Seks ting CIOs må vurdere før du flytter til skyen

Cloud computing kan ha blitt hypet, men det kan gi reelle fordeler forutsatt at du tar opp visse problemer foran, sier Clive Longbottom.

Cloud computing har blitt hyllet som kur for alle IT-sykdommer. Heldigvis går et mål på virkeligheten nå tilbake til folks syn på teknologien og forretningsverdien den kan gi.

Likevel er det noen organisasjoner som ikke tenker gjennom problemene rundt cloud computing, noe som kan føre til problemer for dem. Hvis ikke disse problemene blir imøtekommet, kan skyen bli et fat som tilbydere kan strekke klientorganisasjoner til.

Så, hva er disse problemene, og hvordan kan vi minimere virkningen av dem?

1. Dataeierskap
Den første saken er å sørge for at du eier dataene og at dette eierskapet er innebygd i avtalen med leverandøren.

Applikasjonen, maskinvaren, operativsystemet og alt annet kan eies av skyleverandøren. Men dataene er hva din immaterielle eiendom er basert på, og det må erkjennes at du kan ta med deg disse dataene som du synes passer.

Seks ting å tenke på før du flytter til skyen
(Fotokreditt: via via Flickr under følgende Creative Commons-lisens)

2. Datatilgang
Dateeierskap utgjør ikke så mye hvis du blir nektet tilgang til disse dataene for å overføre dem bort fra skyleverandøren.

Skyabonnementet ditt gir deg tilgang til funksjonaliteten til applikasjonen eller funksjonen du bruker. Hvis den tilgangen blir fjernet, kan du fremdeles få tilgang til dataene slik at du kan ta dem bort med deg?

Forsikre deg om at kontrakten gir tilgang til back-end-dataene, enten direkte eller via leverandøren som tilbyr en eksportfunksjonalitet, selv etter at kontrakten er ferdig.

3. Datavolum
Cloud er flott for elastisk databehandling utenfor stedet, der ekstra ressurser kan brukes i form av mer datakraft, eller mer lagring. Når lagringsevnen vokser, gjør imidlertid et spesifikt problem.

Migrering av 1 GB data over et bredt nettverk er ganske enkelt, men hva med 1 TB? Denne overføringen kan ta lang tid, og hvis du trenger å jobbe mot disse dataene i sanntid, må du planlegge en grad av nedetid mens dataene trekkes fra skyen og installeres på nytt mot et erstatningsapplikasjon eller -funksjon.

Selv om du kan avtale å sette opp en speilet sky eller datatopologi på stedet, må du passe på klausuler i avtalen som tar betalt for datamengder.

Se også på alternativer for rensing og deduplisering av data, som kan minimere de totale volumene. Hvis det ikke blir administrert, kan speilingdata raskt bli en stor kostnad hvis det blir belastet med dataoverføring.

4. Brukervennlighet
De fleste skybaserte systemer er bygget på en standardisert database, men det betyr ikke at du for eksempel kan ta en kopi av databasen fra Salesforce.com og bruke den på et NetSuite-system.

For et lokalt system må du forstå databasearkitekturen. For et skybasert system er den forståelsen like viktig. Data må være ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com