Sliter du med å flytte arbeidsmengder til skyen? VMwares nye teknologi er kanskje den perfekte rampen

Bilde: 123dartist, Getty Images / iStockphoto

For CIO-er som er desperate etter å komme til skyen, spilte VMware bare et skuespill for å være deres beste venn. Nei, VMware ga ikke bare ut en sky-i-en-boks som på magisk vis får dem til å løpe som Google. Det pleide å bli kalt "OpenStack", og det var i stor grad en fiasko. I stedet undersøkte VMware vSphere med Kubernetes inne (kalt Project Pacific), slik at "500.000 bedriftsdatasentre får Kubernetes og en stab av godt trente admins over natten?", Som VMware seniordirektør Jared Rosoff sa i et intervju.

Eller sagt på en annen måte: De 70 millioner vSphere-arbeidsmengdene? Med Project Pacific ble de nettopp Kubernetes arbeidsmengder. Den mest interessante delen av dette trekket kan være hvordan det gjør det mulig for foretakets administrasjonssjefer å omfavne sky på betingelsene.

Hvordan bygge en vellykket karriere som skyingeniør (gratis PDF) (TechRepublic)

Selvfølgelig er teknologien veldig kul

Men først, la oss være tydelige: Project Pacific er kul teknologi. Som Rosoff har skrevet:

Kult, ikke sant? Tre store takeaways begravet i den blurb:

  1. vSphere blir transformert til en Kubernetes native plattform. Utviklere får en flott ny brukeropplevelse, samtidig som vSphere arver Kubernetes økosystem. Det ser ut og føles som Kubernetes for utvikleren, men som vSphere for ops-personen.

  2. App-fokusert ledelse betyr at bedrifter kan administrere applikasjoner som en helhet. Hvis en app er 50 komponenter, kan de fremdeles administrere den som et enkelt objekt.

  3. Det hele fungerer på infrastrukturen (de fleste) foretak allerede har. Med andre ord, de trenger ikke å bygge opp en stabel for cloud-native apps og en annen for virtualiserte apper, som i forlengelse av dette også betyr at bedrifter ikke trenger å gjøre om hele teamet.

VMware har på en måte bygget en åpen skyplattform. På noen måter er det det OpenStack ønsket å være, men mislyktes. En av grunnene (blant flere) til at OpenStack mislyktes, og hvorfor Project Pacific har så mye løfte, er at den ikke prøver å erstatte offentlige skyer. I stedet ser det ut som en ideell rampe for dem.

Kulturens sky

Trykk VMware-folkene, og i spenning vil de si ting som "Det vi har gjort er gjort Kubernetes til selve skyen" (Rosoff). Men jeg tror det er litt av et strekk, og ikke nødvendig gitt hvor imponerende Project Pacific er av andre grunner, spesielt som en treningsplass for skyhungrige CIO-er.

Hvordan det?

Tenk på det faktum at Project Pacific gir bedrifter muligheten til å starte reisen deres til å bli sky-native på deres premisser, slik VMware-hovedingeniør (og Kubernetes-medskaper) Joe Beda uttalte i et intervju. Cloud, bemerket han, handler egentlig om at noen andre kjører noe for deg med et visst sett med kvaliteter (API-drevet, selvbetjening og elastikk). Det er mulig å ha disse egenskapene i spar og likevel være helt, kulturelt ute av stand til å omfavne det.

Å være sky innfødt er å ha riktig organisatorisk kunnskap, prosesser og kultur på plass for å dra nytte av disse skyegenskapene. Dette er lettere sagt enn gjort, Beda fortsatte: "Bedrifter kan flytte til 'sky' og de vil bruke penger og tid og vil ikke se fordelene de forventet fordi nettskyen ikke forandret dem til cloud native som en kultur."

Hvordan bygge en vellykket karriere som DevOps ingeniør (gratis PDF)

Gå inn i Project Pacific, som gir bedrifter muligheten til å starte en reise for å bli sky-native. De kan kjøre Kubernetes rett ved siden av sin gamle, lokale Oracle-database, deres hovedramme, uansett. De kan begynne å eksperimentere, fortalte VMware-visepresident Kit Colbert og flyttet til skyen på deres vilkår:

Denne "overskyet nok" tilnærmingen er et godt alternativ for CIOs som ønsker skyen, men ennå ikke kan mage all refactoring eller omskriving av gamle apper for å komme dit. Project Pacific kan godt gi CIO-er en midtvei som lar dem oppgradere alle appene sine til en "kvasi-overskyet" tilstand, mens de investerer mer i appene som tilbyr de mest innovative kundeløsningene.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com