Skalering opp mot skalering: Hvilket er mer fornuftig?

For noen år siden ble vi ofte presset med beslutninger som om vi skulle velge to eller fire prosessorsystemer. Prosessorarkitekturer har kontinuerlig økt antall tilgjengelige kjerner, og i mange situasjoner kunne IT-administratorer velge det mindre to-prosessorsystemet til fordel for å laste opp kjernene. Dette var et av mine første beslutningspunkter om skala opp eller skalering under servervirtualisering. Når det gjelder servere, er oppskalering vanligvis foretrukket et mindre antall mer dyktige systemer der skalering ut er å legge til et større antall relativt mindre kraftige systemer.

Det argumentet virker slik 2008 nå. Dagens infrastrukturteam har flere alternativer for å utskille arkitektur som vi ikke har hatt før. Det er noen få produkter som jeg nylig har kommet over, som gir flere muligheter for utskillelse, og som dukker opp dette argumentet igjen. Her er et par tanker om nye lagrings- og bladprodukter som kan gjøre det ganske enkelt å skalere ut.

Enkel stor server

HP ProLiant DL980 G7-systemet ble annonsert i forrige uke. Dette monsteret vil tilby opptil 8 prosessorer med opptil 8 prosessorkjerner og en maksimal RAM-konfigurasjon på 2 TB. Jeg har brukt ProLiant-servere en god stund og har funnet ut at DL380 er en allsidig plattform, og har foretrukket denne modellen fremfor fire-prosessorserien. Min praksis har utviklet seg for å favorisere denne plattformen for både installasjoner av fysisk operativsystem og installasjoner av virtualisering. Bruk saker for dette nye åtte-prosessorsystemet inkluderer enterprise datavarehus, virtualisering vert maskinvare, eller noe annet som trenger utrolig mye datamaskin lokalt. Figur A nedenfor viser HP ProLiant DL980 G7-serveren: Figur A

Allsidighet med kniver

Bruken av bladservere kan være en helt egen debatt av seg selv. Mange administratorer finner fordeler i bladene når avanserte styringsfunksjoner og fordeler med bakplan for kommunikasjon mellom bladene blir vurdert. Bladene gir imidlertid flere funksjoner i dag. Forrige uke på HPs Technology Forum ble P4800 BladeSystem vist frem med en SAN og bladvertsinfrastruktur. Dette er målrettet mot virtuelle stasjonære infrastrukturinstallasjoner som skalerer opp for å holde hele infrastrukturen i en logisk bunt som inkluderer verter, lagring og sammenkoblende nettverk.

Enda mer allsidighet med kniver

Nylig deltok jeg på den første Hitachi Data Systems (HDS) Geek Day. HDS Geek Day var et arrangement i sosiale medier for bloggere og HDS-ingeniører. Det var en økt dedikert til skalering ut mot oppskalering og HDS-databladprodukter. Vi fikk vite at HDS snart vil markedsføre bladproduktene sine i USA

BladeSymphony-serien kan, til pålydende, virke som et hvilket som helst annet bladchassis på åtte kniver i en 10U-kabinett. Bladesystemer er alltid funksjonsrike sammenlignet med deres chassis-servere, men denne serien har en viktig forskjell. BladeSymphony-serien støtter logisk porsjonering (LPAR) og maskinvarevirtualisering kalt Virtage, som lar administratorer velge å tildele åtte blader hver for seg eller tilordne alle ressursene som en logisk server for å gjøre hele samlingen av bladressurser fungere som en logisk server med 64 kjerner. Dette gir BladeSymphony en unik posisjon når det gjelder å kunne skalere opp og skalere ut. Par dette sammen med tilgjengelige lagringsblad, og praktisk talt alle arbeidsmengder virker mulig. Figur B viser BladeSymphony 2000-systemet: Figur B

I motsetning til deres konkurranse, kan Hitachi trekke et triks ut av hatten på grunn av det faktum at de har direkte tilgang til forsyningskjeden for mange elektroniske komponenter. Faktisk sa HDS seniordirektør for produktstrategi Michael Hay under arrangementet at deres direkte tilgang (som OEM) til underliggende komponentavlastningsteknologier kan være en differentierer når man sammenligner råvarekomponenter mellom forskjellige leverandører.

Skala opp eller skalere ut?

Disse produktene er akkurat det jeg har kommet over de siste ukene som får meg til å gå tilbake til denne gamle beslutningen. Hvor skal du opp eller skalere ut? Vurdere også oppføringskostnader for å skalere ut. Dette har historisk sett vært min største hindring for å skalere ut, ettersom enhetskostnadene for oppskalering blir lettere å absorbere. Del kommentarene dine om nedskalering eller oppover nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com