Produkt søkelys: ScriptLogic filsystemrevisor

Å hjelpe brukere med å finne og jobbe med nettverksfiler er en stor del av IT-støtteoppgaver. Se for deg en støttesamtale som ruller over skrivebordet ditt der brukeren leter etter en fil for et prosjekt som han har arbeidet med, men filen er nå borte. Vanligvis oppstår slike panikamtaler omtrent tretti minutter før filen er nødvendig for et møte. Hvordan kan du gjøre noe med å spore mysteriefilen?

Jada, ved å bruke et øyeblikksbilde av filen vil du kunne gjenopprette en tidligere versjon, men det løser bare halve problemet. Hvis brukeren ikke er klar over hvem som har flyttet eller slettet filen i utgangspunktet, kan det hende at det ikke er mulig å gjenopprette en versjon å løse problemet. Hvis dette scenariet virker altfor kjent, kan File System Auditor fra ScriptLogic være en løsning for deg. Det hjelper IT-ansatte med å ordne opp hva som skjedde med filer i nettverket og når.

spesifikasjoner

File System Auditor (FSA) er et flott rapporteringsverktøy for å spore opp brukeren som kan ha endret eller fjernet en fil eller for å holde oversikt over filopprettelsen. Den overvåker en filsti og kan varsle brukere eller administratorer om endringer som er gjort i en fil eller alle filene i en mappe. Målet med applikasjonen er å sikre at filer som er lagret i nettverket kan redegjøres for og at endringer i dem kan spores tilbake til en bestemt bruker og tidspunkt på døgnet.

Å forhindre handlingen på brukerens vegne kan gjøres gjennom Windows, men å forstå hva som skjer med filene som er lagret i nettverket, er FSAs ultimate jobb.

Støttede operativsystemer :
  • Windows XP
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows Server 2003
Krav til maskinvare :

Ingen spesifikke for applikasjonen

Hvem er det for?

IT-administratorer som må følge med på filer (og endringer eller modifikasjoner av dem) av overholdelsesgrunner kan synes FSA er veldig nyttig. I min organisasjon gjorde FSA det mulig å isolere en filfjerningsoperasjon til en bestemt bruker. Å ha en logg over handlingen sørget for at filens skaper og de andre brukerne kunne få det de trengte før filen ble slettet, samt jobbe med personen for å finne ut årsaken til at filen ble fjernet.

Hvilket problem løser det?

File System Auditor kan hjelpe når du evaluerer diskbruk ved å la administratorer spore hvilke filer andre i organisasjonen bruker mest. Når en bruker for eksempel spør om en fil som de insisterer på, ikke kan arkiveres til lagring på stedet fordi den kan være nødvendig, kan tilgangen til og bruken av filen rapporteres i løpet av en gitt periode for å hjelpe til med å bestemme den generelle nytten av elementet . Den enkle ruten til denne informasjonen er også mye mer brukervennlig enn å lage en haug med visninger i Windows Utforsker og prøve å få en rapporterbar visning.

Utrolige funksjoner

Brukervennlighet må være øverst på denne listen. Når du jobber med FSA, vil du bare spesifisere en bane på den lisensierte serveren gi all informasjon om filen eller filene i banen. Fra oppretting og modifisering til fjerning og tillatelser, rapporteres all informasjon om handlinger på filen på en veldig brukervennlig måte.

En viktig funksjon i FSA-applikasjonen er filtrering. Selv om det er fint å vite når noen i nettverket endrer eller får tilgang til en bestemt fil, kan det være noen typer filer eller applikasjoner eller til og med brukerkontoer som får tilgang til disse filene du vil ekskludere fra rapportering.

For eksempel har jeg en rapport som brukes av en spesifikk avdeling, og lederen for den avdelingen la merke til at dokumentet fra dagen før ble slettet, slik at ytterligere endringer og analyse ikke kunne fullføres. Da jeg begynte å revidere banen til den filen, ble rapporten sølet med .tmp-filer som ble inkludert i resultatene. Å ekskludere * .tmp fra reviderte baner tillot meg å vise bare nødvendige resultater når rapporten ble utført.

En annen ting jeg la merke til etter å ha brukt applikasjonen en stund, var tilgang med backup-applikasjonen vår og en systembrukerkonto. Fordi brukerkontoen også ble brukt av sikkerhetskopieringsapplikasjonen, ekskluderte den brukeren fra rapporteringen forhindret at hendelser fra denne brukerkontoen ble inkludert.

For å spore tilgang med en servicekonto, kan det være den beste veien å sette opp en egen rapport for denne brukeren. Dette gjør det mulig å overvåke hendelsene, men skaper ikke forvirring i de andre tilsynsrapportene.

En annen nøkkelfunksjon er revisjonslogging. Alle hendelser rapportert av FSA logges i en database. Dette gjør at lagrede hendelser kan lagres for rapportering og gjennomgang i sanntid. Etter hvert som mer informasjon er lagret, kan det hende at databasen må renses for å holde størrelsen under kontroll.

FSA inkluderer en veiviser som hjelper en administrator med å rydde ut hendelser fra databasen. Hendelser kan renses etter tids- / datoperiode, valgte (eller alle) brukere eller grupper, arrangementstyper og utvalgte arbeidsstasjoner. Fordelene med denne tilnærmingen kan være at visse hendelser som brukes for å teste et bestemt revisjonsscenario (revisjon av endringer i en fil uten å ekskludere sikkerhetskopitjenestekontoen) trenger (eller kan bli) renset fordi de ikke er gyldige data og har ingen verdi for revisjonskrav du har.

Figur A

Klikk for å forstørre.
Konfigurasjonskonsoll

Figur B

Klikk for å forstørre.
Rapporter konfigurasjonskonsoll

Hva er galt?

Lisensiering kan være litt uoverkommelig for noen organisasjoner. Til omtrent $ 700 per server kan dette fort bli veldig dyrt hvis det er mange miljøer å overvåke. Den største fordelen med denne modellen er at en filserver kan lisensieres veldig billig og fortsatt være meget skalerbar.

Læringskurven for å lage rapporter er ikke for bratt, men det tok noen få forsøk og bruk av programvaren for å få tak i å lage og planlegge nyttige rapporter.

Konkurransedyktige produkter

  • Xentrik File Server Change Reporter
  • IS-avgjørelser FileAudit

Ergo for virksomheten

Hvis du feltfører samtaler fra kolleger om tapte filer eller uautorisert tilgang, kan FSA være et godt verktøy for å hjelpe deg med å komme til bunns i problemene. I miljøer der strenge overholdelsesregler gjelder, kan en filrevisor av denne typen være nødvendig. FSA kan brukes til å ta informerte beslutninger om hvordan du skal håndtere tilgang til filene uten å bare fjerne eller legge til tillatelser i miljøet ditt.

Relatert: Produkt spotlight: ScriptLogic Active Administrator

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com