Rask tips: Forbedre ytelsen til SATA-disken ved å konvertere fra IDE til AHCI

De fleste moderne datamaskiner drar nytte av Serial Advanced Technology Attachment (SATA) harddiskgrensesnitt. Det er mange grunner til at dette er slik, og de fleste administratorer vet at IDE ikke lenger anses som en standard for harddisker. Det mange administratorer imidlertid ikke vet, er at de fleste PC-er er konfigurert for å bruke det eldre IDE-grensesnittet for maksimal kompatibilitet. På grunn av dette, når du installerer Microsoft Windows på en maskin, kan det hende at den bare gjenkjenner BIOS IDE-innstillingen og aktiverer IDE-bare på registernivå. Dette kan i noen tilfeller redusere ytelsen til PC-en.

Heldigvis er det en vei rundt dette som ikke er så vanskelig, og det vil ikke kreve at du installerer Windows på nytt.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Først vil jeg gi den vanlige ansvarsfraskrivelsen: Du vil redigere registeret ditt og eventuelt endre BIOS-innstillingene. Ettersom det alltid er en risiko når du gjør endringer i en av disse, må du sørge for at du vet hva du gjør før du prøver på dette, og sørg for at du har en solid sikkerhetskopi av systemet ditt (bare i tilfelle). Når det er sagt, la oss grave deg inn.
Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Rediger registeret

Åpne Registerredigering ved å klikke Start | Kjør i Windows XP eller ved å skrive "regedit" i Desktop-søkeboksen i Windows Vista og 7, og skriv deretter eller klikk regedit for å åpne registerredigereren. Når registerredigereren er åpen, naviger til denne nøkkelen:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ msahci

Når du er der ( figur A ), vil du se Start-tasten, som er nøkkelen du trenger å redigere.

Figur A

Før du begynner å endre registeret ditt, kan det være lurt å lage en sikkerhetskopi av registeret - bare i tilfelle.
Høyreklikk på Start-tasten og velg Endre. Når du gjør dette, åpnes et nytt nytt vindu ( figur B ). Dette nye vinduet inneholder alle dataene for Start-tasten. Det du vil redigere er Verdidataene. Verdien din vil sannsynligvis bli satt til "3." Du vil endre det til "0" (ingen anførselstegn).

Figur B

Forsikre deg om at du ikke endrer annet enn Verdidataene.

Når du har gjort den endringen, klikker du OK. Du kan nå lukke registerredigereren.

Start på nytt og BIOS

Neste trinn er å starte maskinen på nytt og deretter gå inn i BIOS. Siden hver BIOS er forskjellig, er alt jeg vil si at du trenger å aktivere AHCI-innstillingen i BIOS. Når dette er fullført, la maskinen starte på nytt, og forhåpentligvis vil du kunne glede deg over ytelsen. Jeg sier "forhåpentligvis" fordi ikke alle maskiner vil få en markant forbedring.

Hva med RAID?

Hvis maskinen din bruker RAID, må du gjenta de samme trinnene med bare mindre endringer. I løpet av registerredigeringsfasen ønsker du å se etter en av:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ iaStorV

eller

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ iaStor

Når du har funnet et av de ovennevnte, gjør du den samme endringen som du gjorde for Start-tasten og start maskinen på nytt. Du må fortsatt gjøre endringen i BIOS også før endringen faktisk fungerer.

Siste tanker

Forhåpentligvis vil du finne at dette gir maskinen en ytelsesøkning. Hvis gevinstene er minimale (eller ikke-eksisterende), er ingen skade ingen foul. Hvis du er usikker på om det ble oppnådd noen gevinster, kan du sette maskinen gjennom en test som presser I / O-plate til grensene og se om ytelsen har blitt bedre.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com