Oppstart med anvendelse av virtualiseringskonsept på datasenterets strømstyring

Bilde: Vladimir_Timofeev, Getty Images / iStockphoto

Virtual Power Systems, en venturestøttet oppstart i Milpitas, CA, begynte å designe det den kaller programvaredefinert strøm for fire år siden, og tester nå systemet sammen med bedriftspartnere.

Konseptet er å utføre sanntidsmåling av den kombinerte utdata fra et datasenters flere strømkilder - strømnett, distribusjonsenheter, avbruddsfrie forsyninger og backupgeneratorer - mens du bruker programvare for å aktivere oppladbare batterier når det er høy etterspørsel.

VPS selger teknologien i tre deler - abonnementsprogramvare designet for x86-servere; batteriene; og en boks selskapet kaller "Intelligent Control of Energy", som kobler det hele til dine standard datasentre strømkilder. Virtual Power Systems prøver også å få programmeringsgrensesnittet til å fungere med styringssystemer for datasenter fra industrigiganter som Hewlett-Packard og Intel, VPS-grunnlegger og styreleder Shankar Ramamurthy lagt til.

Systemet vil koste datasentreoperatører rundt $ 500 - $ 1000 per kilowatt årlig basert på kraftnoder, noe som er flere ganger rimeligere enn den typiske just-in-case tilnærmingen, sa Ramamurthy. I den tradisjonelle tilnærmingen installerer eiere av datasentre mer strøm enn det som vanligvis er nødvendig for vanlig komponenttegning, slik at deres servere, lagring og brytere ikke blir fanget etter å få elektroner i tilfelle et stort databehandlingsbehov, forklarte han.

Schneider Electric - kjent for tilbakeslag for datasenteret for sitt gamle APC-merke - sa at det allerede er muliggjort VPS-aktiverte strømforsyningsprodukter. I hovedsak betyr det at VPS-programvaren kan få mer telemetri om et datasenters energitrekning og kan derfor gjøre bedre gjetninger om når batteriene skal åpnes, forklarte Ramamurthy. Men systemet fungerer fortsatt for ikke-aktiverte strømkilder, understreket han.

Beslutningen om skyen mot datasenter (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Virtual Power Systems siterte også SAPs Mikael Loefstrand, visepresident for skyarkitektur og engineering, og uttalte at variabelt kraftkonsept "gjør oss i stand til å implementere den fjerde og siste søylen i vår overordnede" programvaredefinerte alt "datasenterstrategi, " og at det vil bli brukt i et SAP-infrastrukturstestinglaboratorium.

Det er uklart om det partnerskapet får trekkraft. SAP nektet å gjøre Loefstrand tilgjengelig for et intervju, nektet å gi en grunn til å gjøre det, hans påtegning i en VPS-kunngjøring på en populær newswire-tjeneste mangler i den ellers identiske kunngjøringen på Virtual Power Systems 'egen side, og prosjektet er ikke oppført på laboratoriesiden. Disse problemene skyldes feilinformasjon i kommunikasjonen og blir adressert, sa en representant for VPS.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Jack Vonich, president i Fremont, CA-basert datasenterkonsulent Instor Solutions, hadde ikke hørt om Virtual Power Systems, men sa at det største elektriske problemet han ser skyldes dårlig planlegging.

"Jeg tror den største utfordringen internt for et selskap er planlegging av kraftkapasitet. Dessverre er det ikke en hel masse magi i det. Det er bare selskaper som trenger å forstå den spesielle trekningen av utstyret i deres datasenter, " sa Vonich. For eksempel er det en vanlig feil å se datasenterreoler trekke ubalansert kraft fra bare to av de typiske trefasede kraftinngangene til det elektriske nettet, bemerket han.

"Jeg tror ikke IT-brukere forstår hva den virkelige kraften er av enhetene sine, " fortsatte Vonich. "Hvis du bygger datasenteret ditt basert på typeskiltet enn faktisk trekkplaster, kan du overbygge det, " akkurat som en sjåfør kan fylle bilens dekk til det trykket som er rangert på sideveggen i stedet for det faktiske nødvendige beløpet. "Sytti til åtti prosent av brukerne forstår det ikke, " sa han.

"Det er fremdeles mye gjetting som går inn i strømstyring som ikke burde være gjetting ... Hvis du automatisk kunne laste balanse, vil det være enormt, " sa Vonich. "Det eneste som reduserer bruken av makt, realistisk, er folk som skal sette en prosess på plass. Du kan ikke overføre fysikkens lover."

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com