Forenkle utbygging av infrastruktur med Vblocks

I forrige uke skrev jeg om kolonnen TechRepublic IT Leadership om et bryggende IT-justeringsproblem som økte i form av det Cisco / VMware / EMC-leverte Vblock-produktet. Jeg, sammen med en rekke lagrings- og virtualiseringseksperter, deltok på en økt på et Cisco-kontor som beskrev Vblocks, som markedsføres som enheter av IT-infrastruktur bestående av servere, lagringsnettutstyr, styringsprogramvare og lagringsutstyr. I denne kolonnen vil jeg fokusere på det underliggende produktet.

Koalisjonen

VMware, EMC og Cisco har gått sammen og skapt det de kaller Virtual Computing Environment (VCE) -koalisjonen. Denne koalisjonen samler en rekke produkter fra hvert selskap som er pakket sammen og solgt og støttet som et enkelt produkt kalt en Vblock. Koalisjonen anser en Vblock for å være et IT-som-en-tjenestetilbud som faktureres som en enhet av total infrastruktur.

Vblock-støtte er omtrent så enkel som ting kan få. Selv om Vblocks består av produkter fra tre selskaper, har organisasjoner som trenger støtte for enhver del av et kjøpt Vblock, et enkelt kontaktpunkt for alle støttespørsmål, noe som gjør det overordnede arkitektoniske problemfritt fra et teknisk og fra et supportperspektiv.

Vblocks forklarte

Koalisjonen er ganske streng når det gjelder å definere hva som er og ikke er en Vblock. Kort sagt, en Vblock er en konstruert, testet og validert enhet av IT-infrastruktur som garantert vil utføre på et definert nivå. VCE-koalisjonen opprettet Vblocks for å imøtekomme behovene til store organisasjoner som ønsker garanterte nivåer av infrastrukturytelse uten å måtte ansette en hær av mennesker for å innstille og optimalisere miljøet.

Koalisjonen leverer to Vblock-produkter. Helt kalt Vblock 1 og Vblock 2, er hver Vblock konstruert for å gi enormt forskjellige ytelsesnivåer, men bare et miljø som holder seg innenfor Vblock-forhåndsdefinerte parametere kan kalle seg Vblock og nyte Vblock-enhetlig støtte. Merk: Mens Vblocks er strengt konstruert, gir hver Vblock en rekke hestekrefter som du kan velge gjennom beskrivelsen av minimums- og maksimale ressursnivåer for hver Vblock-komponent.

I mange tilfeller vil ikke organisasjoner trenge det enorme nivået av muligheter som tilbys av en Vblock; i disse tilfellene er det en organisasjon som står fritt til å bygge ut et miljø ved hjelp av individuelle komponenter. Men hvis det miljøet ikke faller innenfor Vblocks minimums- og maksimumskrav, vil ikke den innkjøpende organisasjonen glede seg over de samme fordelene som organisasjoner som holder seg innenfor Vblock-retningslinjene. Kort sagt vil det selskapet måtte ringe individuelle leverandører når bestemte deler mislykkes. Hvis lagring blir et problem, er en telefonsamtale til EMC nødvendig. Hvis en server mislykkes, er det nødvendig å kontakte Cisco, og så videre.

Vblokker består av en rekke arkitektoniske komponenter, som inkluderer:

 • Administrasjonsprogramvare. Vblocks leveres som standard med en rekke programvare som er ment å administrere infrastrukturen; i kjernen sitter VMwares vCenter.
 • Beregn komponenter. Tenk servere og tilhørende maskinvare her. Vblocks er basert på Cisco's Unified Computing System B-200-servere, som ligger i Cisco UCS 5108 bladchassis. Vblocks varierer fra to til åtte fullbefolket UCS 5018 chassis. I denne delen ligger også VMware vSphere Enterprise Plus-programvare, en nødvendig vBlock-komponent. (Bare Enterprise Plus støttes; hvis du velger å bruke en annen utgave av vSphere, kan løsningen ikke betraktes som en Vblock.)
 • Nettverkskomponenter. Vblock-løsningens eneste virkelige nettverkskomponent kommer i form av Cisco Nexus 1000V-virtuell bryter, som er tilgjengelig som et tillegg for VMware vSphere Enterprise Plus.
 • Lagringsfokuserte nettverkskomponenter. På dette laget sitter Cisco MDS-baserte lagringsnettverkskomponenter.
 • Lagringsenheter. Avhengig av valgt Vblock, består lagring av enten en EMC Clariion CX4-480 eller en EMC Symmetrix V-Max lagringsløsning.
Tabell A gir deg en oversikt på høyt nivå av standardelementene som utgjør Vblocks. Tabell A

Oversikt på høyt nivå av Vblock. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Som du kan se fra tabell A, har Vblocks minimum og maksimum konfigurasjonsscenarier. Utenfor minimums- og maksimumsgrensene er løsningen ikke en Vblock. Det er imidlertid noe vrirom innenfor hver Vblock-type. I en Vblock 1 inkluderer for eksempel baseløsningen ingen lokal lagring på individuelle servere; alle servere starter fra SAN. Hvis du oppdager at du trenger litt lokal lagring for vSphere lokal personsøking, kan du legge til en SATA-disk, og løsningen vil fortsatt betraktes som en Vblock. Hvis du derimot bestemmer at du bare trenger 8 servere i stedet for minimum 16 servere for en Vblock 1, kan du ikke kalle implementeringen din for en Vblock selv om alt annet er identisk, og du kan heller ikke ringe et enkelt telefonnummer for støtte. Hvis du bestemmer deg for å bruke den lokalt installerte disken til noe annet, for eksempel lagring av operativsystemet i stedet for vSphere lokal personsøking, regnes dette også som en tilpasset implementering og er ikke en Vblock.

Du vil også legge merke til at Vblock er ganske store enheter av IT-infrastruktur. Vblock 1 er for øyeblikket den minste tilgjengelige Vblock, og den starter på minimum 16 servere med 128 prosesseringskjerner og 38 TB lagring per Vblock-enhet; Dette gjør bruk av en Vblock utilgjengelig for alle unntatt de største kundene. Dette er ikke en utilsiktet vei for koalisjonen.

Vblocks er ment å utnytte økonomier som kommer med implementering av større infrastruktur og å gjøre det på en måte som er støttbar og repeterbar. Som sådan har koalisjonen fokusert sin første innsats på nettskyleverandører og andre veldig store organisasjoner. Jeg ser for meg at dette også er en måte for koalisjonen å kontrollere opptaket av løsningen, mens de sørger for at deres tekniske ressurser er på plass for å håndtere det enhetlige støtteløftet som ligger i Vblock-støtteordningen.

Koalisjonen har ikke forlatt mindre organisasjoner helt. Ingeniører i VMware, Cisco og EMC jobber hardt med det de for øyeblikket kaller Vblock 0, som vil være neste steg ned i Vblock-kapasitetskjeden og neste skritt fremover i koalisjonens utvidelsesstrategi. Det er ikke mange detaljer ennå om Vblock 0, men når de blir gjort tilgjengelig, vil jeg dele dem.

Det enkle svaret

For organisasjoner som har behov for å bare rulle ut ny infrastruktur for å imøtekomme en umiddelbar etterspørsel, vekker Vblocks sikkert noen overbevisende muligheter. I henhold til en tradisjonell modell for anskaffelse av infrastruktur, vil en organisasjon måtte bruke dyrebar tid på en rekke trinn, inkludert:

 • Størrelse på hver infrastrukturkomponent.
 • Bestiller hver komponent.
 • Installere hver komponent.
 • Opprinnelig konfigurering av hver komponent.
 • Optimalisering av hver komponent for å imøtekomme ytelsesbehov.
 • Oppfølging med individuelle leverandører for hver hendelse.

Vblocks hovedverdiproposisjon ligger i eliminering av mye av kompleksiteten som går til anskaffelse av tradisjonell infrastruktur. Visst vil organisasjoner fortsatt måtte størrelse på en Vblock for å oppfylle ytelse og andre krav, men miljøet vil ankomme som en "enkel enhet" og være klar til å gå på første dag. Langsiktig støttebehov blir dekket med en enkelt telefonsamtale uavhengig av hvilken komponent som mislykkes. Det er en skjønnhet i denne enkelheten, ettersom den gjør det mulig for organisasjoner som har umiddelbare, store behov å komme i gang mye raskere, noe som kan gi et betydelig konkurransefortrinn ved å redusere tidsrammer for markedsføring.

Jeg hørte noen sammenligne en Vblock med et hjemmekino-i-en-boks-oppsett som du finner på Best Buy. Mens den gjennomsnittlige forbrukeren kunne bruke utallige timer på å kjøpe akkurat den rette mottakeren, høyttalerne og BluRay-spilleren, tar "alt i ett" -alternativet kompleksiteten bort og lar forbrukeren dra hjem og begynne å glede seg over den nye maskinvaren med en gang. Bedre ennå, at forbrukeren ikke trenger å dra hjem og prøve å finne ut hvordan det hele skal fungere sammen.

Sammendrag

Jeg synes Vblock-konseptet er fascinerende, og jeg vil finne det enda mer nyttig ettersom koalisjonen skalerer løsningen for mindre organisasjoner. I stedet for å konstant finjustere infrastrukturen, kan jeg ganske enkelt kjøpe en forhåndsdefinert infrastrukturenhet som har kjente og velprøvde ytelsesegenskaper og fokusere min innsats på å tilby løsninger som direkte kommer virksomheten til gode.

For mer informasjon, kan du laste ned en komplett guide til Vblock-arkitektur.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

 • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
 • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
 • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com