Anmeldelse: Diskeeper Server

Diskeeper Server tar det godt avrundede Diskeeper-produktet og skreddersyr det til behovene til servere. Funksjoner som kan ha blitt "overkill" på skrivebordet føles godt egnet for servermiljøet.

Merk: Denne anmeldelsen var en ikke-for-videresalgskopi av Diskeeper Server levert av leverandøren til TechRepublic.

spesifikasjoner

 • Produkt: Diskeeper Server
 • Kostnad: $ 349, 95 (volumrabatter tilgjengelig)
 • Maskinvarekrav: 38 MB diskplass
 • Støttede operativsystemer: Windows Server 2003, 2008, og 2008 R2, og 32-biters og 64-bitersutgaver for alle operativsystemer
 • Tilleggsinformasjon: Produktnettsted
 • TechRepublic Photo Gallery - Merk: Skjermene for serverversjonen er i hovedsak de samme som Pro-versjonen.

Hvem er det for?

I motsetning til de fleste andre defragproduktene vi har sett på, er Diskeeper Server rettet strengt mot systemadministratorer. Med mindre en bedriftsbruker eller entusiast tilfeldigvis bruker en serverversjon av Windows, vil Diskeeper Server ikke fungere i det hele tatt for dem.

Hvilke problemer løser det?

De fleste defragmenteringsprodukter er designet med tanke på den typiske stasjonære datamaskinen, ikke servermiljøet. Noen av de beste defragproduktene der ute gjør en god jobb med faktisk defragging, men mangler funksjonene som en systemadministrator krever, som sentralisert styring og overvåking. Mange defraggeprodukter fungerer vanligvis best når de kjøres som planlagte oppgaver sent på kvelden eller i helgen siden de binder opp maskinen. Diskeeper jobber hardt for å forhindre så mye fragmentering som mulig, og defragging er designet for å ta så få systemressurser som mulig.

Utrolige funksjoner

 • Enterprise-funksjoner: Funksjoner som SCOM / MOM-støtte og gruppepolitikkstyring som føltes potensielt over bord på arbeidsstasjonsproduktet er utmerket å ha i et serverprodukt. Evnen til å defragmentere flere disker om gangen, noe som ikke er nyttig for det typiske skrivebordet, er veldig viktig for en server.
 • Beyond Basic Defrag: Diskeeper Server kan defragge kritiske systemfiler under oppstart som vanligvis ville bli hoppet over, og kan overvåke stasjonsbruk for å finjustere defragmenteringsalgoritmer. InvisiTasking-systemet reduserer ressurskonflikten, og IntelliWrite endrer hvordan data skrives til disk for å forhindre fragmentering foran.
 • Valgfri SSD-teknologi: Hvis serverne dine bruker solid state-disker, kan du legge til HyperFast-teknologien for en ekstra kostnad på $ 50, noe som gjør at Diskeeper fungerer bedre med SSD-er og reduserer lese / skrivesykluser.

Hva er galt?

 • Kompleksitet: Hvis du ser alvorlig på å få mest mulig ut av Diskeeper, må du ta deg tid til å lære om alle de forskjellige funksjonene og bestemme hvilke du trenger å bruke på hvilke volumer.

Konkurransedyktige produkter

 • PerfectDisk Server

Ergo for virksomheten

Markedet for diskdefragmenteringsprodukter er ganske fullt, og vi har gjennomgått utrolig mange av dem her på TechRepublic. Men hver enkelt vi har sett på så langt har ikke blitt designet med tanke på servere. Betyr det at de ikke vil fungere på en server? Ikke i det hele tatt. Men det som betyr er at de mangler funksjonene som systemadministratorer virkelig trenger i serverprodukter, som sentral styring og overvåking. Diskeeper Server er det første produktet vi har sett på så langt som virkelig adresserer denne enden av markedet, og dets eneste konkurranse er PerfectDisk Server.

Da jeg så på Diskeeper Professional, tvilte jeg på nytten av den sentrale ledelsen og overvåkningen. Ikke slik med Diskeeper Server. Systemadministratorer trenger kontrollen, ellers kaster de bort altfor mye av tiden sin.

På samme måte har funksjonene som Diskeeper har, som i-FAAST-systemet (optimaliserer defragging for å matche stasjonsbruk), IntelliWrite (endrer hvordan Windows skriver filer til disk for å forhindre fragmentering i å oppstå), og InvisiTasking (reduserer ressursbruken for automatisk defragging), føltes alle som litt for mye på et "typisk forretningsskrivebord", men jeg ser dem som viktige funksjoner i et 24/7 servermiljø. Faktum er at mens et skrivebord kan defragere en gang om dagen eller uken om kvelden, i beste fall er det når serveren tar sikkerhetskopi, og i verste fall får serveren aldri en pause i en lang, ressurskrevende defragging økt.

Diskeeper Server er fremdeles et dyrt produkt. Til 349, 95 dollar (og 50 dollar ekstra hvis du trenger HyperFast-funksjonaliteten for SSD-er), er det mye dyrere enn å bruke Windows 'innebygde defrag eller kanskje en desktop-defragger. Spørsmålet er virkelig et skala. Hvor mange servere klarer du og hvor mye belastning er de under? Hvis du har mer enn noen få servere (eller bare noen få under mye stress) og de ikke har et vindu fra 17:00 til 9:00 for å gjøre sikkerhetskopier, defragge og alt annet, kan du godt vurdere Diskeeper Server's funksjonalitet vel verdt inngangsprisen.

Bruker vurdering

Har du møtt eller brukt Diskeeper Server? I så fall, hva tror du? Ranger opplevelsen din og sammenlign resultatene med hva andre TechRepublic-medlemmer mener. Gi din egen personlige anmeldelse i TechRepublic Community Forum, eller gi oss beskjed hvis du tror vi har utelatt noe i vår anmeldelse.

Les våre feltprøvde anmeldelser av maskinvare og programvare i TechRepublics nyhetsbrev om produkt Spotlight, levert hver torsdag. Vi forklarer hvem som vil bruke produktet og beskriver hvilket problem produktet er designet for å løse.

Neste side (fotogalleri) >>

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com