Gjennomgang: Dell PowerEdge R510-server

I noe som kan være rett utenfor en Transformers-film, er Dells PowerEdge R510-server et allsidig system som kan påta seg mange roller, fra å fungere som en typisk beregne node eller SAN-tilknyttet VMware-vert til å bli konfigurert som en 24, 6 TB-husdata oppbevaring behemoth ... eller begge deler. Med opptil 12 kjerner med prosessorkraft og støtte for opptil 12 interne disker, er Dell PowerEdge R510 godt egnet til å operere i en rekke roller, noe som gjør det til et godt valg for mange virksomheter.

spesifikasjoner

 • Prosessor: Opptil to Intel Xeon 5500 og 5600 prosessorer, opptil seks kjerner per stikkontakt, opptil 12 stikkontakter per server.
 • RAM: Opptil 64 GB, 128 GB eller 192 GB DDR3 RAM, avhengig av hvilken Dell-ressurs du bruker. (Se "RAM-alternativene er inkonsekvente" i avsnittet Hva er galt nedenfor for mer informasjon.)
 • RAID: Stort utvalg av RAID-kontrollalternativer for å støtte intern og ekstern lagring.
 • Drive bays: Chassisalternativer inkluderer 4, 8 eller 12 drive bays.
 • Stasjonsalternativer: Opptil 12 disker med 2 TB hver. Støtter 2, 5 "og 3, 5" SATA- og DAS-disker og inkluderer et solid state disk-alternativ. 12-diskchassiset har også plass til to interne stasjoner til.
 • Nettverk: 2 x 1 Gb Ethernet-porter om bord (Broadcom 5716).
 • Strøm: Redundant strømforsyning tilgjengelig.
 • Tilleggsinformasjon: Produktnettsted
 • Bilder av Dell PowerEdge R510

Målmarkedet

Dell PowerEdge R510-serveren er rettet kvadratisk mot plasbegrensede datasentre eller små og mellomstore organisasjoner. Jeg ser disse tilfellene om primær bruk:

 • Felles plattform: Organisasjoner som ønsker betydelig server, bruker fleksibilitet og ønsker også en felles plattform for administrativ letthet. Dell PowerEdge R510s allsidighet gjør den til en naturlig passform for mange applikasjoner.
 • Mindre er bedre: Organisasjoner som trenger å pakke flere servere inn i et datasenter og som ikke vil flytte til kniver for å få tetthet. Dell PowerEdge R510s 26 "dybde gjør det mulig å støtte dette behovet.
 • Mega lagring nødvendig: Små og mellomstore organisasjoner som trenger en server med massiv intern lagring og som kanskje ikke vil investere i et SAN.

Hvilket problem løser det

Mange organisasjoner har et ønske om å standardisere på en enkelt serverplattform for å gjøre det enklere å støtte servermiljøet og å holde reservedeler til rådighet i tilfelle en feil; Imidlertid har disse organisasjonene ofte et bredt utvalg av databehov, som hver krever forskjellige databehandlingsressurser. En VMware-vert, for eksempel, trenger RAM og prosessorkraft og vil vanligvis være koblet til et SAN. Exchange derimot trenger RAM, prosessorkraft og rå diskplass. SQL Server har lignende behov. Med sine fleksible chassisalternativer, dual quad-core prosesseringsevne og støtte for tredoblet siffer GB RAM, kan 2U Dell PowerEdge R510 dekke behovene for alle bortsett fra de mest prosessorintensive applikasjonene. IT kan distribuere et bredt spekter av tjenester på denne enkelt databehandlingsplattformen uten å ofre på noe område av databehandlingsspekteret.

Dell PowerEdge R510 er også en kort server, som bare måler 26 tommer. Dette gjør det til et ideelt valg for mindre organisasjoner som har små datasentre og som trenger å skaffe ut så mye plass som mulig uten å ofre.

Utrolige funksjoner

I tillegg til å tilby svært fleksible databehandlingsalternativer og har en kort dybde, tilbyr Dell PowerEdge R510 en valgfri LCD-skjerm som lar administratorer raskt bestemme chassisstatus og velge startalternativer. Tilgjengeligheten til skjermen er avhengig av hvilket chassisalternativ som er valgt. Som du for eksempel vil se i fotogalleriet, ville det være tøft å få en visning på 12-chassismodellen.

Hva er galt

Prosessortetthet Dette er ikke et spesifikt produktproblem, men snarere et gap i Dells linje. Ideelt sett vil jeg gjerne se at selskapet gir ut en versjon av Dell PowerEdge R510 med støtte for opptil fire prosessorer. Selvfølgelig, med en kort dybde, støtte for mye RAM og 12 disker som er stappet i det eksisterende chassiset, kan denne drømmen med fire stikkontakter være vanskelig å produsere i denne formfaktoren. RAM-alternativer er inkonsekvente. Et annet negativt element på denne serveren er ikke nødvendigvis en bank på selve serveren - i stedet rettes den mot Dells markedsføringsfolk. Jeg ble frustrert da jeg så på forskjellige visninger av Dell PowerEdge R510 på Dells side. Avhengig av hvilken side du ser på, viser nettstedet serverens maksimale RAM ved tre verdier:
 • 64 GB (Dell PowerEdge R510 dedikert sides fanes tekniske spesifikasjoner)
 • 128 GB (Dell PowerEdge R510 PDF-spesifikasjoner) (jeg mistenker at dette er den sanne grensen for tilgjengeligheten av 16 GB minnemoduler.)
 • 192 GB (oversikt over PowerEdge-serveren)

Når du kjøper en server, er den maksimale tilgjengelige RAM-konfigurasjonen for øyeblikket 128 GB.

I Dell PowerEdge R510s komplette tekniske guide er det nevnt at det valgte chassiset også påvirker tilgjengeligheten av visse RAM-konfigurasjoner. Fire-stasjonschassiset er oppført som godta minnemoduler på 1, 2 og 4 GB; 8-stasjonschassiset vises som å godta modulene 1, 2, 4, 8 og 16 GB.

Min anbefaling: Arbeid med din salgsrepresentant for å sikre at systemet ditt har minnealternativene du forventer og trenger.

Konkurransedyktige produkter

 • HP ProLiant DL180 G6-server
 • Oracle Sun Fire X4270 Server

Ergo for virksomheten

Dell PowerEdge R510-serveren er et veldig kjærkomment tilskudd til Dells serveroppsett og fyller absolutt en viktig nisje ved å tilby en plattformløsning til organisasjoner som har et bredt spekter av behov.

Bruker vurdering

Har du brukt Dell PowerEdge R510? I så fall, ta avstemningen og la oss få vite hva du synes om serveren.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

 • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
 • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
 • Følg Scott Lowe på Twitter

Neste side (bilder av Dell PowerEdge R510-serveren) >>

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com