Spar store penger uten risiko: Få mest mulig ut av Windows Server 2008 Backup Utility

Hold jobben din trygg, og spar selskapet potensielt mye penger med Windows Server Backup. Det maksimale, "Alle ansatte nettverksadministratorer har gode sikkerhetskopier" stemmer i dag ... det er ingen erstatning for god, nåværende sikkerhetskopi. Jakten på en skuddsikker sikkerhetskopiløsning har tradisjonelt betydd å bruke mye tid, penger og fysiske nettverksressurser for å kopiere data til sentraliserte sikkerhetskopier og bånd; samt lage en rutine for arkivlagring av bånd utenfor nettstedet. Lisensiering av backupserver og agentprogramvare, sammen med vedlikeholdskontrakter for maskinvare på dyre båndrobotikk, kan noen ganger representere et stort kostnadssenter i ethvert datasenterbyggingsprosjekt. Som et alternativ i de rette scenariene, kan skikkelig bruk av Window Server Backup i stedet for gamle sikkerhetskopieringsløsninger spare store penger uten å øke risikoen.

Windows Backup i Server 2008 og 2008 R2 fjerner

Microsoft har alltid samlet et rudimentært backupverktøy med Windows Server. Serverversjoner før Windows Server 2008 brukte et enkelt backupverktøy som fungerte på det tradisjonelle fil- og mappenivået. Det vil si at du kan velge å utføre en fullstendig, trinnvis eller differensiell sikkerhetskopi. Fra Windows Server 2008 ble et helt nytt sikkerhetskopieringsverktøy samlet med operativsystemet. Det nye verktøyet fungerer på blokkeringsnivå, i likhet med den populære Symantec (Norton) Ghost-applikasjonen. Sikkerhetskopier på blokkeringsnivå er som diskbilder. Sikkerhetskopiering, gjenoppretting av tidligere versjoner av fil og mappe og gjenoppretting av bare metall-system ved bruk av diskbilde-teknologi er rask, enkel og pålitelig. Du kan til og med ta sikkerhetskopi av Exchange 2010 med Windows Server 2008 R2-sikkerhetskopieringsverktøyet.

Virkelig erfaring med Windows Server Backup i Windows Server 2008 og Windows Server 2008 R2 har vært utmerket . Gjenoppretting av bare metallserver er oppnådd på så lite som 20 minutter med høy selvtillit og enkle prosedyrer. Det er ikke lenger behov for å lisensiere en tredjeparts sikkerhetskopiløsning for hver server, og den reduserte kompleksiteten til sikkerhetskopiering av diskbilde øker sannsynligheten for vellykket gjenoppretting. Ingen mer spenstige venter mens en fullstendig sikkerhetskopi blir gjenopprettet, deretter en streng med trinnvise sikkerhetskopier på toppen av det. For mange servere er det nok beskyttelse å skaffe litt ekstra diskplass til Windows Backup og sette opp den innebygde daglige sikkerhetskopierutinen. Det er ingen ekstra lisenskostnader eller administrativ kostnad for sikkerhetskopieringsprogramvare eller agenter.

Planlegg flere sikkerhetskopier ved å bruke kommandolinjen

Det grafiske brukergrensesnittet (GUI) i Window Server for backup-verktøyet er designet for å planlegge bare en sikkerhetskopi om dagen. Det er imidlertid et kommandolinjeværktøy, wbadmin.exe, som kan startes via en planlagt oppgave. Windows Server 2008 R2 økte nytten av backup-verktøyet ved å legge til PowerShell-støtte.

La oss si at du vil ha daglige sikkerhetskopier til fast lagring hver natt kl. 21.00. Gi serveren din et fast volum som er minst like stort (100-150%) som volumene som vil bli sikkerhetskopiert til den. For eksempel trenger en server med en C:, D: og E: stasjon for sikkerhetskopiering (det totalt 279 GB), en disk eller volum på mellom 279 GB og 397 GB dedikert for daglige sikkerhetskopier. (I Windows Server 2008 R2 kan nettverksstasjoner kartlegges i GUI som backupvolum også!)

Du vil bruke GUI til å konfigurere den daglige sikkerhetskopien, si på standard tiden 21:00 daglig. Sørg for å inkludere alternativene System State og Bare Metal Recovery. Nå blir den faste sikkerhetskopieringen tatt vare på, men du har ikke en kopi av dataene dine for å beskytte mot katastrofalt tap av den primære serveren eller dens lagring. For å dekke dette kritiske behovet, kjøp minst to eksterne USB-stasjoner store nok til å inneholde flere versjoner av alle dataene. 500 GB eller 1 TB "passstørrelse" -stasjoner er en flott formfaktor for en server med et lite kontor / avdelingskontor med 279 GB av datamengder for å sikkerhetskopiere.

Neste (forutsatt at du bruker Windows Server 2008 R2), komponer et PowerShell-skript som tar sikkerhetskopi av lokale stasjoner til den flyttbare stasjonen. Her er et eksempel på PowerShell-skript som sikkerhetskopierer lokale C:, D:, og E: stasjoner, med System State og Bare Metal Recovery, til en flyttbar stasjon, F:.

 BackupCDEdrivesToFdrive.ps1 
 Add-PsSnapin Windows.ServerBackup 

$ Policy = Ny-WBPolicy

$ ListOfFileSpecs = New-WBFileSpec -FileSpec c: \, d: \, e: \

Add-WBFileSpec -Policy $ policy -FileSpec $ ListOfFileSpecs

$ BackupTargetVolume = New-WBbackupTarget -VolumePath f:

Add-WBBackupTarget -Policy $ policy-Target $ BackupTargetVolume

Add-WBSystemState -Policy $ -policy

Add-WBBareMetalRecovery -Policy $ -policy

Start-WBBackup-politikk $ policy
Hvis du bare har to eksterne USB-stasjoner, merk dem "EVEN WEEK" og "ODD WEEK", og sørg for at en ekstern stasjon alltid holdes utenfor stedet som forsikring mot katastrofe. Legg til flere eksterne USB-stasjoner i rotasjonen for å øke dybden på arkiveringsperioden. Etter at du har implementert en annen ukentlig sikkerhetskopirutine til flyttbare medier, kan du fremdeles bruke GUI for å spore sikkerhetskopiering eller fiasko for sikkerhetskopiering (av de ekstra jobbene som er lansert av planlagt kommandolinje). Figur A viser Windows Server Backup GUI som bekrefter sikkerhetskopieringssuksesser for både den faste R: -stasjonen for daglige sikkerhetskopieringer klokka 21.00, samt ukentlige sikkerhetskopieringer klokken 06.00 på søndager til den flyttbare F: -stasjonen.

Figur A

Daglige sikkerhetskopier til fast lokal lagring og ukentlige sikkerhetskopier til avtakbar USB-lagring

Aktiver Shadow Copy til det faste sikkerhetskopievolumet

Det virker som om færre Windows-administratorer aktiverer Shadow Copies enn du kanskje forventer. Denne funksjonen i Windows kan gjøre nettverksadministratoren ganske populær ved å aktivere sluttbrukergjenoppretting av tidligere versjoner av filer. En av grunnene til at denne funksjonen ikke blir brukt mye, kan være at det kan være lett å overse med innstillingene for å aktivere Shadow Copies begravd på sider med volumegenskaper. En annen årsak kan være dårlige erfaringer med å bruke Shadow Copies tidligere, siden det ikke var mulig å ta forsiktig med å velge det beste stedet for å lagre dem.

Når du har aktivert de daglige sikkerhetskopiene til et dedikert sikkerhetskopievolum med Windows Backup GUI, kan du gå videre og aktivere Shadow Copies på volumene som inneholder brukerdata. Finn kopiene trygt og effektivt på samme sikkerhetskopievolum som brukes av Windows Backup. Selv om du ikke tilordnet et stasjonsbrev til Windows Backup-volum, vil det fremdeles være tilgjengelig å velge fra i rullegardinboksen der du tildeler skyggen kopieringsplassering. Figur B viser hvor du setter opp skyggekopier og hvordan du peker skyggekopiene til sikkerhetskopievolumet for lagring.

Figur B

Reduser helpdesk-anrop ved å aktivere skyggekopier og effektivt dele volumet på sikkerhetskopien

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com