Gjenopprett en mistet funksjon og installer XPs Backup Utility i Windows Vista

Det siste blogginnlegget mitt, Microsoft Bows to Feedback and Brings Back Real File Backup i Windows 7, løftet ganske mye samtale i TechRepublic Community Forum om hvor mye medlemmer likte XPs Backup Utility, som forresten ble lisensiert av Microsoft fra Veritas programvare. Dette selskapet spesialiserte seg i lagringsadministrasjonsprogramvare, inkludert den veldig populære Backup Exec for SOHO og NetBackup for bedriften. (For øvrig kom Backup Exec opprinnelig fra Seagate Software-anskaffelsen.) Med en arv som dette er det ikke rart at Windows XPs Backup Utility var så effektivt og enkelt å bruke, for ikke å nevne så godt likt av XP-brukere.

Det er synd at Microsoft ikke kunne ha videreført det lisensieringsforholdet for Backup Exec med Symantec, som fusjonerte med Veritas i 2004. Siden de ikke kunne det, utviklet de Vista's Backup and Restore Center med det haltende Backup Files-alternativet.

Da jeg funderte på denne snafu, husket jeg at tilbake i 2001 da Microsoft kom ut med Windows XP, var ikke sikkerhetskopieringsverktøyet inkludert i XP Home Edition - det kom bare på Professional Edition. Imidlertid, hvis du hadde en XP Pro-CD, kan du veldig enkelt installere sikkerhetskopieringsverktøyet i XP Home Edition. Jeg begynte da å lure på om det ville være mulig å bruke samme prosedyre med Vista. Resultatene var dessverre utilfredsstillende.

Men fordi sikkerhetskopieringsverktøyet egentlig er et tredjepartsverktøy som ble integrert i operativsystemet, oppdaget jeg at installering av det i Windows Vista kan gjøres ganske enkelt ved å kopiere noen filer fra et XP Pro-system og aktivere det flyttbare lagringsstyringssystemet i Vista.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg vise deg hvordan du installerer Windows XP's Backup Utility i Windows Vista.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Kopiering av filene

For å kopiere filer til XPs Backup Utility, trenger du selvfølgelig tilgang til en fungerende installasjon av XP Pro. Du vil deretter starte Windows Explorer og navigere til mappen C: \ Windows \ System32. Når du er der, må du finne følgende filer:

  • Ntbackup.exe - Windows Backup Utility kjørbar
  • Ntmsapi.dll - Flyttbare lagring offentlige grensesnitt
  • Vssapi.dll - Volume Shadow Coy Requestor / Writer
Du kan deretter kopiere dem til en mappe på en USB-stasjon for enkel transport over til et Vista-system, som vist i figur A.

Figur A

Jeg opprettet en mappe på USB-stasjonen min som heter Backup Utility og kopierte de nødvendige filene til den mappen.
Når du har satt USB-stasjonen inn i et Vista-system, kan du kopiere hele mappen Backup Utility til C: \ Program Files-mappen, som vist i figur B. Selvfølgelig vil du støte på et par UAC-er og må håndtere dem på riktig måte.

Figur B

Du kan kopiere hele mappen Backup Utility til C: \ Program Files-mappen på Vista-systemet.
Når du har kopiert Backup Utility-mappen, kan du åpne den, høyreklikke på Ntbackup.exe-filen og velge Send til | Desktop (Create Shortcut) -kommando, som vist i figur C. Du kan deretter flytte snarveien til Start-menyen hvis du vil.

Figur C

Du oppretter en snarvei til filen Ntbackup.exe.

Aktivere det flyttbare lagringsstyringssystemet

Nå som du har filene som er nødvendige for å kjøre XPs Backup Utility på Vista-systemet, må du aktivere det flyttbare lagringsstyringssystemet. For å gjøre dette, gå til Kontrollpanel, velg Programmer og klikk deretter Slå Windows-funksjoner på eller av. Når du gjør det, vil du møte en UAC og må håndtere det på riktig måte.

Når dialogboksen Windows-funksjoner vises, blar du gjennom listen og finner og merker av for avtakbar lagringshåndtering, som vist i figur D. Klikk OK for å fortsette.

Figur D

Merk av for avtakbar lagringsadministrasjon i dialogboksen Windows Funksjoner.

Kjøre sikkerhetskopieringsverktøyet

Når du har aktivert det flyttbare lagringsstyringssystemet, finner du og klikker på snarveien Ntbackup.exe. Når du gjør det, vil sikkerhetskopieringsverktøyet starte, og du kan enkelt velge og velge hvilke filer og mapper du vil sikkerhetskopiere, som vist i figur E.

Figur E

Med XPs Backup Utility som kjører på Vista-systemet ditt, kan du enkelt velge og velge hvilke filer og mapper du vil sikkerhetskopiere.

(Selv om systemet for flyttbar lagringsadministrasjon er aktivert, kan du støte på en advarsel om flyttbar lagringstjeneste, selv om det kjører som det skal. Bare merk av for Ikke varsle meg igjen og klikk OK.)

Hva tar du?

Nå som du vet at du kan installere og kjøre XPs Backup Utility på Vista-systemet ditt, vil du gjøre det? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com