System Center 2012 SP1: Administrere lederne

Microsoft samlet åtte managementprodukter i System Center 2012-pakken. Nå i Service Pack 1-utgivelsen (lenken går kun til offentlig beta av SP1; RTM er blitt kunngjort) av System Center 2012 er det mulig å administrere alle produktfunksjonene fra System Center Operations Manager (SCOM) -komponenten. Administrasjonspakker er tilgjengelige for alle åtte produkter, så når du installerer alle System Center 2012-komponenter og importerer alle passende administrasjonspakker, kan du oppnå en integrert oversikt over alle funksjonene i suiten.

Integrasjon på tvers av ledelsesteknologier er en viktig virksomhetsaktivering spesielt i privat sky og migrering til offentlige skyscenarioer. System Center 2012 bruker administrasjonspakker, overvåkningspakker, integrasjonspakker og kontakter for å grense grensesnittet mellom komponentene i suiten. Denne artikkelen dekker OpsMgr-administrasjonspakker som overvåker og administrerer de andre System Center-suite-komponentene, og også hvordan intelligensen til administrasjonspakkene kan kombineres til en enkelt overvåkningsvisning. Venstre side av figur A, overvåkningsvisningen i SCOM, er scoped for å avsløre administrasjonspakkene for System Center 2012 SP1.

Figur A

Administrasjonspakker for System Center 2012: konsollfokus er på Endpoint Protection helse. (Klikk for å forstørre.)

Distribuer din private sky og overvåk den

Hjertet i en Microsoft privat sky er en forekomst av System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), som administrerer en eller flere virtualiseringsverter. Vertene selv, de virtuelle maskinene (VM-er) og alle applikasjoner som kjører i VM-ene støttes av resten av System Center-pakken: OpsMgr for å overvåke dem, ConfigMgr for å oppdatere dem, DPM for å sikkerhetskopiere dem, Endpoint Protection for anti -malware, Service Manager for arbeidsflyt, Orchestrator for automatisering, og App Controller for cloud management.

Importering av Forefront Endpoint Protection (FEP) administrasjonspakke gir raskt noen nyttige visninger, som et instrumentpanel som viser sluttpunkter med FEP og aktive varsler; vist på høyre side av figur A. (FEP-administrasjonspakken er oppdatert for også å støtte den nyere System Center 2012 Endpoint Protection, eller SCEP.) Oppgaver tilgjengelig fra SCOM-konsollen inkluderer å starte en skanneoppgave på forespørsel mot SCEP-beskyttede sluttpunkter.

Et annet eksempel på integrering av System Center sees i figur B, helsetilstandssynet for alle DPM-beskyttede datakilder. En Data Protection Manager (DPM) datakilde er et beskyttet objekt som en database eller en virtuell maskin.

Figur B

SCOM-konsoll viser tilstanden til alle Data Protection Manager-datakilder i en enkelt rute. (Klikk for å forstørre.)

En stor bedrift eller en tjenesteleverandør kan trenge å overvåke hundrevis av DPM-servere og tusenvis av DPM-datakilder. Importering av SCOM-administrasjonspakken for DPM (del av DPM Central Console-funksjonen) konsoliderer sikkerhetskopieringsstatusen til hver beskyttet datakilde til en enkelt, uunnværlig visning.

Forfatter av en SCOM distribuert applikasjon

Ved hjelp av System Center Operations Manager (SCOM) kan du forfattere en tilpasset Distribuert applikasjon (DA) ved hjelp av et verktøy for å legge til overvåking kalt Distribuert applikasjonsdesigner . Fra forfatterområdet til SCOM-konsollen, hvis du kjører den nye distribuerte applikasjonsveiviseren, kan du lage DA-komponenter for hver System Center-komponent. Figur C viser alle komponentene i System Center 2012 SP1-pakken i en enkelt DA.

Figur C

Forfattere av en distribuert applikasjon for å overvåke alle System Center 2012 SP1-komponenter i en visning. (Klikk for å forstørre.)

I DA sett i figur C peker forholdspilene mellom komponentene til SCOM, da denne DA representerer styringspakkene for alle komponentene i System Center 2012 SP1. En "niende komponent" tilgjengelig i SP1 er Service Provider Foundation (SPF), som også kan overvåkes med SCOM. SPF gjør det mulig for tjenesteleverandører og store IT-organisasjoner å programmere integrere skyressurser administrert av SCVMM i eksisterende administrasjonsportaler og orkestrering.

Hvordan en distribuert applikasjon raskere diagnosen

Figur D viser den samme tilpassede forfatteren DA som vist i figur C, men viser nå et diagrambilde med levende helsetilstand for hver komponent i DA. Diagrammavisningen av en distribuert applikasjon (DA) i OpsMgr kan enkelt filtreres for bare kritiske og advarselshendelser. Dette er en stor hjelp siden DA laget for denne artikkelen inneholdt over 300 objekter og produserer en veldig uoversiktlig skjerm når du prøver å se alt på en gang, inkludert de sunne objektene.

Figur D

Diagrammavisning som viser to System Center-problemer: ConfigMgr WSUS og OpsMgr Operations database.

I eksempelet i figur D, blir den filtrerte helsetilstanden slått sammen med diagrambildet til DA raskt oppmerksom på de spesifikke komponentene med problemer. Legg merke til den røde (kritiske) tilstanden til ConfigMgr WSUS-konfigurasjonen og advarselen (gul) til operasjonsdatabasen. Å bruke en DA for å representere en kompleks applikasjon, begrenser virkelig mengden av spørsmål som skal undersøkes til en håndterbar liten liste.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com