Anmeldelse: Tintri datastore in a box

Å administrere lagring i et virtuelt miljø kan være ganske en utfordring; med stadig voksende og krympende LUN, må du sørge for at alt i miljøet ditt er helt riktig. Så må du koble ESX-vertene dine og bygge datastores for å inneholde et hvilket som helst antall virtuelle maskiner miljøet ditt krever. Puh. Det ser ut til å være ganske mye arbeid bare for å få ting forberedt på å fungere.

Heldigvis har en annen lagringsleverandør tatt en annen tilnærming til styring av det virtuelle miljøet. Selskapet er Tintri, og tilnærmingen til lagring er fokusert på datastore. VMstore-apparatet er en datastore-in-a-box som har som mål å effektivisere styringen av ethvert VMware-basert virtualiseringsmiljø.

Starter

Når enheten er installert i stativet, krever konfigurasjon lite mer enn å slå på enheten og tilordne en IP-adresse. ESX-verter vil bruke den tildelte IP-adressen til å koble seg til Tintri-apparatet. Herfra kan det opprettes en datastore i vCenter mot Tintri VMstore-apparatet. Når dette er i gang, kan de virtuelle maskinene dine flyttes til (eller opprettes mot) Tintri VMstore-apparatet.

Merk : I forbindelse med denne gjennomgangen fikk jeg tilgang til Tintris partner "Lightning Lab" for å få en følelse av apparatet og hvordan det styres.

Administrasjonsgrensesnittet er også nettbasert, og fjerner behovet for installasjon av tilleggsprogramvare.

Figur A

Tintri Dashboard

Fra instrumentbordet er synligheten til informasjon og operasjoner som er tilgjengelige for virtuelle maskiner i datastore, enorm. På grunn av integrasjonen som er tilgjengelig mellom Tintri og vSphere ved å bruke VAAI (vStorage APIs for Array Integration), er mange tilgjengelige handlinger tilgjengelig for gjestesystemene, spesielt kloning av gjestesystemer, betydelig forbedret.

Den mest merkbare funksjonen som er tilgjengelig i applikasjonen er generell rapportering og styring. Nesten hvert aspekt av miljøet ditt er synlig med bare noen få klikk; Vi vil se på detaljene om disse funksjonene når vi går videre.

Dashbordet viser dataarkets samlede ytelse og dekker følgende elementer:

  • IOPS - antall input / output-operasjoner per sekund for hele datastore
  • Gjennomstrømning - total gjennomstrømning for datastore
  • Latency - den totale latenstiden som oppleves for datastore
  • Flash-hitforhold - prosentandelen av brukt flash-lagring

Figur B

Detaljer på toppnivå for datastore- og latensinformasjon

Når du muser over en del av den samlede informasjonen, vises detaljene som utgjør kollektivet i et verktøytips. I demoene jeg så med Tintri og i løpet av tiden jeg klarte å bruke laboratoriet, syntes denne funksjonen å være den som ga mest mening for meg. Å kunne se hvilke deler av et miljø, gjest, vert eller nettverk som kan være årsaken til et problem uten å måtte besøke disse brikkene hver for seg, er en enorm tidsbesparende.

I tillegg til den samlede datastoreinformasjonen som vises, ser Tintri på ytelsesreserver og tilgjengelig plass som gir et fullstendig bilde av et miljø. Dette er også tilgjengelig på andre lagringsplattformer, men bare den virkelig brukbare lagringsplassen vises. Innenfor Tintri-apparatet er den faktiske ressursbruken for hver VM kjent og de virkelige ytelsesdataene vises. Dette gjør det mulig for organisasjoner å ta ærlige beslutninger om å øke lagringsplassen slik at de passer best til deres behov, og unngå behovet for å ta gjetninger uten mye hensyn til ytelsen til matrisen, bare diskplassen som gjenstår.

Figur C

Ytelse og plass

Har du noen gang ønsket å vite hvilke VM-er i miljøet ditt som endrer seg for å konsumere flere ressurser når det gjelder lagringsplass brukt eller ytelsesdata? Fordi Tintri fanger opp denne informasjonen, kan de bryte denne ut av VM. Hvis du klikker på en oppført VM (eller bruker funksjonen Søk VM), vil du få spesifikke detaljer om den arbeidsmengden.

Når du velger en virtuell maskin, vises de individuelle ytelsesdataene (IOPS, latenstid, gjennomstrømning, replikasjonsstatus) sammen med informasjon om antall stillbilder som finnes for arbeidsmengden. Tabellen viser aktuell informasjon, og grafen som vises nederst på siden viser en pågående samling av data. Grafen kan få tidsrammen endret ved å høyreklikke på skjermen og velge et alternativ fra 4 timer til 7 dager.

Grafen kan også vise masse annen informasjon ved å velge rullegardinpilen øverst for å få frem forskjellige visninger. Ved å velge CPU og ressursbruk, for eksempel, kan du se øyeblikksbilder når musen flyttes over grafen.

Synlighet av virtuell maskinvare

Når du ser på en virtuell maskin, kan du også bore inn i de virtuelle diskene som brukes av VM for å oppdage problemer med diskene som brukes av en arbeidsmengde, for eksempel overforbruk av en byttefil. Funksjoner som disse kan hjelpe med å feilsøke virtualiseringsmiljøet ditt uten å kreve at du logger deg på vCenter for å undersøke.

Hva med kloning og stillbilder?

VMware tar øyeblikksbilder av VM-arbeidsmengder for å hjelpe deg med sikkerhetskopiering og gjenoppretting av applikasjonen. Tintri har vurdert dette også med to typer øyeblikksbilder:

  • Crash konsekvent - i stand til å komme seg til et tidligere øyeblikksbilde av en arbeidsmengde
  • VM-konsistent - bruker VMware-verktøyene for å "stille" arbeidsmengden når stillbildet er tatt, det vil si, stoppe eventuelle kjørende prosesser for å sikre at VM-versjonen er stabil

Når Tintri tar en VM-konsistent snap, ringer vi til vSphere og VMware-stillbildeverktøyene brukes til å lage det originale øyeblikksbildet; deretter blir det tatt et Tintri-øyeblikksbilde av dette, og det originale VMware-øyeblikksbildet blir slettet, slik at et komprimert og lagringsoptimalisert øyeblikksbilde blir igjen. I tillegg blir det ikke brukt andre ressurser enn en liten mengde plass til å inneholde stillbilde-metadataene. Når en VM klones fra Tintri UI, tas et øyeblikksbilde og klonen er basert på det øyeblikksbildet - ikke bruker noe plass utover en ubetydelig mengde metadata, og den klonede VM lagt til vSphere-inventar. Opptil 500 VM-er kan klones i en enkelt operasjon i løpet av minutter.

I tillegg, gjennom bruk av en VAAI-plugin, kan en klon opprettes og legges til VCenter-beholdningen umiddelbart uten noe ekstra arbeid. Med denne integrasjonen styres kloner som er opprettet i vCenter på samme måte, og arbeidet blir lastet ned til lagringsenheten for mest effektiv behandling - og det tar bare noen sekunder å klone en hel VM.

Øyeblikksbilder er bra, men kan Tintri gå utenfor stedet?

Replikering er igjen basert på øyeblikksbilder. hver gang det blir tatt et øyeblikksbilde på en VM som er konfigurert til å gjenskape, repliserer matrisen øyeblikksbildet til et samarbeidspartent Tintri-utvalg. Etter innledende replikering, er det bare endringene i arbeidsmengden som er replikert (som globalt er deduert og komprimert), enten i henhold til en plan eller på forespørsel. De fleste matriser er i stand til å gjenskape et LUN eller et sett med LUN til et annet sted, og sende all informasjon de inneholder til den andre siden. Tintri fungerer annerledes, på VM-nivå, slik at en enkelt arbeidsmengde kan replikeres til et annet Tintri-apparat på sin egen beskyttelsesplan.

Figur D

Replikasjonskonfigurasjon

Når du arbeider med replikering, er konfigurasjonen veldig rask (og på et per VM-nivå). Bare å krysse av i en rute for å aktivere beskyttelse og gi en plan for replikasjonsoperasjoner er alt arbeidet som må gjøres. Som du vil se nedenfor, er det noen lisensieringskostnader for replikering. I tillegg, hvis du deler miljøet ditt i VLAN-er for å skille data og vil bruke et distinkt VLAN for replikering, kan det hende du må diskutere flere adaptere med Tintri. Dette er ikke påkrevd å være ut-av-boksen for replikering til å fungere, men noe organisasjonen din kan trenge å vurdere på veien.

Fordi Tintri-apparatet nesten fullstendig overtar administrasjonen av VM-er i datastore, vil verktøyene og rapporteringen være enormt nyttige for lagringsadministratorer og virtualiseringsadministratorer. Enheten gjør også tilgjengelig maskinvarediagnostikk og en metode for å pakke informasjon og diagnostikk for Tintri-støtte. Denne informasjonen er vist i figur E.

Figur E

Diagnostikk for støtte

Tintri lagringsapparater er veldig nyttige i virtualiseringsmiljøer fordi de forenkler styringen av både lagring og verter ved å bringe det til et sentralt administrasjonspunkt. Ved å la lagringen håndtere kloning og stillbilder for virtualiseringsmiljøet, reduseres gjennomføringstiden for å lage disse elementene kraftig. I testen min tok det bare sekunder å lage stillbilder og kloner av arbeidsmengder ved hjelp av Tintri-styringsverktøyene.

Modeller og priser

Fra nå av er de tilgjengelige Tintri-apparater (priser i amerikanske dollar):

  • Modell T540 - Dual Controller: 13, 5 TB, $ 90 000 (10 Gbe kobber NIC) eller $ 95 000 (10 Gbe SFP + 10 Gbe kobber NIC)
  • T445 - Enkelkontroller: 8, 5 TB, $ 65 000 (10 Gbe NIC eller SFP tilgjengelig mot ekstra kostnad)

Replikering er en lisensiert programvarefunksjon som kommer i tillegg til kostnadene for apparatet med lisensiering for adaptere også:

  • Modell T540: 16 500 dollar
  • Modell T445: 11 700 dollar

Ved første øyekast kan prisene virke uoverkommelige for noen organisasjoner. Imidlertid er det andre hensyn. Hvis organisasjonen din vokser virtualiseringsmiljøet og lagringen den skal leve på, er Tintri et apparat du må vurdere for lagring, ytelse og enkel administrasjonshensyn. Selv om kostnaden per gigabyte eller terabyte kanskje ikke er så liten som organisasjonen din vil, kan ytelsesgevinstene og enkel administrasjon være faktorer som legger Tintri tilbake på bordet.

Det kan være litt misvisende å se på prisene ovenfor og se en mengde store tall i forhold til den totale kostnaden, for ikke å si at kostnadene i bunnlinjen ikke er noe å vurdere, men å se på kostnadene per arbeidsmengde kan være en bedre måte . Når dette tas i betraktning, kan kostnadene være svært konkurransedyktige med andre leverandører. I forskning for denne artikkelen jobbet jeg med å bestemme en omtrentlig kostnad per VM i mitt eget miljø - omtrent 30 VM-er - (som ikke kjører på Tintri) og fant ut til å være omtrent 75 $ / VM. Det er ikke en veldig stor kostnad i det hele tatt. I tillegg, i samarbeid med Tintri for å teste denne løsningen, nevnte de at de har en kunde som kjører 1000 VM arbeidsmengder på en enkelt Tintri-enhet, noe som reduserer kostnadene per arbeidsmengde betydelig. Å se på andre faktorer, som administrative kostnader for å administrere lagrings- og virtualiseringsmiljøer, bør også arbeides med å beregne kostnads- og kostnadsbesparelser. Hvis enheten tar mindre tid og krefter på å administrere, kan det kanskje bare spare penger i det lange løp.

Mitt håp er at Tintri skal gi ut en klasse apparater som er rettet mot SMB-markedet, slik at flere organisasjoner kan vurdere Tintri for virtualisering.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com