Tilbakestill vpxuser-legitimasjon for en ESXi-vert

Et av designelementene til VMware vSphere er at mellom verten og ESXi-serveren er det en spesiell form for kommunikasjon på rotnivå uten å bruke root-kontoen. Kontoen er vpxuser, og opprettes når en vert blir oppfunnet i en vCenter Server for første gang.

Noen ganger kan det oppstå et problem der du mister tilkoblingen til ESXi-verten til vCenter-serveren. Hvis du må utføre ytterligere oppgaver som å gjenopprette vCenter-databasen fra et tidligere tidspunkt, kan det hende at vpxuser ikke fungerer som forventet. Dette er fordi en del av designet er å få vpxuser automatisk til å endre passordet som brukes til å kommunisere mellom vCenter og ESXi-verten.

Når dette skjer, kan den ganske skremmende lydmeldingen om pålogginger som ikke er i stand til å bli fullført, for eksempel det som er vist i figur A nedenfor:

Figur A

En ESXi-vert kobles fra på grunn av en ugyldig vpxuser-konto. Klikk for å forstørre.

Ha ingen frykt! Reparasjonen er enkel; Vi kan tilbakestille kommunikasjonen til en ESXi-vert, men likevel opprettholde all den viktige konfigurasjonen. Dette inkluderer ting som ressurspooler på verten, hvilken som helst objektkonfigurasjon som er angitt for verten på vCenter, og selvfølgelig VM-ID-konfigurasjon (for tillatelser og annen konfigurasjon).

Nøkkelen til å komme ut av dette papirstoppet er alternativet Koble fra. Dette vil fortelle vCenter å slutte å prøve å kommunisere med denne verten, og så vil vi snu og aktivt prøve å koble til den igjen. For å tilbakestille vpxuser-kontoen, kobler du bare fra verten fra vCenter-serveren i vSphere Client og deretter kobler den til igjen.

Du blir deretter bedt om å oppgi root-legitimasjon, som igjen oppretter vpxuser-passordet og kontoen for verten. Andre trinn skjer i denne prosessen, men det er den letteste rømningsveien fra denne tilsynelatende problematiske situasjonen. Før du går gjennom denne behandlingsveien, må du forsikre deg om at du har root-kontoen for ESXi-verten. Du kan teste dette ved å logge deg på vSphere Client direkte til verten med root-kontoen. Du kan også sjekke VMware KB 1003870 for mer informasjon om feilsøking av ugyldig passordssituasjon.

Hvordan håndterer du problemer med vpxuser-kontoen? Del triksene dine nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com