Schneider Electric avslører bransjens første chassis-baserte, immersive kjøleserverstativ

Schneider Electric: Den første industrielle smartfabrikken i USA åpner i Lexington, KY TechRepublic besøkte Schneider Electric for å lære hvordan den første amerikanske smarte fabrikken bruker automatisering for å forbedre driftseffektiviteten.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Under konferansen Gartner IT Infrastructure, Operations and Cloud Strategies kunngjorde Schneider Electric et samarbeid med Avnet og Iceotope som den sier vil resultere i bransjens første kommersielt tilgjengelige integrerte server rack med chassisbasert oppslukende væskekjøling.

Det nye systemet vil være i stand til å operere med lavere kostnader, økt effektivitet, bedre pålitelighet og være mer økonomisk vennlig, sa Kevin Brown, seniordirektør og CTO for sikker kraftdivisjon i Schneider Electric.

Ved å bruke Iceotope's flytende avkjølingsteknologi og en høydrevet GPU, hjelper Avnet med å integrere den væskekjølte serveren med Schneider Electric's NetShelter væskekjølte kabinettsystem for å distribuere i datasentre eller kantberegningsmiljøer, sa Brown.

Spesiell rapport: En guide til datasenterautomatisering (gratis PDF) (TechRepublic)

"Vi prøver å få en ny måte å gjøre flytende avkjøling ut i markedet, og vi driver en langsiktig mulighet til å få ned energiforbruket i datasentre og bygge en mye mer spenstig kant, " sa Brown.

Hvorfor væskekjøling?

"Væskekjøling har eksistert i veldig lang tid; det er ikke en ny teknologi, " sa Brown. "Vår interesse for det begynte å øke i løpet av de siste 18 månedene til to år fordi det er en trend som oppstår med GPU-er og CPU-er, hvor mengden strøm de bruker, øker."

"I årevis konsumerte Intel-CPUer bare 150 watt, " sa han. "Hvis du ser på de nyeste brikkene nå, enten det er GPU-ene eller de nyeste CPU-ene fra Intel, bruker de mer som 300 til 400 watt. Det gir en utfordring for luftkjøling."

Fordi luftkjøling ikke kan følge med høy beregnet prosessering som selskapene driver med, er flytende avkjøling det mest effektive alternativet, bemerket Brown.

Det er to primære former for væskekjøling: Direkte til chip og fullstendig nedsenket.

Med direkte-til-brikke, "tar du et rør med vann og fører det til brikken, så løper du det ut, og det løper bare gjennom en liten varmeveksler. Med helt nedsenket tar du serverne og legger dem i en stor tank med olje, som mineralolje, "sa Brown.

Imidlertid presenterer begge taktikkene sine egne risikoer. Med avkjøling direkte til brikke risikerer organisasjoner å få vannlekkasje inne i IT. For å forhindre dette, integrerer mange selskaper et lekkasjeforebyggende system, men de er kostbare og bruker mye energi.

Denne strategien fanger heller ikke alltid opp all varmen fra serverne, og krever ekstra vifter og luftstrøm, ifølge Brown.

De største ulempene med den oljebaserte oppslukende avkjøling involverer rotet. Et oljebad er ekstremt rotete og introduserer bekymring for brennbarhet, la han til.

Hvordan er det chassisbaserte fordypende kjøleholderet annerledes?

Bilde: Schneider Electric

Med det chassisbaserte fordypende kjølesystemet håper Schneider Electric å slå sammen de positive aspektene ved både direkte-til-brikke- og karbadoppslukende strategier, samtidig som ulempene blir eliminert.

Ved å bringe den standard rackformfaktoren direkte til chip, men omfattende varmefangst av badekar som er oppslukende, får organisasjoner et kostnadseffektivt, høyeffektivt, pålitelig, viftefritt kjølesystem, ifølge Brown.

"Det vi gjør er å prøve å ta noe av det bekvemmeligheten som direkte-til-brikke gir noe av ytelsen du kan få ut av fordypede løsninger, " sa Brown.

"Det er grunnen til at vi liker å kalle det rackbasert altoppslukende. Det er litt annerledes enn bare oppslukende, men det er alle fordelene med å fordype seg med bekvemmelighet og fotavtrykket til en direkte-til-brikke. Og ingen har gjort en rack-basert løsning i fortiden. "

Fordelen med dette systemet er at selskapet ikke er tvunget til å ha et rom med store badekar fylt med olje. I stedet får selskaper et standard utseende IT-rack som de kan slippe i datasentrene sine.

Den overveldende kjøleteknologien yter pent rett innenfor stativet, sa Steven Carlini, visepresident for innovasjons- og datasenter i sikker kraftdivisjonen til Schneider Electric.

Systemet er nyttig for alle selskaper i enhver bransje som kjører høykomputerte intensive applikasjoner, sa Brown, for eksempel kunstig intelligens (AI), maskinlæring og analyse av big data.

Bilde: Schneider Electric

"Det viktigste du ser er et AI-program, spesielt AI-læringsapplikasjoner. De trekker mest kraft, og jo mer strøm serverne trekker, jo mer varme gir de av, " sa Carlini.

"Du ser også ting som blockchain, der de er veldig, veldig beregningsintensive. Alle datamaskinintensive applikasjoner som krever disse grafiske prosessorenhetene, disse Nvidia-brikkene og disse neste generasjons Intel-brikker er virkelig det som driver det, " sier Carlini sa

"Så du ser mye mer data som opprettes på grunn av IOT og visse applikasjoner, og du ser behovet for å kjøre alle disse, behandle disse med GPU-er. Så noen av disse applikasjonene som er veldig prosessorintensive driver virkelig behovet for væskekjøling.

Schneider skyter etter tilgjengelighet i 1. kvartal 2020, med tilgjengelighet for utvalgte kunder i utvalgte regioner. Imidlertid bør bred tilgjengelighet være tilgjengelig i løpet av de neste 12 månedene, sa Brown.

For mer, sjekk ut Schneider Electric: Den første industrielle smartfabrikken i USA åpner i Lexington, KY på TechRepublic.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli databaseadministrator: Et jukseark (TechRepublic)
  • 10 ting selskaper holder i sine egne datasentre (TechRepublic nedlasting)
  • Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)
  • Hvordan hyperscale datasentre omformer alt IT (ZDNet)
  • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
  • DevOps: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Schneider Electric

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com