Sett båndbreddebegrensninger med VMware-trafikkforming

Når det gjelder tildeling av ressurser for virtuelle VMware-miljøer, synes jeg at jeg først er mest forsiktig med lagring og minne. Da blir jeg oppmerksom på CPU-overabonnement og ser etter nøkkelindikatorer som CPU-klare. Jeg bruker ikke mye tid på å se på nettverkstrafikk som en kontroversiell ressurs, men jeg hadde nylig en situasjon der det ble et krav.

En av de store funksjonene i VMware vSphere er muligheten til å sette veldig granulære utformingsregler på den virtuelle bryteren eller portgruppen. Denne granulariteten kan hjelpe deg med å gi ytterligere segmentering uten at andre systemer er underlagt en regel for trafikkforming, som situasjonen ville gjort hvis den bare gjaldt en virtuell bryter. For vNetwork Distribuerte bryteren kan dette settes som en toveis trafikkformingspolitikk (VM til nettverk og deretter nettverk til VM). For den virtuelle nettverksbryteren er trafikkformingsprinsippene grunnleggende; men det kan fremdeles være kornet for hver havnegruppe. Figur A nedenfor har en standard virtuell bryter satt til å ha en topp og gjennomsnittlig båndbredde på omtrent 8 megabyte per sekund for en eksempelvis situasjon for en nettvendt virtuell bryter.

Figur A

Klikk for å forstørre.

Nå, beregningene her er litt kompliserte. Gjennomsnittlig båndbredde på 409 Kbits / sek spesifiserer at hele portgruppen ikke kan overstige den hastigheten, og hver VM vil dele båndbredden med andre virtuelle maskiner på den portgruppen. Legg også merke til at denne figuren over har andre portgrupper. De har ikke trafikkforming, og gjelder ikke denne grensen.

Hvis du noen gang konfigurerer et trafikkformingsmønster for en virtuell bryter, anbefaler jeg at du gjør noen gjennomstrømningstester for å sikre at de ønskede grensene blir satt på plass. Sjekk også ut VMware KB 1010593 for forklaringer på begrepene for trafikkforming.

Når du har konfigurert portgruppen og båndbreddeverdiene, er trafikkformingsmønsteret klart til å gå! Det er viktig å merke seg at dette ikke er den beste måten å segmentere en enkelt VM for ikke å overskride en viss nettverkstilkobling, men nettverk (I / O-kontroll kan være den beste funksjonen).

Hvordan bruker du trafikkforming for virtuelle VMware-maskiner? Del konfigurasjonstipsene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com