Lagring vMotion-virtuelle diskformatalternativer med vSphere 5

Da Storage vMotion først ble introdusert i VI3 i slutten av 2007, syntes jeg det var den kuleste tingen noensinne. Eller i det minste var det det kuleste siden vanlig vMotion (migrering av virtuell maskin fra vert til vert). Siden den gang har vi sett mange forbedringer over tid av funksjonene relatert til migrasjonsteknologier til VM. Storage vMotion gjør at en kjørende VM kan flyttes fra en datastore til en annen datastore. Lagringspraksisen min ser generelt at jeg bruker VMFS-volumer for vSphere VM-er, men NFS støttes også for Storage vMotion.

Siden vSphere 5 har vi nå et nytt alternativ for diskformat når en Storage vMotion-oppgave utføres. Dette alternativet presenteres på andre trinn i veiviseren og er lett å gå glipp av. Dette nye formatalternativet er vist i figur A nedenfor:

Figur A

Det er tre alternativer for å formatere VMDK-er på denne oppgaven nå:

  • tykk proviant (lat null)
  • tykk proviant (ivrig null)
  • tynn tilrettelagt

Den tynnleverte disken er ganske grei; VMDK vil bare konsumere plassen på VMFS-volumet som den trenger og vokse etter hvert som mer diskplass blir brukt. Vær forsiktig med at plassen aldri går ned, noe som betyr at hvis VM vokser med 100 GB, men så blir den filen slettet, har det tynne tilbudsavtrykket fortsatt 100 GB vekst. Påfølgende diskskrivinger og datavekst på en tynn forutsatt VM vil imidlertid ta plass i det 100 GB-området.

De tykke tilbudte alternativene er litt forskjellige. La oss starte med ivrige nullstillede VMDK-er. Dette betyr at hele størrelsen på VMDK er forhånds nullert. Så hver I / O-forespørsel som skriver VMDK ut som null for ledig plass blir sendt. Dette alternativet er også tilgjengelig på VM-klargjøring og er nødvendig for MSCS-klynger og FT VM-er. Videre har ivrige nullstillede VMDK-er en (minimal) ytelsesgevinst ved første skriving som er notert i vSphere Performance Best Practices Guide.

Det late nullte tykke formatet for en VMDK vil ta opp full størrelse på VMDK på VMFS-volumet (Ingen tynn avsetningsfordel), men når jeg først skriver I / O for de nye regionene i VMDK, må blokkene være aktivt nullet eller skrevet til. Så påfølgende skrivere må ha dette overhead med ytterligere blokker av VMDK som blir brukt. Hvis du har en tykk utstyrt disk og ikke vet hvilket format det er, vil denne VMware KB vise deg hvordan du bestemmer formatet.

I min praksis bruker jeg tynn tilførsel mye. Noen ganger bruker jeg tykk proviant, og når jeg gjør det bruker jeg det ivrige nullstillede formatet. Dette vil unngå overhead forbundet med det late formatet. Hvordan bruker du noen av de tykke formater som er gitt? Del i så fall strategien nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com