAN kan uansett gi andre typer redundans, for eksempel maskinvare RAID og lagringsvirtualisering.

Utgivelsen av 7R4 kan være en måte IBM kan etablere et brohode i Linux-servermarkedet samtidig som kostnadene holdes nede. Det markerer et ytterligere skritt nedover for Open Source-programvare, og bruken av Postgres blir vektlagt som et spesielt salgsargument.© Copyright 2021 | pepebotifarra.com