Spesifiser en failover-vert for HA-klynger i VMware

Med VMware vSpheres høye tilgjengelighetsfunksjon (HA) kan virtuelle maskiner startes på andre verter i tilfelle vertssvikt. Jeg har hatt et kjærlighets-hat-hat-kjærlighet-hat-forhold til HA opp gjennom årene; Jeg holder poeng på hvor mange ganger det har reddet meg sammenlignet med å bite meg i bakenden.

Når jeg la mine blandede følelser rundt funksjonen til side, graviterte jeg nylig mot et nytt konfigurasjonsalternativ for HA-klynger i visse situasjoner. Alternativet for å spesifisere en failover-vert for HA-klynger gjør det mulig å utpeke en spesifikk ESXi (eller ESX) -vert som vert for å absorbere arbeidsmengden på den mislykkede ESXi-verten. Dette alternativet er en egenskap til en HA-klynge ( figur A ). Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Dette alternativet er angitt for en testklynge med bare to verter, men noen av attributtene er synlige ganske enkelt. For det første er vesxi4.rwvdev.intra verten utpekt som HA failover-vert; Dette betyr at virtuelle maskiner ikke er ment å kjøre på den verten i en normal kjørekonfigurasjon. Dette går på bekostning av den andre verten, fordi det er en ekstremt travel vert og en relativt ledig vert.

Bruken av den utpekte failover-verten gir administratorer muligheten til å fange noen fordeler sammenlignet med de andre HA-alternativene. Det første alternativet er at du kan plassere en vert med lavere tilbud i opptakskontrollen. Dette kan omfatte bruk av en 2 CPU (socket) -vert i stedet for en 4 CPU-vert som ville eksistere i resten av klyngen, og dermed redusere lisensieringskostnadene. En annen fordel er at hver vert som ikke er failover-verten, vil få lov til å gå høyere i bruken, ettersom en inntakskontrollpolitikk ikke vil forby flere virtuelle maskiner på den verten.

Det er en rekke kritiske avgjørelsespunkter på HA, men jeg ville være underlagt hvis jeg ikke nevnte hva jeg føler for å være den autoritative ressursen for denne funksjonen: HA Deepdive fra Duncan Eppings Yellow Bricks-blogg. Duncan har god informasjon om hele HA, inkludert det utpekte failover-vertsalternativet.

Sannsynligvis den beste brukssaken for å bruke HA og utpeke en failover-vert er å sette individuelle virtuelle maskin-HA-hendelsesresponsregler. Et godt eksempel på dette ville være å ikke utføre en HA-failover på utvikling av virtuelle maskiner, hvis de skulle blandes sammen i en klynge. Figur B viser dette konfigurert i en HA-klynge der alle test- og utviklingsvirtuelle maskiner er konfigurert til å ikke ha en HA-hendelsesstart. Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Dette er den ordspråklige konfigurasjonselementet "det avhenger". Det er mange faktorer som vurderer dette HA-klyngearrangementet, men det angitte failover-alternativet ser ikke ut til å bli brukt så ofte.

Bruker du standardkonfigurasjonen? Hvis ikke, hvordan konfigurerer du VMware HA? Gi oss beskjed i diskusjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com