Strekk lagringsdollarene dine med vSphere-tynn klargjøring

Tynn tildeling er en lagringsløsning som gjør det mulig for administratorer å skaffe lagringsvolum som er store nok til å imøtekomme langsiktige behov, men uten å egentlig måtte forplikte seg for fullt lagringsbehov på forhånd. Gjennom bruk av tynn tilrettelegging kan du utnytte lagringsressursene bedre og mer effektivt.

Under et tynt tilbud, når et lagringsvolum når en terskel, blir mer plass automatisk tilgjengelig opp til en forhåndsdefinert hard grense eller til SAN går tom for plass. Kort sagt, når du bruker tynn tildeling, kan det hende du har et volum som er opprettet på 100 GB i størrelse, men som bare for øyeblikket inneholder data på 20 GB. I dette scenariet vil alle systemdiskverktøyene rapportere at systemet har 100 GB plass tilgjengelig, men disken vil bruke bare 20 GB plass i stedet for at hele 100 GB blir tildelt på en gang.

I en tradisjonell virtuell maskin, når du oppretter en ny virtuell harddisk, krever den virtuelle disken nok diskplass som er lik den angitte størrelsen på disken. Hvis du lager en 100 GB virtuell disk, tildeles 100 GB i datalageret for den virtuelle disken. Det trenger ikke være slik!

VMware vSphere hypervisor støtter nå den tynne teknologien for optimalisering av lagringsoptimalisering. (Merk: Tynn klargjøring var tilgjengelig i VMware VI3, men det var vanskelig å administrere. VSphere bringer denne teknologien i forkant av produktet på en vennlig, støttbar måte.) Under vSphere er det to typer disker tilgjengelig for bruk: tykk disker og tynne disker. En tykk disk er den nevnte tradisjonelle lagringsplassen der all lagringsplass tildeles på det tidspunktet en ny virtuell harddisk opprettes; en tynn virtuell disk bruker bare mengden plass på disken som finnes på den virtuelle maskinen.

Resultatet er:

  • Mer effektiv bruk av lagring.
  • Potensialet til å holde flere virtuelle maskiner i en butikk. Vær imidlertid forsiktig med denne, ettersom du kan legge til I / O-lagring.

Til å begynne med, kan tynn avsetning på hypervisor-nivå høres ut som en sprø idé. Tross alt, hvis du har tildelt 100 GB for et volum, og du kanskje ikke vil risikere å overtegne VMFS-butikken og muligens gå tom for plass. Det er leksjon nummer én: Se på faktisk bruk for å sikre at du ikke går tom for plass. På baksiden blir ikke de fleste disker fylt, så tynn tilveiebringelse av en virtuell disk lar deg skaffe lagringsplass du tror du vil trenge uten å sløse med plassen.

Det er noen andre potensielle ulemper ved å bruke tynn avsetning med virtuelle disker i VMware, som inkluderer:

  • Feiltoleranse er ikke tilgjengelig. Virtuelle maskiner som bruker virtuelle disker som er tynt utstyrt, kan ikke beskyttes med VMwares Fault Tolerance-verktøy.
  • Det kan være en performance hit. Hver gang du ikke skaffer deg full diskplass og trenger å vente på at lagringen - eller hypervisoren - skal utvides til ny plass, kan du se en forringelse av lagringsytelsen mens utvidelsesprosessen finner sted. Hvis du vil se grundig på ytelsen når det gjelder tynn foredling, kan du lese denne hvitboken fra VMware.
  • Administratorer må endre sine måter. En normal del av pliktene for mange serveradministratorer er diskdefragmentering. For tynt tilrettelagte servere kan det å kjøre en defrag ødelegge tynt tilbud og føre til at en virtuell maskins harddisk øyeblikkelig vokser til den fullstendige størrelsen på grunn av endrede blokker.
Å lage en ny virtuell maskin som bruker tynt utstyrte virtuelle disker er veldig enkelt og krever ikke mye i veien for spesielle trinn. I veiviseren for å lage en ny virtuell maskin, når du kommer til trinnet Opprett en disk, merker du av i avkrysningsruten ved siden av Tildel og forplikta plass på forespørsel (tynn forsyning) (figur A) . Det er alt det er å gjøre. Figur A

Aktiver tynn klargjøring for den nye virtuelle disken. (Klikk på bildet for å forstørre.)
For å se om en individuell virtuell maskin bruker en tynt forutsatt disk, åpner du den virtuelle maskinens innstillinger ved å høyreklikke på den virtuelle maskinen og velge Rediger innstillinger. Velg den virtuelle harddiskenheten på siden Egenskaper for virtuell maskin. I den høyre ruten på Innstillinger-siden må du ta hensyn til informasjon om rute for innlevering av disk, og spesielt Type-verdien som (som du kan se på dette skjermbildet i figur B ) leser Tynt for tynt tilrettelagte disker. Hvis dette var en tradisjonell disk, ville denne verdien lest Tykk. Figur B

Denne virtuelle maskinen bruker en tynt utstyrt disk. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Når du har laget en virtuell maskin som bruker tynt utstyrte disker, er det viktig å følge med på hvor mye plass som brukes av hver av de virtuelle maskinene, slik at du ikke overtegner lagringsplass. Figur C gir deg en titt på kategorien Virtuelle maskiner for en serverklynge i vCenter. For noen virtuelle maskiner er det en forskjell i verdiene i kolonnene Provisioned Space og Used Space. Kolonnen Used Space hjelper deg med å bestemme nøyaktig hvor mye plass som brukes av en tynt forutsatt virtuell disk. Figur C

Se hvor mye plass som brukes av de virtuelle maskinene dine. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Sammendrag

Selv om disklagringskostnadene har falt ned de siste årene, betyr det ikke at de fleste organisasjoner har interesse av å kaste bort denne delte lagringsmekanismen. Med bruk av VMwares tynne klargjøringsverktøy og en viss nøye administrativ administrasjon, kan tynnprovisjonering hjelpe organisasjoner med å strekke lagringsdollar.

Ta en titt på den 60-dagers gratis prøveversjonen av VMwares vSphere for å se om det passer godt for organisasjonen din.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

  • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
  • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
  • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com